Les den offisielle beskrivelsenMed studenter fra utviklingsland og utviklede land, fra praksis og akademia, med juridisk, teknisk og annen utdannelsesbakgrunn i bakhodet, var det tydelig at det påfølgende programmet måtte være så omfattende som mulig. Dermed forsøkte Dr. Bludau og professor Straus å identifisere egnede partnere med sterk legitimasjon når det gjelder å undervise i åndsverksrett, jus generelt, så vel som økonomi og næringsliv.

De fant University of Augsburg; Technische Universität München; og The George Washington University Law School (Washington, DC).

Etter utvidede forhandlinger ble Münchens intellektuelle eiendomsrettssenter ( MIPLC ) innviet ved en stiftelsesseremoni 17. mars 2003. Med det generøse samarbeidet fra det bayerske departementet for vitenskap, forskning og kunst, kunne de fire partnerne få formelle godkjenning av masterstudiet "Intellektuell eiendom og konkurranselov" på rekordtid. På samme tid var vi opptatt med å rekruttere fakultet fra hele verden, avslutte de administrative detaljene i programmet og begynte å annonsere for studenter.

I oktober 2003 hadde vi kunnet tiltrekke oss studenter fra åtte land som ligger på fem kontinenter. I august 2004 ble disse 13 studentene i vår første klasse uteksaminert fra MIPLC , med University of Augsburg som MIPLC "Master of Laws" -graden. Vårt første studieår - til tross for alle tenneproblemer med denne ambisiøse nye bestrebelsen - var avsluttet med hell. I andre studieår steg innmeldingen vår til 18 studenter fra 13 land. I tillegg MIPLC LL.M. programmet ble valgt for å bidra til videre utdanning av syv ASEAN-stipendiater, som ble med i programmet for vinterperioden 2004/05 innenfor rammen av ECAP II-programmet.

I 2008 kunne vi registrere 30 nye studenter for første gang og var midt i en akkrediteringsprosess som i mellomtiden er avsluttet. Den nåværende klassen 2013/14 inneholder 23 studenter fra 15 nasjoner i Europa, Nord- og Sør-Amerika, Afrika og Asia.

Vi er mange gjeld gjeld for deres kritiske bidrag til denne nye satsingen. Fra starten av viste lederne for de fire MIPLC partnerne deres faste engasjement for dette unike samarbeidet og håndterte kompliserte problemer på en dyktig og fleksibel måte.

Oppriktig takk særlig professor Wolfgang A. Herrmann og Dr. Ludwig Kronthaler, president og (daværende) Kanzler ved Technische Universität München; Professor Wilfried Bottke, avdøde president for University of Augsburg; Professor Michael K. Young, den gang dekan ved George Washington Law School (Washington, DC), og professor Martin J. Adelman i GW Law.

Alle disse personene var med på å hjelpe til med å sette opp MIPLC som et sterkt samarbeidspartnere. Videre takker jeg professor Thomas MJ Möllers ved University of Augsburg og avdøde Dr. Manfred Scholz, et tidligere medlem av vårt styreverv, som sammen sikret betydelig finansieringsstøtte fra Gesellschaft der Freunde der Universität Augsburg eV

Sist, men ikke minst, var professor Josef Drexl, nå styreleder for MIPLC styret, med på å utarbeide studie- og eksamensforskriften som alle MIPLC studenter er underlagt.

Uten deres støtte, og uten den vennlige og hjelpsomme tilnærmingen fra det bayerske departementet for vitenskap, forskning og kunst, kunne vi aldri ha startet LL.M. høsten 2003, bare seks måneder etter at senteret var opprettet.

Og selvfølgelig, uten våre mer enn 65 fakultetmedlemmer, ville vi ikke ha klart å lage et så mangfoldig og mangefasettert program. Ikke minst på grunn av deres fortsatte engasjement for MIPLC programmet, garanterer deres dedikerte forelesninger kvaliteten på utdanning MIPLC tilbyr.

Vi takker også våre akademiske veiledere, som ved å gjennomføre en-til-en-øvingsøktene med studentene sine, gir et viktig bidrag til kvaliteten på LL.M. program.

På dette grunnlaget ser vi frem til utviklingen av nåværende og fremtidige studieår og bestreber oss på kontinuerlig å forbedre kvaliteten på programmet vårt ved å enda mer øke sammenkoblingen av kursene, ved å tilpasse kursene til studentenes behov, og, ikke minst, ved å tilby nye kurs.

Programmer gitt i:
  • Engelsk

Denne skolen tilbyr også:

LLM

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

MIPLC gir en virkelig internasjonal og tverrfaglig opplevelse, takket være sine fire partnere, internasjonale fakultet og studenter fra hele verden. ... [+]

Vårt program

MIPLC gir en virkelig internasjonal og tverrfaglig opplevelse, takket være sine fire partnere, internasjonale fakultet og studenter fra hele verden.

Med bare 38 studenter (maksimum) per år, er programmet vårt mye mindre enn andre. Dette garanterer intensiv samhandling mellom studenter, professorer og ansatte, samt personlig støtte. Våre kurs er designet spesielt for vårt program og våre studenter.

Vårt program er:

Spesialisert og fullt akkreditert, og intensivEgnet for juridikere og studenter med annen bakgrunnUndervist helt på engelskMultikriminalitet, som dekker sivilrett og fellesretstradisjoner og flere landDiverse med et bredt utvalg av moduler å velge mellomTverrfaglig, diskutere alle aspekter av IP fra juridiske og relevante økonomiske perspektiverGjelder, med de praktiske aspektene av IP dekket i simuleringer, case-studier og praktikSuppleres med studiebesøk hos European Patent Office og andre IP-organisasjoner, et valgfritt studiebesøk i Washington, DC, og gjesteforelesninger og samtaler gjennom åretEt medlem av EIPIN-nettverketLigger i Europas IP Capital Munich... [-]
Tyskland München
Oktober 2020
Engelsk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
Munich Intellectual Property Law Center MIPLC
Address
Max Planck Institute for Innovation and Competition MIPLC Marstallplatz 1
80539 München, Bayern, Tyskland
Nettsted
Telefon
+49 (89) 24246-5321