Keystone logo
© BIMM University
University of Law SQE

University of Law SQE

University of Law SQE

Introduksjon

SQE forklart

Fra september 2021 vil Solicitors Qualifying Examination (SQE) innfases for å bli den nye sentraliserte måten å kvalifisere seg som advokat i England og Wales. Det vil etter hvert erstatte den nåværende veien til praksis - Legal Practice Course (LPC).

94% Sysselsatt

94% av doktorgradsstudenter i arbeid var i dyktige yrker 15 måneder etter endt utdanning (data fra 2017/18 for utdannet).

Valg av kurs

Med en rekke SQE-kurs, steder og fleksible studiemuligheter, vil vi forberede deg på karrieren din som advokat, samt suksess for SQE-eksamen.

Mer enn SQE

I tillegg til vår karrieresupport, jobber du i vårt virtuelle advokatfirma, med våre ekspertveiledere, og utvikler kunnskap og ferdigheter utenfor SQE.

154730_pexels-photo-3762800.jpeg

Din vei til å bli advokat

Du kan fortsette med gjeldende Legal Practice Course (LPC) rute hvis du før 1. september 2021 fullfører, starter, aksepterer et tilbud eller betaler et ikke-refunderbart depositum for ett av følgende:

 • En Graduate Diploma in Law (GDL) / Common Professional Examination
 • Vår MA-lov
 • Juridisk praksis (LPC)
 • En periode med anerkjent opplæring (også kjent som en treningskontrakt)

For en kvalifisert juridisk grad (QLD) og unntatt juridisk grad (ELD), som vår LLB, må du fullføre, starte, godta et tilbud eller betale et ikke-refunderbart depositum innen 21. september 2021.

I de fleste tilfeller, for kvalifiserende rettsgrad (QLD), unntatt lovgrad (ELD) og CPE, må det aktuelle kurset starte senest 31. desember 2021 eller før.

Hvis du allerede har startet en kvalifiserende juridisk grad, Graduate Diploma in Law (GDL) eller opplæringskontrakt, er det overgangsordninger på plass frem til 31. desember 2032 for å kvalifisere som advokat under de nåværende rutene, så lenge kurs fortsatt er tilgjengelige.

Alternativt har vi utviklet en rekke nye kurs som vil forberede deg på en karriere som advokat, så vel som SQE-suksess.

154732_pexels-photo-4344860.jpeg

ofte stilte spørsmål

Vi forstår at du kan være usikker på hvordan SQE kan påvirke deg. Ikke bekymre deg, vi er her for å sikre at du har all informasjonen du trenger for å ta en informert beslutning om fremtiden din.

Hva er SQE?

SQE vil være den sentraliserte vurderingen for alle som ønsker å kvalifisere seg som advokat i England og Wales. Det vil være en del av en ny, firetrinns rute for å bli advokat:

 • En grad (eller tilsvarende) i et hvilket som helst fag
 • Bestå SQE1 og SQE2 vurderinger
 • Minst to års kvalifiserende arbeidserfaring (QWE)
 • Vis at du har tilfredsstillende karakter og egnethet

Hva innebærer SQE?

SQE er delt inn i to deler - SQE1 og SQE2.

I SQE1 vil du bli testet på 'fungerende juridisk kunnskap' som tester din rettsanvendelse basert på realistiske klientbaserte scenarier i flervalgsspørsmål. Vurderingene vil dekke emner du vil ha studert på en juridisk grad eller et konverteringskurs, samt yrkesfaglige praksisområder i trinn 1 i LPC. Det vil være to lange flervalgsoppgaver på 180 spørsmål hver, som dekker alle aspekter av SQE1-pensum. Du må bestå SQE1 før du er kvalifisert til å delta i SQE2-vurderingene.

I SQE2 vil du bli testet på de praktiske juridiske ferdighetene som kreves for praksis, inkludert:

 • Intervjuer (med skriftlig fremmøte / juridisk analyse)
 • Beslutningspåvirkning
 • Juridisk forskning
 • Juridisk utforming
 • Juridisk skriving
 • Saks- og sakeanalyse

Hva er kvalifiserende arbeidserfaring (QWE)?

Under den nye ruten må du fullføre minimum to års kvalifiserende arbeidserfaring før du kan kvalifisere deg som advokat.

Kvalifiserende arbeidserfaring ligner på en treningskontrakt og kan fullføres når som helst under kvalifiseringsprosessen (selv om det forventes at de fleste studenter vil fullføre dette etter SQE1).

Kvalifiserende arbeidserfaring kan fullføres med opptil fire forskjellige juridiske arbeidsgivere. Arbeidstypen som kvalifiserer som kvalifiserende arbeidserfaring inkluderer plasseringer mens du studerer for graden din, tid brukt som advokatfullmektig eller arbeider i en advokatklinikk, samt å jobbe i to år med et enkelt advokatfirma.

All kvalifiserende arbeidserfaring er signert av den juridiske arbeidsgiveren, som må være advokat, og som regel også er compliance officer.

