Keystone logo

8 Juss Programmer i Forvaltningsrett 2024

Filtre

Filtre

 • Jusstudier
 • Administrativ jusstudier
 • Forvaltningsrett
Studieretninger
 • Jusstudier (8)
 • Tilbake til hovedkategori
Steder
Finn flere lokasjoner
Gradstype
Varighet
Studietempo
Språk
Språk
Studieformat

  Juss Programmer i Forvaltningsrett

  Hva er forvaltningsrett?

  Forvaltningsrett er det lovverket som styrer virksomheten til forvaltningsorganer. Handling fra myndighetene kan omfatte regelutforming, domsavsigelse eller håndheving av en spesifikk reguleringsagenda. Forvaltningsretten regnes som en gren av offentlig rett.

  Som et lovverk fokuserer forvaltningsretten på prosedyrene og prosessene som forvaltningsorganene bruker for å utføre sine funksjoner. Den omfatter også rettighetene og pliktene til enkeltpersoner og enheter som samhandler med administrative etater.

  Hva er karrierer innen forvaltningsrett?

  Det er mange forskjellige typer jobber som faller inn under forvaltningsrettens paraply. Forvaltningsrettsdommere leder for eksempel høringer og tar avgjørelser i administrative tvister. Andre forvaltningsrettslige jobber inkluderer policy-analytikere, som utvikler og evaluerer regjeringens politikk; regulatoriske advokater, som gir råd til klienter om hvordan de skal overholde offentlige forskrifter; og lobbyister, som prøver å påvirke regjeringen på vegne av sine klienter.

  Hvorfor er det viktig å studere forvaltningsrett?

  Forvaltningsretten er viktig fordi den styrer handlingene til forvaltningsorganene, som spiller en stor rolle i hverdagen vår. Forvaltningsorganer har ansvar for å håndheve lover og regler, og de har ofte et stort skjønn i hvordan de gjør det. Som et resultat kan forståelse av forvaltningsrett hjelpe oss å forstå hvordan disse byråene opererer og hvilke rettigheter vi har når vi samhandler med dem.

  Hva skal jeg studere i løpet av min administrasjonsrettsgrad?

  For å få en grad i forvaltningsrett, vil du sannsynligvis studere emner som forfatningsrett, kontraktsrett og sivil prosedyre. Du vil også lære om prosedyrene og prosessene som administrative etater bruker for å utføre sine funksjoner og vil få erfaring med å utføre juridisk forskning og skrive juridiske briefer.