Keystone logo
Faculty of Law - University of Göttingen

Faculty of Law - University of Göttingen

Faculty of Law - University of Göttingen

Introduksjon

Den Juridiske fakultet av Georg-August-Universität Göttingen er den eldste, største og mest anerkjente juridiske fakultet i Niedersachsen. Siden det ble grunnlagt i 1737, har det vært svært opptatt av enhet og frihet for forskning og undervisning. Sin topplassering i Nord-Tyskland har blitt bekreftet av positive undervisning (2008) og forskningsevalueringer (2002) i det siste. Fakultetet har som mål å etablere seg som et senter for god juridisk forskning og undervisning i Tyskland.

Fakultetet har lenge vært preget av eksemplarisk og utbredt forskning og undervisning i basisfagene sivilrett, offentlig rett og strafferett og i området grunnleggende fag (historie lov, filosofi lov og teori, samt sammenligning av lover). Basert på dette, har det etablert innovative forskningsprosjekter på tvers av fag emner og spesialområder. Med mellom fag og tverrfaglig forskning fokuserer på

 • Europeisering og internasjonalisering
 • Den individuelle i medisinsk Sciene og familie
 • Økonomiske og sosiale system

Fakultetet målene økt profil skarphet og videre nettverk med økonomiske og samfunnsfag. I rammen av generasjonsskifte, fakultetet fornyet sine ansatte, skape forutsetningene for utviklingen av den nye forskningen fokuserer på grunnlag av sin vellykkede forskning på kjerneområdene. Denne profilen er støttet av mange strukturelle og organisatoriske tiltak, herunder særlig det nye fakultetsstrukturen.

Fremragende forskning og undervisning krever tilsvarende arbeidsvilkår og i særdeleshet tilstrekkelig litteratur forsyning. Fakultetet har - i samspill med Niedersachsen staten og Universitetsbiblioteket - et stort lager av litteratur på alle rettsområder. Alle viktige databaser er tilgjengelige for forskere og studenter ved de arbeidsplasser samt via Gött trådløst LAN.

loven

Fakultetet tilbyr sine studenter - basert på sin forskning produsert - både omfattende vitenskapelig opplæring i obligatorisk området av juridiske studier og intensive unike i denne store båndbredden i følgende faglige satsingsområder:

 • Historisk og filosofisk grunnleggende av Law
 • Privat og offentlig økonomi Law
 • Civil Law og sivil rettferdighet
 • Privat og offentlig medierett
 • International og European Public Law
 • Criminal Law, Law of Criminal Proceedings og kriminologi
 • Arbeids- og sosialrett
 • Medisinsk juss
 • Offentlig rett - Styring, regulering og Administrasjon

I tillegg kan tyske studenter oppnå tittelen Magister Legum Europae / Magistra Legum Europae i forbindelse med et opphold i utlandet via EUs Erasmus-programmet og vellykket deltakelse i påbygging til generell studiekompetanse "Legal integrasjon i Europa". Utenlandske hovedfagsstudenter kan oppnå tittelen Master of Laws (LL.M.) i omfanget av agraduate studium. Den Gött juridiske fakultet tilbyr et flott miljø for de unge lov forskere. Den arbeider for å fortsette å øke sin attraktivitet for doktorgradsstudenter. Fakultetet er en av grunnleggerne fakultetene ved Gött graduate school for samfunnsvitenskap (Gött Graduiertenschule Gesellschaftswissenschaften, GGG).

Hvorfor studere i Göttingen?

Universitetet i Göttingen er stadig rangert blant de beste tyske høyere utdanningsinstitusjoner i ulike nasjonale og internasjonale universitetsrangeringer. Siden starten i 1737, har det gitt gode studie- og forskningsmuligheter for studenter og forskere fra hele verden, inkludert mer enn 40 Nobelprisvinnere. I tillegg til instruksjon og veiledning fra fremtredende professorer og andre eksperter, Gött studenter dra nytte av tilgang til førsteklasses studiemuligheter, for eksempel Gött stat og Universitetsbiblioteket, som er en av de største bibliotekene i Tyskland, som inneholder rundt 8 millioner gjenstander og gir tilgang til en rekke juridiske og andre vitenskapelige databaser.

