Keystone logo
© Stellenbosch University
Stellenbosch University

Stellenbosch University

Stellenbosch University

Introduksjon

Fra 1918 i den historiske eikebyen Stellenbosch, hadde Stellenbosch University fire fakulteter (kunst, vitenskap, utdanning og landbruk), 503 studenter og 40 forelesere. Siden den gang har Stellenbosch University (SU) vokst til et levende og kosmopolitisk fellesskap med mer enn 32 000 studenter og nesten 3500 ansatte i akademiske og støttetjenester fordelt på ti fakulteter og fem studiesteder med et omfattende utvalg av studieprogrammer å velge mellom. Vårt studentmiljø for undergraduate og postgraduate student inkluderer over 3000 internasjonale studenter fra 100 land.

Universitetet er hjemsted for noen av landets beste og flinkeste forskere. Med forankring i Afrika, tiltrekker Stellenbosch University (SU) studenter fra hele verden. Studenter fra mer enn 100 land, fra så langt som Sør-Korea, Sveits, Australia, Gabon og Colombia, streifer rundt på campusene våre, noe som gjør SU til et virkelig internasjonalt universitet.

I løpet av sin tid i Sør-Afrika blir internasjonale studenter støttet av Stellenbosch University International. Kontoret tilbyr en rekke tjenester, fra logistisk til faglig og sosialt. SUs internasjonale kontor ble etablert i 1993 og vitner om institusjonens langvarige satsing på internasjonalisering.

Vårt fokus er på tverrfaglig forskning som gagner samfunnet på nasjonal, kontinental og global skala.

 • SU er en grunnleggende partner av African Research Universities Alliance (ARUA) Alliansen av 16 afrikanske universiteter promoterer & styrker forskningen på kontinentet.
 • I følge offisielle tall som Department of Higher Education and Training (DHET) la ut i 2022, er vi blant Sør-Afrikas topp tre forskningsintensive universiteter, både per innbygger og når det gjelder total forskningsproduksjon.
 • SU hadde 7 sentre for fremragende forskning ved Institutt for vitenskap og innovasjon og National Research Foundation (DSI-NRF).
 • 504 forskere med rating fra National Research Foundation (NRF). Disse inkluderer 17 A-vurderte forskere,
 • 47 forskningsstoler inkludert et av de høyeste antall nasjonale (SARChI) stoler i landet.

Stellenbosch University (SU) er fast forpliktet til jakten på kunnskap, forskning og innovasjon, til tjeneste for samfunnet. Vi tilbyr et senter i verdensklasse for læring og utvikling, som er globalt relevant, men forankret i oppløfting og transformasjon av våre lokalsamfunn. Handlingene våre styres av nøkkelverdier og attributter, og muliggjøres av fremragende ansatte og studenter, solide operativsystemer og en dyp følelse av hensikt.

Våre ti fakulteter (AgriSciences, Arts and Social Sciences, Economic and Management Sciences, Education, Engineering, Law, Medicine and Health Sciences, Military Science, Science and Theology) samt School for Climate Studies, School for Data Science og Computational Thinking og Stellenbosch Business School er lokalisert på tvers av fem campus i Western Cape-provinsen i Sør-Afrika.

I følge offisielle tall fra Department of Higher Education and Training (DHET) som ble utgitt i 2022, er SU blant Sør-Afrikas topp tre forskningsintensive universiteter, både per innbygger og når det gjelder total forskningsproduksjon.

SU kan nå skilte med totalt 20 A-rated forskere - vårt høyeste antall hittil - som har mottatt ni nye A-rating i 2021 rating-runden.

Vi er vertskap for 44 forskerstoler - 23 som en del av DSI-NRF SARChI-programmet og 21 begavede eller industrifinansierte stoler. I 2012 var tallet 16. Forskningsstoler gir et svært betydelig bidrag til forskningsresultatene, effekten og inntektene til SU som en blomstrende forskningsintensiv institusjon.

Antall postdoktorer har vokst fra 154 i 2012 til mer enn 340 registrerte postdoktorstipendiater registrert ved SU i 2022.

