Keystone logo
Fanshawe College Graduate Certificate in Paralegal
Fanshawe College

Graduate Certificate in Paralegal

1 Years

Engelsk

Fulltid

Request application deadline

Request earliest startdate

CAD 3 895 *

På universitetsområdet

* totalavgift for internasjonale studenter per semester; de faktiske kostnadene er fremdeles bestemt

Introduksjon

Start din karriere i jus som advokatfullmektig

Advokatets frontlinjer krever praktisk kunnskap og evne til å jobbe med mange forskjellige typer mennesker og situasjoner. Hvis du har vurdert en karriere innen det juridiske feltet, vil Paralegal -programmet gi deg kunnskapen om å gjøre drømmen din til virkelighet.

Du begynner med å lære hvordan du kommuniserer effektivt, og du vil jobbe deg gjennom forskjellige områder av loven, med kurs om juridisk forskning og skriving, tort og kontrakter, straffesaker og motorkjøretøy. Du vil også lære om leietaker- og utleierett, domstolspraksis og arbeidsrett. Kursene dine vil forberede deg til å søke om å skrive provinsielle lisensieringseksamener. Du vil kunne øve i småkrav og administrative domstoler, samt provinsielle og summariske domfellelser. Du vil bruke 120 timer med omfattende feltopplæring for å gi deg praktisk, praktisk erfaring i et juridisk miljø.

Du er uteksaminert forberedt på å søke om en provinsiell lisensieringseksamen og kan praktisere som advokat i Ontario. Du kan velge å være selvstendig næringsdrivende og tilby juridiske tjenester direkte til publikum mot betaling, uten tilsyn av en advokat, eller du kan velge å jobbe for en advokat eller for et rettssystem.

Fanshawe's Paralegal -programmet har blitt akkreditert av Law Society of Upper Canada og gir opplæring i de områdene der en lisensiert advokat juridisk kan praktisere.

Annen informasjon

Lisensieringskrav:
Fra 1. mai 2007 må advokatadvokater være lisensiert av Law Society of Upper Canada (LSUC). Fanshawe College advokatprogram er akkreditert av LSUC. For å få en advokatfullmektig lisens, må en person uteksaminere seg fra et akkreditert program, bestå en lisensiering eksamen og være av god karakter. Se LSUCs nettsted på www.lsuc.on.ca for informasjon om kravene til advokatfullmektiglisensiering.

162359_pexels-photo-4427627.jpeg

Læringsutbytte

Den utdannede har pålidelig vist evne til å:

 1. Analyser og syntetiser de grunnleggende elementene i kanadiske og provinsielle regjeringer, rettssystemer og domstolstrukturer, inkludert prinsipper og lover knyttet til tillatte praksisområder og regler for prosedyre og bevis i hver domstol.
 2. Formuler og følg de generelle rettsprinsippene, juridisk etikk og forretningspraksis, spesielt knyttet til advokatadvokater.
 3. Bruk den gjeldende strukturen, prosessen og jurisdiksjonen til domstoler og forvaltningsdomstoler for å lykkes med å løse tvister og anker innenfor det tillatte omfanget av advokatpraksis i rettssystemet.
 4. Utvikle og vurdere strategier som overholder etablerte etiske prinsipper og atferdskoder, og forbedring av faglig kompetanse.
 5. Velg, evaluer og komponer effektive advokatteknikker, inkludert muntlige og skriftlige juridiske presentasjoner, ved hjelp av nøyaktig juridisk terminologi.
 6. Bruk effektive menneskelige relasjoner, mellommenneskelige og intervensjonsstrategier i alternativ konfliktløsning for å hjelpe til med å løse konflikter.
 7. Velg passende og bruk forskjellige juridiske forskningsverktøy for å forske, tolke, analysere, syntetisere og oppdatere saker, lovverk og juridisk litteratur, og skrive overbevisende, nøyaktig, juridisk dokumentasjon og memoranda ved bruk av passende juridisk sitat.
 8. Bruk juridiske forskningsresultater, den juridiske problemløsningsmetoden og etiske og praktiske retningslinjer for å analysere casestudier og klientscenarier.
 9. Utvikle en effektiv saksbehandlingsstrategi for domstoler, administrative domstoler eller annen representasjon og utfør den effektivt.
 10. Analyser og evaluer begrensningene for representasjon for advokatadvokater og utfør alt arbeid innenfor områder med tillatt praksis.
 11. Utnytt informasjonsteknologiressurser og dagens dataprogramvare i industrien.
 12. Administrer advokatpraksis og drifte en liten virksomhet, inkludert klientservice, kommunikasjon og regnskapsprinsipper, i samsvar med advokatadferdens regler, de etiske og profesjonelle ansvarene til advokatfullmektiger og prinsippene for effektiv virksomhetsstyring.

kurs

Nivå 1

Ta alle de følgende obligatoriske kursene:

 • LAWS-6016 Canadian Legal System-Introduction 3
 • LAWS-6017 Tortures & Contracts 4
 • COMM-6020 Kommunikasjon og skriving 3
 • COMP-6053 juridiske dataprogrammer 2
 • LAWS-6044 Juridisk forskning og skriving 4
 • LOVS-6037 Forvaltningsrett 3

