Les den offisielle beskrivelsen

Credit for MIPLC ætt idé skyldes professor Schricker, tidligere direktør for Max Planck Institute for Intellectual Property og konkurranserett (nå MPI for innovasjon og konkurranse). Fra dette frøet ideen vokste planen å etablere en internasjonal topp-kvalitet LL.M. program for å lære IP lov til en mangfoldig elevgruppe. Gjennomføringen av denne planen ble taklet av professor Joseph Straus, en av Professor Schricker etterfølgere som direktør for Max Planck Institute, og Max Planck Society, spesielt sin daværende generalsekretær Dr. Barbara Bludau.

Med studenter fra utviklingsland og utviklede land, fra praksis og akademia, fra juridiske, tekniske og andre utdanningsbakgrunn i tankene, var det klart at den påfølgende programmet må være så omfattende som mulig. Dermed Dr. Bludau og professor Straus satt ut for å finne egnede partnere med sterke legitimasjon i undervisning immaterialrett, lov generelt, samt økonomi og næringsliv.

De fant Universitetet i Augsburg; Technische Universität München; og The George Washington University Law School (Washington, DC).

Etter lengre forhandlinger, München Intellectual Property Law Center (MIPLC) ble innviet på en Founding Ceremony 17. mars 2003. Med den generøse samarbeid av den bayerske departementet for vitenskap, forskning og kunst, de fire partnerne var i stand til å få formell godkjenning av Master Program "Intellectual Property and Competition Law" på rekordtid. Samtidig var vi opptatt rekruttere lærere fra hele verden, ferdigstille de administrative detaljene i programmet, og begynner å annonsere for studenter.

I oktober 2003 hadde vi vært i stand til å tiltrekke seg studenter fra åtte land som ligger på fem kontinenter. I august 2004 hadde disse 13 studenter av vår første klasse uteksaminert fra MIPLC, med Universitetet i Augsburg overdragelse av "Master of Laws" grad. Vår første studieår - til tross for alle barnesykdommer i denne ambisiøse nye bestrebelser - hadde endt med suksess. I det andre studieåret, vår påmelding steg til 18 studenter fra 13 land. I tillegg er MIPLC LL.M. Programmet ble valgt til å bidra til videreutdanning av syv ASEAN lærde, som sluttet seg til programmet for vinteren sikt 2004/05 i rammen av ECAP II-programmet.

Av 2008, var vi i stand til å melde 30 nye studenter for første gang, og var midt i en akkrediteringsprosess som har i mellomtiden blitt avsluttet. Den nåværende klassen av 2013/14 har 23 elever fra 15 nasjoner i Europa, Nord-og Sør-Amerika, Afrika og Asia.

Vi står i gjeld til mange mennesker for sine kritiske bidrag til dette nye selskapet. Helt fra begynnelsen, lederne av de fire MIPLC partnere viste sin faste forpliktelse til dette unike samarbeidet, og håndtert kompliserte problemstillinger dyktig og fleksibelt.

Oppriktige takk skyldes særlig professor Wolfgang A. Herrmann og Dr. Ludwig Kronthaler, President og (da) Kanzler av Technische Universität München; Professor Wilfried Bottke, avdøde president ved University of Augsburg; Professor Michael K. Young, så dekan The George Washington Law School (Washington, DC), og professor Martin J. Adelman av GW Law.

Alle disse personene var instrumental i å hjelpe sette opp MIPLC som en sterk multi-partner samarbeid. Videre takk til professor Thomas MJ Möllers ved Universitetet i Augsburg og den avdøde Dr. Manfred Scholz, tidligere medlem av vår forstanderskapet, som til sammen sikret betydelig finansiering støtte fra Gesellschaft der Freunde der Universität Augsburg eV

Sist men ikke minst, professor Josef Drexl, nå styreleder i MIPLC Managing Board, var med på å bidra til å trekke opp studiet og eksamensreglement som alle MIPLC studenter er underlagt.

Uten deres støtte, og uten den vennlige og hjelpsomme tilnærming av den bayerske departementet for vitenskap, forskning og kunst, kunne vi aldri ha startet LL.M. program høsten 2003, hadde bare seks måneder etter at senteret er opprettet.

Og selvfølgelig, uten våre mer enn 65 ansatte, vi ville ikke ha vært i stand til å skape en så variert og mangfoldig program. Ikke minst på grunn av sin kontinuerlige forpliktelse til MIPLC program, sine egne forelesninger garantere kvaliteten på utdanningen de MIPLC tilbud.

Også vil vi takke våre faglige veiledere, som, ved å gjennomføre en-til-en-opplæringen økter med elevene, gjør et viktig bidrag til kvaliteten på vår LL.M. program.

På bakgrunn av dette ser vi frem til utviklingen av nåværende og fremtidige akademiske år, og forsøker å kontinuerlig forbedre kvaliteten på vårt program med enda mer økende interconnected av kursene, ved å tilpasse kursene til behovene til studentene, og, ikke minst, ved å tilby nye kurs.

Programmer gitt i:
  • Engelsk

Denne skolen tilbyr også:

LLM

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

MIPLC gir en virkelig internasjonal og tverrfaglig opplevelse, takket være sine fire partnere, internasjonale fakultet og studenter fra hele verden. ... [+]

Vårt program

MIPLC gir en virkelig internasjonal og tverrfaglig opplevelse, takket være sine fire partnere, internasjonale fakultet og studenter fra hele verden.

Med bare 38 studenter (maksimum) per år, er programmet vårt mye mindre enn andre. Dette garanterer intensiv samhandling mellom studenter, professorer og ansatte, samt personlig støtte. Våre kurs er designet spesielt for vårt program og våre studenter.

Vårt program er:

Spesialisert og fullt akkreditert, og intensivEgnet for juridikere og studenter med annen bakgrunnUndervist helt på engelskMultikriminalitet, som dekker sivilrett og fellesretstradisjoner og flere landDiverse med et bredt utvalg av moduler å velge mellomTverrfaglig, diskutere alle aspekter av IP fra juridiske og relevante økonomiske perspektiverGjelder, med de praktiske aspektene av IP dekket i simuleringer, case-studier og praktikSuppleres med studiebesøk hos European Patent Office og andre IP-organisasjoner, et valgfritt studiebesøk i Washington, DC, og gjesteforelesninger og samtaler gjennom åretEt medlem av EIPIN-nettverketLigger i Europas IP Capital MunichVårt fakultet... [-]
Tyskland Munich
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
1 finn din doctor juris
Campus
Les mer på norsk
Munich Intellectual Property Law Center MIPLC
Address
Max Planck Institute for Innovation and Competition MIPLC Marstallplatz 1
80539 Munich, Bavaria, Tyskland
Nettsted
Telefon
+49 (89) 24246-5321