Akademisk fortreffelighet, forskning og innovasjon

I følge offisielle tall fra Department of Higher Education and Training (DHET) som ble utgitt i 2022, er SU blant Sør-Afrikas topp tre forskningsintensive universiteter, både per innbygger og når det gjelder total forskningsproduksjon. SU kan nå skilte med totalt 20 A-rated forskere - vårt høyeste antall hittil - som har mottatt ni nye A-rating i 2021 rating-runden. Vi er vertskap for 44 forskningsstoler - 23 som en del av DSI-NRF SARChI-programmet og 21 støttede eller industrifinansierte stoler.

I 2012 var tallet 16. Forskningsstoler gir et svært betydelig bidrag til forskningsresultatene, effekten og inntektene til SU som en blomstrende forskningsintensiv institusjon. Antall postdoktorer har vokst fra 154 i 2012 til mer enn 340 registrerte postdoktorstipendiater registrert ved SU i 2022.

SU sementerer sitt rykte som en institusjon i verdensklasse. I følge Times Higher Education World University Rankings er SU et av de 300 beste universitetene i verden, og blant de 20 beste i BRICS-land. Den er også blant verdens eliteinstitusjoner i 10 av de 36 fagene som er omtalt i QS World University Rankings by Subject for 2015. SU ble også inkludert i 2014 CWTS Leiden Ranking, som måler den vitenskapelige ytelsen til 750 store universiteter over hele verden.

Med 18 forskningsstoler under NRF South African Research Chairs Initiative (SARChi), anses universitetet som ledende innen biomedisinsk tuberkuloseforskning og -ledelse, vinbioteknologi, dyrevitenskap og matematisk biovitenskap. En annen SARChi-stol, innen invasjonsbiologi, er delt mellom SU og Universitetet i Venda. Dette utgjør bare ett av SUs mange partnerskap, både lokale og internasjonale. Som en foretrukket forskningspartner deltar SU også i ulike internasjonale akademiske nettverk.

Vår visjon

Stellenbosch University vil være Afrikas ledende forskningsintensive universitet, globalt anerkjent som utmerket, inkluderende og innovativt, hvor vi fremmer kunnskap i samfunnets tjeneste.

Vårt oppdrag

Stellenbosch University er et forskningsintensivt universitet, hvor vi tiltrekker oss fremragende studenter, ansetter dyktige medarbeidere og gir et miljø i verdensklasse; et sted koblet til verden, samtidig som det beriker og transformerer lokale, kontinentale og globale samfunn.

Campus funksjoner

Hovedcampus i den pittoreske universitetsbyen Stellenbosch i hjertet av Western Cape Winelands er litt av en attraksjon for studenter. Stellenbosch ligger ca. 50 km fra Cape Town og bare 30 km fra Cape Town internasjonale lufthavn.

Åtte fakulteter er på hovedcampus, med Fakultet for medisin og helsevitenskap lokalisert på Tygerberg campus ved siden av Tygerberg akademiske sykehus, og Fakultet for militærvitenskap - det eneste i sitt slag i Sør-Afrika og ett av bare to i Afrika - basert på South African Defence Force Military Academy i Saldanha. Stellenbosch Business School og andre postgraduate business- og planleggingsprogrammer ved Fakultet for økonomiske og ledelsesvitenskaper ligger på Bellville Park-campus.

Det femte SU-campus, i Worcester, ble offisielt åpnet i 2012 med lanseringen av Ukwanda Rural Clinical School ved Fakultet for medisin og helsevitenskap. Her har medisinske og relaterte helsefagstudenter mulighet til å fullføre sin kliniske opplæring på en landlig plattform. Dette er nok et eksempel på SUs banebrytende arbeid innen akademisk innovasjon.

Hvert år huser campus også en ny gruppe skoleavsluttede som deltar i Stellenbosch University Science and Mathematics-broprogram (SciMathUS). Studiet gir studenter fra pedagogisk vanskeligstilte miljøer muligheten til å få tilgang til høyere utdanning.

  Opptak

  Vennligst gjør deg kjent med Stellenbosch University Admissions Policy og våre vilkår og betingelser for nye søknader.

  Hva er minimumskravene for et NSC (National Senior Certificate) Pass?

  For å få NSC-bestått i Gr12-året må du ha minimum 7 fag. Av disse 7 fagene må du ha:

  • To (2) sørafrikanske språk;
  • Matematikk eller matematikkkompetanse (1);
  • Tre (3) 20 studiepoengs emner og;
  • Livsorientering (1).