Hvis du allerede har fullført en del av den nødvendige kvalifiserende arbeidserfaringen, for eksempel gjennom en Pro Bono-plassering, vil det være opp til individuelle advokatfirmaer å bestemme hvordan de godtar din tidligere arbeidserfaring. Når du oppnår kvalifiserende arbeidserfaring ved et advokatfirma, kan det hende du må fullføre hele toårsperioden med kvalifiserende arbeidserfaring med dem, hvis det er det de krever for praksis i det firmaet.

Må jeg fullføre en treningskontrakt?

Nei, hvis du gjør SQE, vil du ikke bli pålagt å fullføre en treningskontrakt. For å kvalifisere deg for SQE-ruten, må du fullføre to års kvalifiserende arbeidserfaring i stedet.

Hvor mye vil SQE-vurderingene koste?

I tillegg til studieavgift, vil studentene betale eksamensavgift direkte til SRA. Den totale kostnaden for å ta begge SQE-vurderingene vil være £ 3 980.

 • SQE1: £ 1558 for de to undersøkelsene, bestående av 180 spørsmål hver, som tester fungerende juridisk kunnskap.
 • SQE2: £ 2,422 for de skriftlige og muntlige oppgavene, og teste både praktisk juridisk kunnskap og ferdigheter, inkludert advokatvirksomhet, klientintervju (med skriftlig fremmøte / juridisk analyse), juridisk forskning, juridisk skriving, juridisk utarbeidelse og saks- og sakeanalyse

SRA har ikke bekreftet noen kostnad for å gjenoppta SQE. Det er sannsynlig at re-sit vil koste det samme som et første forsøk.

Hvis jeg begynner på et kurs, kan jeg bytte til SQE senere?

Ja. Hvis du har valgt å studere LPC i overgangsperioden, vil du kunne delta i SQE-eksamenene i fremtiden hvis du ønsker det. Selv om dette neppe er nødvendig hvis du passerer LPC, kan du fortsette å kvalifisere deg under den nåværende ruten.

Hvis du har valgt å studere GDL- eller MA-loven, vil du kunne velge en av ruter når programmet er fullført.

Må jeg gjøre SQE?

Hvis du allerede studerer eller trener, kan du fortsette å kvalifisere deg gjennom de eksisterende rutene. For eksempel:

Jeg har startet en kvalifiserende juridisk grad.

 • Nåværende rute: hvis du studerer for en LLB eller annen kvalifiserende jusgrad, eller du planlegger å begynne i september 2021, vil du kunne fortsette til LPC, enten du har en opplæringskontrakt eller ikke. Vår LPC vil løpe til minst 2026.
 • SQE-rute: du kan gjøre den nye LLM Legal Practice (SQE1 & 2), som starter i august 2021, eller du kan gjøre våre nye SQE-forberedelseskurs.

Jeg holder på med en ikke-juridisk grad og vil uteksaminere sommeren 2021.

 • Gjeldende rute: Hvis du planlegger å starte et GDL- eller MA-lovkonverteringskurs i september 2021, kan du fortsette til LPC, som vil kjøre til minst 2026.
 • SQE-rute: du har også valget mellom våre nye PGDL- eller MA Law (SQE1) -konverteringskurs. Begge vil gi deg tilgang til den nye LLM Legal Practice (SQE1 & 2). Eller du kan gjøre våre nye SQE forberedelseskurs.

Jeg holder på med en ikke-juridisk grad og vil uteksaminere sommeren 2022 eller senere.

 • Du kvalifiserer deg på SQE-ruten. Vi anbefaler at du søker om et av våre nye lovkonverteringskurs - PGDL eller MA Law (SQE1) eller MA Law (Conversion) - og deretter den nye LLM Legal Practice (SQE1 & 2). Eller du kan gjøre våre nye SQE forberedelseskurs.

Webinar: SQE eller LPC

I dette webinaret vil du finne ut om de forskjellige rutene som er tilgjengelige for å kvalifisere deg som advokat, og hvordan du kan bestemme hvilken rute som er best for deg og din karriere.

Dette er transkripsjonen av webinaret som ble spilt inn i oktober 2020.

Våre SQE-kurs

Enten du er juridisk eller ikke-juridisk kandidat, ønsker å studere heltid, deltid, på campus eller online, har vi det rette kurset for deg. Vi tilbyr et bredt spekter av SQE-kurs fra master med SQE1 og SQE2 inkludert, til korte revisjonskurs for å hjelpe deg med å gjøre deg klar for SQE-eksamenene.

Vår SQE-støtte

Vi er forpliktet til din juridiske karriere, så vel som SQE-suksess. Fra vår prisbelønte tjeneste for ansettbarhet og karriere, for å hjelpe til med å finansiere studiene, vil vi støtte deg hvert steg på veien.

154729_pexels-photo-3769021.jpeg

Steder

 • London

  Store Street,14, WC1E 7DE, London

  • London

   London, Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

   • Birmingham

    Birmingham, Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

    • Bristol

     Bristol, Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

     • Guildford

      Guildford, Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

      • Leeds

       Leeds, Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

       • Liverpool

        Liverpool, Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

        • Manchester

         Manchester, Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

         • Nottingham

          Nottingham, Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

          • Reading

           Reading, Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland

           • Hong Kong

            Hong Kong, Hongkong

            Spørsmål