Gött universitetets juridiske fakultet nyter godt omdømme for undervisning, forskning og faglig utvikling. Gjennom århundrene av sin eksistens, har det vært kjent for å fremme rettsvitenskap og tilbyr fremragende juridisk opplæring av eminente jurister som Johann Stephan putter eller Rudolf von Jhering. Derfor Göttingen har alltid vært et svært attraktivt sted for de som ønsker å studere jus, inkludert noen kjente historiske figurer som Otto von Bismarck eller Wilhelm von Humboldt.

En rekke attraktive funksjoner gjør studere jus i Gött spesielt givende. For eksempel juridisk utdannelse her har en sterk kobling til praksis, og tilbyr klasser ikke bare av professorer, men også av praktiserende advokater og andre utøvere. I tillegg har mange professorer er også aktiv utenfor akademia, for eksempel som juridiske rådgivere, medlemmer av lovgivende provisjon eller dommere høyeste domstoler.

Et annet attraktivt aspekt av Gött juridiske fakultet er det internasjonalitet. Samt hosting studenter fra hele verden og gir mange utvekslingsmuligheter, fakultetet tilbyr også kurs ved å besøke professorer fra andre land og er involvert i kontinuerlig internasjonalt samarbeid gjennom ulike dedikerte organer som tysk-kinesiske Juridisk Science Institute eller European Academy of Law og IKT.

Ytterligere fordeler for jusstudenter i Göttingen stammer fra et stort utvalg av spesialiserte institutter og andre spesialisering klynger, som sikrer at flere rettssubjekter kan studeres fra flere perspektiver og i alle sine aspekter. For eksempel, Institute of Business Law gir studentene i IP og IT-rett dra nytte av den samlede kompetansen til professor Körber, en velkjent ekspert på telekommunikasjonsrett, konkurranserett og lov søkemotorer; Professor Spindler, forfatter av populære kommentarer og monografier på e-handel, elektroniske medier, åpen kildekode og andre emner; Professor Wiebe, kjent for sine arbeider om IKT, illojal konkurranse, opphavsrett og personvern; så vel som andre spesialister i disse og beslektede områder. Professorer Körber, Spindler og Wiebe er også involvert i en rekke juridiske politikken utviklingsaktiviteter i Tyskland, Europa og utover. Disse professorene var aktivt engasjert i å etablere LIPIT Program og tiden de gjør opp sin Academic styret.

I tillegg til forelesninger og seminarer med kjente eksperter på sine felt, kan elevene dra nytte av ulike konferanser, workshops og studieturer organisert eller co-organisert av Fakultet eller individuelle professorer. For eksempel kan studentene delta i den årlige International Research Forum on Law and IKT / IP, Gött IT Law Forum, og Summer School of European IP og IKT Law.

loven

Levekostnadene

Hver elevs levekostnader kan variere avhengig av hans eller hennes livsstil, overnatting størrelse og plassering, spise preferanser, etc. Derfor kan det hende at enkelte boutgifter være høyere eller lavere enn gjennomsnittskostnadene som er nevnt nedenfor.

Som et utgangspunkt, er det verdt å merke seg at staten økonomisk støtteordning rettet mot slik tyske studenter til å ha råd til høyere utdanning uavhengig av sine midler (BAföG) gir tyske studenter med opp til 735 euro per måned. Dette beløpet kan anses tilstrekkelig til å dekke en elevs boutgifter, men absolutt på en heller sparsommelig nivå. Vanligvis kan du forvente å betale 200 til 500 euro for overnatting, 200 til 300 euro for mat, og 30 til 150 euro for obligatorisk helseforsikring.

Høyere eller lavere utgifter til overnatting kan gjøre stor forskjell i den totale levekostnader. Derfor anbefales det å begynne å lete etter et rom eller leilighet så snart som mulig. Dersom du søker tidlig, kan du få et rom i en av studentboliger, som vanligvis er det billigste alternativet. En sovesal kan koste rundt 200 euro per måned, eller enda mindre. Derimot, på det private markedet er du sannsynligvis til å betale rundt 300 euro for et rom i en delt leilighet eller rundt 500 euro for en privat leilighet. Dette gjør flersengsrom veldig populære, så ventelister er som regel ganske lang. Derfor er det best å søke om en sovesal minst et halvt år før begynnelsen av studiene dine i Göttingen.

Steder

 • Göttingen

  Faculty of Law of the Georg-August-Universität Göttingen Platz der Göttinger Sieben 6 , 37073, Göttingen

  Spørsmål