  Videre må du bestå med minst:

  • 40 % minimum for ditt hjemmespråk;
  • 40 % for to andre fag og;
  • 30 % for to andre fag, hvorav det ene må være et offisielt språk på første tilleggs- eller hjemmespråksnivå og;
  • 20 % i det avsluttende emnet

  *Livsorientering vil ikke bli vurdert som en del av gjennomsnittet ditt.

  Hva er minimumskravene for en bachelorgrad?

  • 30 % for et sørafrikansk lærings- og undervisningsspråk (engelsk eller afrikaans), og
  • En prestasjonskarakter på 4 (50 % - 59 %) i fire 20 studiepoengs fag.

  Hvordan beregner vi gjennomsnittet for ditt nasjonale seniorsertifikat?

  Vi bruker den høyeste poengsummen i Language of Learning and Teaching (Eng eller Afr) + (5 x beste resultater i 20 studiepoengs fag unntatt livsorientering, avansert matematikk, matematikk 3 og andre ikke-NSC-fag). Totalen deles deretter på 6.

  Hvordan vurderer vi internasjonale kvalifikasjoner?

  • Vi bruker de endelige skoleresultatene fra International Curriculum (Cambridge International, International Baccalaureate, etc.), inkludert School of Tomorrow.
  • Klikk her for minimumskrav til internasjonale læreplaner. (Cambridge A-nivåer, AS-nivåer, GCSE/IGCSE/O-nivåer; IB Diploma; American School and Abitur)
  • Oppfyll også ytterligere krav som er spesifikke for programmet(e) du ønsker som angitt i programoversiktene under de forskjellige fakultetene.

  Hva er de grunnleggende opptakskravene for å studere ved Stellenbosch University ?

  • Et nasjonalt seniorsertifikat (NSC) eller Independent Examination Board (IEB) skoleavslutningssertifikat sertifisert av Umalusi for opptak til bachelorstudier.
  • Fakultetsspesifikke krav

  Visumkrav

  Studievisum før ankomst

  Internasjonale studenter må ha et gyldig studievisum for å studere ved Stellenbosch University (SU).

  SU har ikke lov til å registrere en student uten gyldig midlertidig oppholdsvisum.

  Som en del av visumsøknaden din, vil du bli bedt om å sende inn en legeattest i tillegg til eventuelle andre dokumenter som kan kreves (rådfør deg med den sørafrikanske misjonen som er nærmest deg). Du må også fremlegge bevis på medisinsk dekningsgodkjenning i Sør-Afrika fra en leverandør som er registrert hos South African Council for Medical Schemes i henhold til Medical Schemes Act, 1998, i henhold til følgende lenke South African Council for Medical Schemes.

  Ta kontakt med nærmeste sørafrikanske høykommisjon for å bekrefte søknadsprosessen og støttedokumenter som kreves for visumsøknaden.

  Viktig: Vær oppmerksom på at det kan ta opptil åtte (8) uker å få visum, men omstendighetene kan variere fra land til land. Start visumsøknaden din ved å gjøre deg kjent med nødvendig støttedokumentasjon som kan være tidkrevende å få tak i. Vennligst sørg for at du sender inn en fullstendig søknad om visum.

  Denne informasjonen fungerer kun som en veiledning. Krav for å få visum til Sør-Afrika kan endres og hver søknad behandles som en individuell sak. Spør alltid fra din nærmeste SA-misjon før du reiser til Sør-Afrika.

  Fornyelse av studievisum i Sør-Afrika

  Vennligst besøk nettsiden for tillatelsesrelatert informasjon, og du må søke online. Vennligst logg inn på nettstedet > Hjemmeside > Visumtyper > Midlertidig opphold/Permanent opphold og bla nedover for ulike kategorier av tillatelser og deres krav.

  Klikk på hjemmesiden på FULLSTENDIG ONLINE SKJEMA for å søke og systemet vil automatisk ta deg gjennom hele den elektroniske søknadsprosessen.

