Les den offisielle beskrivelsen

Et verdensklasse forskningsuniversitet

Drevet av intellektuell kreativitet og kritisk tenkning siden 1479, har forskere og studenter ved University of Copenhagen utvidet horisonter og bidratt til å flytte verden fremover. Universitetet har med sine 5000 forskere og 39.000 studenter et internasjonalt forsknings- og studiemiljø, og er høyt rangert på de ledende rangeringslister over verdens beste universiteter.

Universitetet tilbyr forskere og studenter muligheten til å utvikle sitt talent og lanserer ambisiøse tverrfaglige tiltak for å støtte sine sterke faggrupper. Gjennom forskningsbasert undervisning - og involverer dem i forskning - er studentene rustet til å møte samfunnets utfordringer og behov.

University of Copenhagen arbeider for å bli et av verdens grønneste campusområder, så lite miljø og klima som mulig. Universitetet legger til rette for tverrorganisasjonssamarbeid, samarbeider med næringslivet og hjelper studentene med å finne relevante programmer og prosjekter innen bærekraft.

Universitetet fokuserer også på likestilling og ser mangfold som en styrke.

109623_clinic-doctor-health-hospital.jpg

Kort sagt

University of Copenhagen ble grunnlagt i 1479 av den danske kong Christian 1, og har i dag ca. 39 000 studenter og 9 000 ansatte - hvorav ca 5000 er forskere - og inntekter på 8,6 milliarder kroner.

Ni Nobelpriser har blitt tildelt forskere ved Universitetet.

allianser

University of Copenhagen er medlem av to internasjonale allianser av høytstående universiteter:

  • International Alliance of Research Universities (IARU)

og

  • League of European Research Universities (LERU)

Alumni

Universitetet ønsker å støtte livslangt forhold til alumni. Har du uteksaminert fra University of Copenhagen , er du hjertelig velkommen til å bli med i alumni-nettverket. Medlemskap er gratis.

Programmer gitt i:
  • Engelsk