Keystone logo

8 Juss Programmer i Jusstudier Forretningsjusstudier Sportslov 2024

Filtre

Filtre

  • Jusstudier
  • Forretningsjusstudier
  • Sportslov
Studieretninger
  • Jusstudier (8)
  • Tilbake til hovedkategori
Steder
Finn flere lokasjoner
Gradstype
Varighet
Studietempo
Språk
Språk
Studieformat

Juss Programmer i Jusstudier Forretningsjusstudier Sportslov

Hva er idrettslov?

Idrettsrett er et rettsområde som omhandler juridiske spørsmål innen profesjonell idrett. Advokater involvert i dette feltet håndterer saker som arbeids- og spillerforhold, sportsmarkedsførings- og kringkastingskontrakter, narkotikatesting, varemerker og opphavsrettigheter, åndsverk, stadionfinansiering, kringkastingskontrakter, samt fanspørsmål. Sportslov er blitt beskrevet som et "praksisområde som bruker juridiske ferdigheter for å beskytte sports- eller underholdningsselskaper mot nye juridiske problemer."

Hvorfor studere idrettsrett?

Idrettsrettsgrader ved universiteter er vanligvis tverrfaglige. Dette betyr at studentene vil ta kurs i ulike disipliner. For eksempel kan et idrettsrettsprogram kreve at studentene tar klasser innen områder som erstatningsrett, forretningsledelse, kontrakter, antitrustlov, arbeidsforhold og skattelovgivning. En vanlig karrierevei for de som har en idrettsrettsgrad er å gjøre noe juridisk arbeid i en sportsorganisasjon som NFL Players Association eller andre bransjeforeninger før de til slutt går videre til å bli en agent som representerer profesjonelle idrettsutøvere.

Hvilke jobber er tilgjengelige med en idrettsrettsgrad?

Sportsrettsjobber finnes hos profesjonelle idrettslag. De kan jobbe med generelle advokater og arbeidsforholdsledere. Sportsadvokater kan representere idrettsutøvere, trenere, dommere eller eiere i juridiske tvister. De kan også utføre kontraktsanalyser, eller gi ekspertvitnesbyrd i saker som involverer handlinger mot profesjonelle sportsligaer. Andre mulige arbeidsgivere er advokatfirmaer som spesialiserer seg på sportslovgivning, samt National Collegiate Athletic Association (NCAA).