Keystone logo

University of Groningen

A logo

Introduksjon

University of Groningen

University of Groningen er et topp 100 forskningsuniversitet med et globalt syn. Vi er for tiden rangert 80th i Times Higher Education rangering og tilbyr over 30 engelskspråklige bachelorprogrammer og over 125 masterprogrammer. Universitetet ble grunnlagt i 1614 og er et av de eldste forskningsuniversitetene i Nederland. Vi er et virkelig internasjonalt universitet, med over 30 000 studenter og 6000 internasjonale studenter fra over 120 forskjellige nasjonaliteter.

Hvorfor velge Groningen?

Utdanning University of Groningen kvalitet: University of Groningen tilbyr et variert utvalg av interessante, høyt anerkjente gradsstudier. Som student vil du få veiledning av høy kvalitet og ha mange alternativer å velge mellom. University of Groningen har blitt tildelt kvalitetsmerket 'Beste tradisjonelle universitet i Nederland'.

Topp forskning: vi er blant de beste forskningsuniversitetene i Europa. I 2016 vant vår professor Ben Feringa Nobelprisen i kjemi. Universitetet driver banebrytende og samfunnsrelevant forskning og vår forskning bygger broer mellom fagfelt.

Levende studentliv: Groningen er en pulserende studentby. Befolkningen har den laveste gjennomsnittsalderen i Nederland. Én av fire av de 200.000 innbyggerne er student. Studenter kan sees overalt: studerer i parken, nyter nattelivet og jobber med ulike deltidsjobber. Groningen er en trygg og grønn by å bo i og ble valgt som en av de lykkeligste byene i Europa.

400 år med omdømme: University of Groningen har en rik historie og et utmerket rykte. Mange svært talentfulle mennesker i en rekke disipliner har studert eller jobbet ved universitetet i løpet av de 400 årene det eksisterte, inkludert fire nobelprisvinnere, den første kvinnelige universitetsstudenten i Nederland, den første kvinnelige foreleseren, den første nederlandske astronauten, og den første presidenten i den europeiske banken.

Virkelig internasjonalt: Vi er kjent for vårt store internasjonale samfunn. Nesten 6000 internasjonale studenter studerer i Groningen årlig fra over 120 land. Å bo i Groningen uten å snakke nederlandsk er ikke et problem; du vil kunne bestille mat, handle klær og til og med ta sportstimer på engelsk. University of Groningen har sterke internasjonale forbindelser, noe som gjør at du enkelt kan bruke deler av graden på å studere i utlandet. Vi tilbyr også flere unike internasjonale masterstudier i samarbeid med andre store europeiske universiteter.

Bachelorprogrammer

Vi tilbyr over 30 engelskunderviste bachelorprogrammer . Ni av våre bachelorprogrammer har blitt tildelt kvalitetsmerket " Toppgradsprogram ".

Masterprogrammer

For øyeblikket tilbyr University of Groningen over 125 engelskspråklige masterstudier , hvorav 18 er rangert som "Top Rated Program" i Nederland.

Fakulteter

Forskning og utdanning ved University of Groningen er organisert innenfor 11 forskjellige fakulteter. Disse fakultetene er:

Fakultet for økonomi og næringsliv
Fakultet for atferds- og samfunnsvitenskap
Fakultet for teologi og religionsvitenskap
Det fakultet for kunst
Det medisinske fakultet
Juridisk fakultet
Fakultet for romfag
Fakultet for filosofi
Fakultet for naturvitenskap og ingeniørfag
University College Groningen
Campus Fryslân

Stipender og finansiering alternativ 2

Rangering

University of Groningen

Steder

  • University of Groningen Broerstraat 5 , 9712 CP , Groningen

  • Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

Spørsmål