University of Hamburg - School of Integrated Earth and Climate System Sciences (SICSS)

Introduksjon

School of Integrated Climate and Earth System Sciences

SICSS ble grunnlagt i 2008 som en forskerskole ved Cluster of Excellence 'Integrated Climate System Analysis and Prediction (CliSAP)', som kjører fra 2007-2018. Våre første doktorander startet sine prosjekter som SICSS-medlemmer i 2008 og våre første MSc-studenter meldte seg på i oktober 2009. Siden da vokste SICSS veldig fort!

I dag er vi vertskap for rundt 75 doktorgradsstudenter og om lag 45 MSc -studenter. Siden sommeren 2019 tar SICSS seg av alle tidlige karrierestadier. I tillegg til MSc og doktorgradsstudiet er vi også ansvarlige for et Post-Doc-program og alle kjønnsspørsmål knyttet til tidlig karriere.

Tverrfaglig utdanning og forskning i SICSS

SICSS står for tverrfaglig og forskningsorientert utdanning innen jord- og klimasystemvitenskap. SICSS knytter sammen studenter og kandidater med ulik vitenskapelig bakgrunn og kompetanse og muliggjør en integrert, innovativ utdanning. SICSS forbereder deg på å jobbe som ekspert på ulike områder av klimaendringer: som forsker innen natur-, sosial- og økonomisk vitenskap, som konsulent eller som ekspert i nasjonale og internasjonale organisasjoner. Det høye nivået av disiplinær og tverrfaglig forskning, individuell støtte og veiledning og den internasjonale atmosfæren ved SICSS er den inspirerende bakgrunnen for programmet vårt.

UHH / SICSS / Gottschalk

Alle programmene våre starter med et introduksjonskurs som gir en ekspertbasert oversikt over fagene som handler om klimavitenskap. Den tverrfaglige kunnskapen som er oppnådd i disse oppgavene, kompletteres med kurs om spesifikke forskningskunnskaper som trengs for en karriere innen jord- og klimasystemvitenskap. Dette omfatter ferdigheter i vitenskapelig skriving, presentasjon eller ledelse. Andre forskningskunnskapskurs er dedikert til programmering, dataspråk, modelleringsverktøy eller visualisering. Forskningskunnskapskursene avsluttes med kurs om god vitenskapelig praksis og interkulturell opplæring.

UHH / SICSS

Steder

  • School of Integrated Climate System Sciences Universität Hamburg Grindelberg 5 20144 Hamburg Germany, , Hamburg

Spørsmål