The University of the Arctic (UArctic)

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

The University of the Arctic (UArctic) er et samarbeidsnettverk av universiteter, høgskoler, forskningsinstitutter og andre organisasjoner som arbeider med utdanning og forskning i og om nordområdene.

UArctic bygger og styrker kollektive ressurser og samarbeidende infrastruktur som gjør at medlemsinstitusjoner å bedre betjene sine bestanddeler og deres regioner. Gjennom samarbeid innen utdanning, forskning og formidling øker vi menneskelig kapasitet i nord, fremme levedyktige lokalsamfunn og bærekraftig økonomi, og smi globale partnerskap.

Den UArctic strategiplan er også tilgjengelig som PDF nedlasting, Inkludert Bakgrunn delen.

Vår visjon En Empowered Nord - med felles Voices

Vår misjon Gi folket i Circumpolar North ved å tilby unike utdannings-og forskningsmuligheter gjennom samarbeid innen et kraftig nettverk av medlemmer.

Våre verdier Circumpolar UArctic fremmer nord stemmene i globalisert verden, noe som gjenspeiler felles verdier og interesser på tvers av alle de åtte arktiske statene og blant alle nord folkeslag og kulturer.

Inclusive UArctic fremmer kulturelt mangfold, språk mangfold og likestilling mens fremhever partnerskapet mellom regionens urfolk og andre nordlendingene.

Gjensidig UArctic fremmer respektfullt forhold i utdanning, vitenskap, forskning og politikk basert på gjensidighet, likeverd og tillit mellom nordlendingene og andre samarbeidspartnere. Denne tilnærmingen verdsetter inkludering av tradisjonelle og stedegne kunnskapssystemer, sammen med tverrfaglige perspektiver fra kunst, samfunnsvitenskap og naturvitenskap.

Temaer av studien omfatter:

Urfolk, deres kulturer, språk og politicial ambisjoner Klimaendringer og konsekvenser Naturressurser og utvinningsindustrien økonomier Internasjonale relasjoner og geo-politikk Økologi, nord ecoystems og biologi

Se Master »

Programmer

Denne skolen tilbyr også:

Videoer

UArctic