Keystone logo

Filtre

 • Jusstudier
 • Internasjonal lov-studier
 • Islamsk lov
Studieretninger
 • Jusstudier (1)
 • Tilbake til hovedkategori
Steder
Finn flere lokasjoner
Gradstype
Varighet
Studietempo
Språk
Språk
Studieformat

1 Juss Programmer i Islamsk lov 2024

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular education type

  Juss Programmer i Islamsk lov

  Hva er islamsk lov her?
  Islamsk lov er islams rettssystem. Den er basert på Koranen, den muslimske hellige boken og læren til profeten Muhammed. Islamsk lov dekker mange emner, inkludert religiøs overholdelse, familierett, strafferett og kontraktsrett. Det er flere skoler for islamsk lov, hver med sin egen tolkning av Koranen og Muhammeds lære. Den vanligste skolen for islamsk lov er den sunnimuslimske Maliki-skolen. Andre skoler inkluderer den sjiamuslimske Jaafari-skolen og den sunnimuslimske Hanbali-skolen.

  Hvilke karrierer er tilgjengelige i islamsk lov?
  Islamsk lov er et felt i vekst, og mange jobber er tilgjengelige for advokater med en islamsk rettsgrad. Noen av mulighetene inkluderer å jobbe som advokat i et muslimsk land, undervise i islamsk lov ved et universitet eller jobbe for en ideell organisasjon som fremmer islamsk lov.

  Hvorfor er det viktig å studere islamsk lov?
  Islamsk lov er et viktig fagfelt av flere grunner. For det første gir det et juridisk rammeverk for muslimske land for å styre sitt folk i henhold til islamske prinsipper. For det andre er islamsk lov en kilde til veiledning for muslimer om hvordan de skal leve sine liv i samsvar med Koranen og Muhammeds lære. Til slutt kan det å studere islamsk lov hjelpe advokater med å få en bedre forståelse av islamsk kultur og utfordringene muslimer står overfor i den moderne verden.

  Hva er en islamsk lovgrad?
  Tallrike universiteter tilbyr grader i islamsk lov. Graden kan være hovedfag eller bifag, og den kan studeres ved siden av en annen studieretning, for eksempel jus, business eller religion. Islamsk rettsgrader er tilgjengelige på både lavere og høyere nivå.
  Islamsk rettskurs gir en omfattende oversikt over islams rettssystem. Disse kursene dekker familierett, strafferett og kontraktsrett og hvordan religiøse observasjoner er innlemmet i juridisk praksis. Studentene lærer om historien og utviklingen av islamsk lov, så vel som de forskjellige tankeretningene som tilhører dette rettssystemet. De fleste kurs i islamsk lov lærer også elevene hvordan de skal lese og tolke islamske rettsligetekster.