Keystone logo

Filtre

 • Jusstudier
 • Generelle juridiske studier
 • Domstoler
Studieretninger
 • Jusstudier (9)
 • Tilbake til hovedkategori
Steder
Finn flere lokasjoner
Gradstype
Varighet
Studietempo
Språk
Språk
Studieformat

9 Juss Programmer i Domstoler 2024

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular locations

  Juss Programmer i Domstoler

  Hva er studiet av rettsvesenet?
  Rettsvesenet er et system av domstoler som tolker og anvender loven i USA og andre common law-land. I USA inkluderer rettsvesenet rettsinstanser, ankedomstoler og en høyesterett. Rettsvesenet er en av de tre grenene av regjeringen, sammen med den utøvende grenen og den lovgivende grenen.

  Hvorfor er det viktig å studere rettsvesenet?
  I land der felles lov praktiseres, er rettsvesenet viktig fordi domstolene tolker og anvender lovene som styrer et land. I common law-land er det viktig for jusstudenter å forstå rettsvesenet for å bli effektive advokater. Kurs i rettsvesenet er obligatorisk for alle jusstudenter, og gir et kunnskapsgrunnlag om rettssystemet. Noen jusskoler tilbyr spesialiserte kurs i spesifikke deler av rettsvesenet, for eksempel den rettslige grenen til de føderale domstolene og det statlige rettssystemet. Disse kursene gir utdypende informasjon om rettsvesenets struktur og virkemåte.

  Hva skal jeg studere i løpet av min rettsvitenskapelige grad?
  Et rettsvesen vil gi en generell oversikt over rettssystemet i et bestemt land. I USA vil dette også omfatte strukturen og driften av de føderale og statlige domstolene. Du vil lære om de forskjellige typer domstoler, jurisdiksjonen til hver domstol, og rollen til rettsvesenet i et lands regjering. I tillegg skal du studere rettspraksis og juridisk analyse. Spesialiserte rettsfagkurs som tilbys av jusskoler vil også gi grundig informasjon om spesifikke aspekter ved rettssystemet.

  Hva er karrieremulighetene i rettsvesenet?
  Det er mange karrieremuligheter i rettsvesenet. Mange jobber innen rettsvesenet er embetsmannsstillinger. Rettsvitenskapelige studier er avgjørende for studenter som håper å forfølge karrierer som dommere, domstolfunksjonærer og lovgivere.