Keystone logo
Southern University Law Center

Southern University Law Center

Southern University Law Center

Introduksjon

Den 16. desember 1946, som svar på en søksmål fra en afroamerikansk innbygger som ønsket å gå på advokatskole ved en statlig institusjon, tok Louisiana State Board of Education "positive skritt for å etablere en Law School for Negroes ved Southern University ... for å være i drift for sesjonen 1947-1948. ”

Planene for lovskolen ble godkjent av State Board of Education på møtet 10. januar 1947. 14. juni 1947 bevilget styret for avvikling av statsgjeld $ 40 000 til driften av skolen. Southern University Law School ble offisielt åpnet i september 1947 for å gi juridisk utdanning for afroamerikanske studenter.

Nyutdannede fra Southern University Law Center , som begynner med den legendariske borgerrettighetsadvokaten, politiske lederen og læreren Jesse N. Stone, Jr., Alvin Basile Jones, Leroy White, Ellyson Fredrick Dyson og Alex Louis Pitcher fra klassen 1950, har spredt seg over staten og nasjonen som banebrytere i advokatyrket, og sikrer like rettigheter for andre. Til dags dato har Law Center mer enn 2500 nyutdannede og er en av landets mest rasemessige forskjellige lovskoler.

Steder

  • Baton Rouge

    Roosevelt Steptoe Drive, 70813, Baton Rouge

    Spørsmål