Keystone logo
University of Ostrava - Faculty of Medicine

University of Ostrava - Faculty of Medicine

University of Ostrava - Faculty of Medicine

Introduksjon

Fakultet for medisin er den yngste medisinske fakultet i Tsjekkia. Foreløpig har fakultetet rundt 1700 studenter i 27 grad, med over 400 studenter uteksaminert hvert år. Nyutdannede er godt rustet til å forfølge karrierer i et bredt spekter av medisinske og helsepersonell yrker. Kjerneutdanningen som tilbys av fakultetet er den seksårige mastergrad i generell medisin (denne "lange" mastergrad krever ikke en tidligere bachelorgrad); Dette programmet gir studentene et komplett spekter av kunnskaper og praktiske ferdigheter som er nødvendige for å forfølge en karriere innen medisin.

Undervisning på fakultetet fokuserer på å utvikle elevers praktiske ferdighetssett ved å inkorporere praktiske plasseringer i undervisningssystemet fra første semester. Studentinntaket er begrenset for å muliggjøre en individuell tilnærming; Praktisk trening er organisert i små grupper slik at elevene kan oppleve individuell kontakt med pasientene. Fakultetet bruker en rekke moderne læringsutstyr og -metoder, inkludert simulatorer; Vi introduserer også et system med live-sendinger fra utvalgte operatører på Ostrava Universitetssykehus, som er et verdifullt lærerhjelp. Fakultetet er også pioner i bruk av simuleringsbaserte undervisningsmetoder ved hjelp av multimedia, praktiske simuleringsverktøy og eksperimentelle undervisningsfasiliteter.

Studentene har mulighet til å tilbringe en del av sine studier i utlandet - begge i Europa (vi har forbindelser med over 40 partnerinstitusjoner som en del av Erasmus + -programmet) og utover.

Fakultetet arbeider tett sammen med Ostrava Universitetssykehus (som inkluderer en rekke høyt spesialiserte avdelinger), to andre store sykehus i Ostrava, og en rekke andre medisinske og helsestellende institusjoner i hele regionen, både i offentlig og privat sektor.

Fakultetet har sterk tilstedeværelse i det medisinske forskningsmiljøet. Spesialistgruppene inkluderer Obesitologisenteret (utviklingsbehandling for fedme), Institutt for akuttmedisin (utvikling av respons på potensielle bioterrorist hendelser og militære konflikter, utvikling av medisinske og kirurgiske metoder for menneskeskapte og naturkatastrofer), Hematooncology Clinic (gjennomføring av genomisk forskning for å identifisere genetiske forandringer som forekommer hos pasienter med hematongkologiske sykdommer og forebygge effektiv behandling) og Senter for epidemiologisk forskning (med fokus på epidemiologi i smittsomme og ikke-smittsomme sykdommer og natur- og arbeidsmiljøet). Fakultetets sentrale forskningsprioriteter gjenspeiler problemer som er av største betydning for folkehelsen både på nasjonalt og regionalt nivå. Studenter på fakultetet er nært involvert i en rekke forskningsaktiviteter, som regelmessig deltar i stipendkonkurranser og studentekonferanser.

Steder

 • Ostrava

  University of Ostrava Dvořákova 7 701 03 Ostrava Czech Republic, , Ostrava

  Programmer

   Institusjonen tilbyr også:

   Spørsmål