Nivå 2

Ta alle de følgende obligatoriske kursene:

 • LAWS-6024 Small Claims Court 3
 • LAWS-6028 Straffeformål og sammendrag overbevisningsprosedyre 3
 • LOVS-6029 Provinsielle og motorkjøretøybrudd 3
 • LAWS-6031 Tribunal Practice & Procedure 3
 • LAWS-6032 Boligutleier og leietakerlov 3
 • LAWS-6018 Evidence & the Process Process 3
 • FLDP-6015 Paralegal Field Placement-Introduction 0

Nivå 3

Ta alle de følgende obligatoriske kursene:

 • LAWS-6027 Etikk og profesjonelt ansvar 3
 • LOVS-6030 Arbeidsrett 3
 • LAWS-6019 Alternativ tvisteløsning 3
 • LAWS-6021 Practice Mgmt Drift av en liten bedrift 3
 • LAWS-6025 Advocacy 3
 • LOVS-6026 Juridisk regnskap 2
 • FLDP-6008 advokatfeltplassering 3.6

Program Residency

Studenter må fullføre minimum 15 studiepoeng i dette programmet ved Fanshawe College å oppfylle kravet til programopphold og oppgradere fra dette programmet

Opptakskrav

Et høyskoleeksamen i et lovrelatert område
(Merk: minimum 'B' gjennomsnitt eller kumulativ 3.0 GPA)

eller

En universitetsgrad

eller

En tilsvarende kvalifikasjon fra en annen institusjon som bedømt av høyskolen*

eller

En kombinasjon av relevant utdanning og arbeidserfaring i et beslektet felt som er vurdert av høyskolen til å være lik det ovenfor

Merk:

* Søkere kan bli pålagt å sende inn CV og omslag som inneholder opplysninger om arbeidserfaring.

Engelsk Språkkrav

Søkere hvis første språk ikke er engelsk, vil bli pålagt å demonstrere ferdighet på engelsk ved en av følgende metoder:

 • En grad 12 College Stream eller University Stream engelsk kreditt fra en Ontario Secondary School, eller tilsvarende, avhengig av programmets opptakskrav
 • Test av engelsk som fremmedspråk (TOEFL) -test med en minimumscore på 88 for den internettbaserte testen (iBT), med testresultater de siste to årene
 • International English Language Testing System (IELTS) Akademisk test med en total score på 6,5 med ingen score mindre enn 6,0 i noen av de fire bandene, med testresultater i løpet av de siste to årene.
 • Kanadisk faglig engelsk språk (CAEL) test med en samlet score på 70 uten poengsum mindre enn 60 i noen av de fire gruppene, med testresultater de siste to årene
 • Pearson Test of English Academic (PTE) med minimum score på 59, med testresultater de siste to årene
 • En Cambridge engelsk test (FCE / CAE / CPE) med en samlet poengsum på Cambridge English Scale of 176 uten språkkunnskap mindre enn 169, med testresultater de siste to årene
 • En engelsk språkevaluering (ELE) på Fanshawe College med en minimumspoengsum på 75% i alle deler av testen, med testresultater de siste to årene
 • Fanshawe College ESL4 / GAP5 studenter: Minimum karakter på 80% i ESL4 / GAP5 nivå 9 eller 75% i ESL4 / GAP5 nivå 10

Anbefalt faglig forberedelse

En høy grad av datakompetanse og tastaturferdigheter ved 40 wpm anbefales

Anbefalt personlig forberedelse

 • Studentene bør ha gode muntlige og skriftlige kommunikasjonsevner på engelsk og ha gode analytiske ferdigheter for å lykkes i advokatprogrammet
 • Studentene bør ha høy grad av ansvar, modenhet, samvittighetsfullhet og evne til å arbeide selvstendig med lite tilsyn
 • Studenter bør snakke med en advokat for å få litt kunnskap om oppgaver og forventninger til en advokat

Søkers utvalgskriterier

Hvor antall kvalifiserte søkere overstiger ledig plass i programmet, vil søkerens utvalgskriterier være:

 1. Preference for permanente innbyggere i Ontario
 2. Mottak av søknad innen 1. februar (Etter denne datoen vil Fanshawe College vurdere søkere på først til mølle, til programmet er fullt)
 3. Oppnåelse i opptakskrav

Karrieremuligheter

Nyutdannede bør være forberedt på å søke om provinsielle lisensiering eksamener og etter vellykket gjennomføring av lisensiering eksamen prosessen og oppnåelse av lisensierte advokat status, vil være kvalifisert for ansettelse som en lisensiert advokat i Ontario i ulike juridiske miljøer og/eller kan handle i et selv -Sysselsatt kapasitet og tilbyr spesifiserte juridiske tjenester direkte til publikum mot betaling uten tilsyn av en advokat.

Opptak

Læreplan

Programresultat

Karrieremuligheter

Om skolen

Spørsmål