Keystone logo
Karoli Gaspar University

Karoli Gaspar University

Karoli Gaspar University

Introduksjon

Kort beskrivelse

Rangert blant de 10 beste universitetene i Ungarn, tilbyr vårt raskt utviklende universitet en rekke studier innen humaniora, helsevitenskap, juss, pedagogikk, psykologi, samfunnsvitenskap og teologi på bachelor-, master- og doktorgradsnivå. Samtidig som vi opprettholder den kristne etos, er universitetet vårt åpent for alle, uavhengig av studentens bakgrunn eller tro.

De fleste av fakultetene og bygningene ligger i Budapest, som er et vennlig kosmopolitisk knutepunkt for studenter fra hele verden.

Topp 3 grunner til å studere her

 1. Praksisrettet utdanning som gir en bruksklar kunnskap.
 2. Engasjerte ansatte og frivillige studentkompiser hjelper internasjonale studenter ved ankomst og gjennom studiene.
 3. Et bredt spekter av sosiale, fellesskaps- og sportsbegivenheter bidrar til å utforske og nyte livet som student ved Károli Gáspár University.

Studentliv

På universitetsnivå er studentene ved Károli Gáspár universitet representert av Studentersamfundet (EHÖK) . Ansvaret til Studentersamfundet inkluderer å hjelpe kommunikasjonen mellom de påmeldte studentene og universitetet, representere studentenes interesser i høyere utdanning og faglige forhold, samt i regionale og nasjonale organisasjoner. EHÖK må også koordinere arbeidet til fakultetene for studentforeningene, og det har også medlemskap i internasjonale studentorganisasjoner.

Károli Gáspár universitet har et veldig aktivt og utviklende studentliv. Studentersamfundet organiserer og tilbyr et bredt spekter av kulturelle og profesjonelle programmer for studentene. Studentersamfundet oppfordrer alle til å møte sine professorer og skolekamerater utenfor universitetet, for å knytte nye vennskap og etablere nye kontakter.

Károli samfunnsdager arrangeres i hvert semester før høst- og vårpausen. Under disse anledninger blir det organisert en rekke forelesninger for studentene, relatert til deres studieretning og fremtidige yrker, holdt av deres professorer eller anerkjente fagpersoner innen deres felt. For eksempel har jusstudenter muligheten til å delta på presentasjoner holdt av dommere, advokater eller påtalemyndigheter som introduserer løpet av karrieren. Den siste dagen av arrangementet er Idrettsdagen, der deltakerne kan spille fotball, håndball, basketball, volleyball eller prøve zumba. De mer modige studentene kan til og med delta i en kamp om paintball.

Studentene ved universitetet kan delta i et bredt spekter av amatøridrettslag i futsal, basketball, håndball, volleyball eller vannpolo. Disse lagene spiller i amatørmesterskap organisert blant andre universiteter og høyskoler. Muligheten til å være med er åpen for alle, også for absolutte nybegynnere. Bortsett fra sportsaktiviteter har studentene også muligheten til å lære seg tradisjonell ungarsk folkedans.

Det teologiske fakultet tilbyr mange åndelige programmer for studentene, siden et aktivt religiøst / åndelig liv anses som viktig og oppmuntret ved universitetet. I Ráday Student Residence Hall arrangeres det bibelstudiegrupper en gang i uken for beboerne. Det er lignende anledninger organisert av pastoren ved universitetet også. Fakultetet tilbyr selv enda flere religiøse programmer, for eksempel er det kollektiv bønn klokka 12 på hverdager, og det er også forskjellige bønnegrupper koordinert av fakultets entusiastiske studenter.

Bocskai István College for Advanced Studies er en autonom institusjon med høye standarder for profesjonell opplæring. Målet er å gi utdanning av høy kvalitet, støtte talentfulle studenter og utdanne profesjonelt motiverte og ambisiøse unge intellektuelle. For å oppnå disse målene arbeider medlemmene av College for Advanced Studies i to workshops basert på deres studieretning som er følgende: offentlig eller privat rett.

KAPSZLI er en ideell organisasjon stiftet i 2004. Medlemmene, som studerer psykologi ved universitetet, arrangerer og arrangerer konferanser og arrangementer for å introdusere psykologvitenskapen for alle. Under disse presentasjonene, som ofte holdes av velkjente fagpersoner på sine respektive felt, diskuteres interessante aktuelle emner og nye funn i psykologi. Videre forbereder KAPSZLI studentene på deres fremtidige yrkesliv.

Hvert år arrangerer KAPSZLI en av Ungarns største konferanser innen psykologi med 40 forelesninger og over 20-30 workshops gjennom 3 dager. Gjennom året holdes mindre foredrag månedlig. Forberedelsene til disse forelesningene, inkludert design av nettsider og plakater, kontakt med forelesere, reklame, på jakt etter sponsorer, er alle arrangert av medlemmene i KAPSZLI, som kontinuerlig jobber med å forbedre organisasjonen.

Vi tilbyr et bredt spekter av stipendmuligheter!

For mer informasjon vennligst besøk vår nettside.

Campus funksjoner

  Stipend og finansiering

  Stipendprogram for kristne ungdom

  Kjerneoppdraget til stipendprogrammet for kristne unge mennesker er å gi muligheten til å studere i Ungarn for unge kristne studenter som bor i kriseområdene i verden og/eller blir truet i landet deres på grunn av deres tro.

  For studieåret 2021/22 kunngjøres stipendet for innbyggerne i følgende land: Egypt, den libanesiske republikken, republikken Irak, staten Israel, Palestina, den islamske republikken Pakistan, den syriske arabiske republikken, republikken Kenya, den føderale demokratiske republikken Republikken Etiopia, Republikken Armenia og Nigeria.

  Károli kristenstipend

  Károli Gáspár University of the Reformed Church i Ungarn grunnla et stipend for å gi muligheten til å studere i Ungarn for unge kristne studenter fra visse land i Midtøsten, Asia og Afrika. Programmet er finansiert og administrert av Károli Gáspár University.

  Antall ledige plasser: maksimalt 5 søkere vil få tildelt stipendet

  Károli Christian Scholarship dekker følgende: undervisningsfri utdanning, månedlig bidrag til levekostnadene, hybelplass for hele stipendperioden, refusjon av reisekostnader til/fra hjemlandet, sykeforsikring i Ungarn.

  Stipendium Hungaricum-stipend

  Søkere fra visse land kan ha muligheten til å søke om Stipendium Hungaricum Scholarship Program finansiert av den ungarske staten. Stipendet dekker hele studieavgiften, budsjett for overnatting (eller bidrag til overnattingskostnader) og medisinsk forsikring i Ungarn.

  Dette studieprogrammet er tilgjengelig med Stipendium Hungaricum-stipend for innbyggerne i følgende land: Albania, Algerie, Argentina, Kambodsja, Kapp Verde, Georgia, India, Indonesia, Iran, Irak, Jordan, Kosovo, Kurdistan Regional Government/Iraq, Kirgisistan, Libanon, Moldova, Montenegro, Marokko, Myanmar, Namibia, Nord-Makedonia, Pakistan, Palestina, Russland, Singapore, Sør-Korea, Sudan, Syria, Tadsjikistan, Tunisia, Tyrkia, Turkmenistan, Ukraina, Usbekistan, Jemen

  Steder

  • Budapest

   H-1091 Budapest, Kálvin tér 9., , Budapest

   Spørsmål