  • Opprett en e-post-ID og et passord for å kunne fylle ut nettsøknaden.
  • Etter at du har fylt ut skjemaet online, vil du få følgende alternativer:
  • Online betaling med debet-/kredittkort gjennom den sikre nettportalen
  • EFT-betaling gjennom den sikre nettportalen
  • Forskuddsbetaling i Standard Bank ved å laste ned og fylle ut den online genererte bankkvitteringen og sette inn kontantene i nærmeste Standard Bank.
  • Etter at du har foretatt betaling vil du kunne bestille en avtaledato for å sende inn fornyelsessøknaden. Du vil også kunne søke om politigodkjenning på VFS-kontoret

  Medisinsk dekning

  Medisinske dekningskrav for studenter Stellenbosch University

  • Det sørafrikanske innenriksdepartementet (DHA) krever bevis på medisinsk dekning registrert hos SA Council for Medical Schemes i henhold til Medical Schemes Act, 1998 for varigheten av studievisumet ditt fra en registrert ordning i henhold til Medical Schemes Act .
  • Enhver student som registrerer seg ved Stellenbosch University på et studievisum må ha sørafrikansk medisinsk dekning fra begynnelsen av studievisumet til 31. desember i det spesifikke studieåret for registrering.
  • Dersom en student melder seg på nytt til et nytt studieår, må fornyelsen av sykedekningen starte 1. januar til 31. desember i det nye studieåret.
  • Ingen fortsettende student vil få lov til å bli registrert uten medisinsk dekning fra januar og frem til desember.
  • Studenter anbefales sterkt å lese innholdet i den medisinske dekningen nøye for å sikre at de har tilstrekkelig dekning under oppholdet i SA og ta direkte kontakt med leverandøren.

  Utforsk alternativene dine:

  Vær oppmerksom på at Stellenbosch University ikke er tilknyttet noen medisinsk hjelpemiddelleverandør. Universitetet aksepterer enhver medisinsk dekning, så lenge den er registrert hos SA Council for Medical Schemes. De fleste av studentene registrert ved Stellenbosch University bruker følgende alternativer:

  • Momentum helse
  • CompCare Wellness

  Støttedokumenter fra SU International

  • Støttebrev
  • Forespørsel om et fortsettelsesbrev (visumfornyelsesprosess for studenter
  • Skjema for fornyelse av medlemskap i medisinsk hjelpemiddel
  • Forespørsel om invitasjonsbrev

  Studentuttalelser

  Campusliv og fasiliteter

  Stellenbosch University har plass til rundt 6500 studenter i omtrent 31 universitetsboliger og andre universitetsboliger på Stellenbosch Campus. De fem boligene på Campus Tygerberg, hvor Det helsevitenskapelige fakultet holder til, huser ytterligere 1000 studenter. De fleste Maties som studerer på disse to studiestedene (det er mer enn 30 000 studenter totalt) benytter seg av privat overnatting i Stellenbosch og omegn.

  Studenter som er plassert i en av disse boligene er under tilsyn av en boligsjef. Boligsjefen får på sin side hjelp av en huskomité. I hver bolig er det også mentorer. Mentorer er seniorstudenter som utnevnes i boliger og private studentorganisasjoner (studenter som bor privat) for å hjelpe nye studenter med deres tilpasning til universitetslivet.

  Hver ny student skal ha tilgang til en mentor. Veilederen spiller allerede en viktig rolle i velkomstperioden med generell bistand til universitetslivsspørsmål og psykososial støtte. Gjennom mentoren har de nye studentene muligheten til å delta i velværeprogrammet til universitetet, som har som mål å forbedre studentenes velvære gjennom året.

  Boligfasiliteter

  • Hvert rom har et nettverkspunkt for tilkobling av egen datamaskin til Universitetets nettverk, elektroniske informasjonsressurser, Internett og nettbaserte e-læringsverktøy.
  • Vaskerom
  • Et felles "stue" område for sosialt samvær, se på TV eller bare "henge ut"
  • Alle kvinneboligene, og noen av herrenes, har også et felles og/eller privat salongområde hvor besøkende kan tas imot og underholdes.
  • De fleste boligene har nydelige gårdsplasser og/eller hager for lek og avslapning.

  Steder

  • Stellenbosch

   Private Bag X1, Matieland, 7602, Stellenbosch

  Spørsmål