Keystone logo
Tyskland

Studer Juss i Tyskland 2024

Studer i Tyskland

Innhenting av en tysk Law Degree Å tjene en juridisk embetseksamen i Tyskland, må studentene ta to statlige eksamener og gå gjennom en seks år lang pensum. Først må studentene bestå First State Examination på slutten av fire år med lavere grads studier. De må da ta en to-års turnustjeneste (kalt Referendarzeit) for å få erfaring i alle fasetter av rettssystemet. Endelig er en annen State Examination gitt til studenter etterbehandling de to årene av juridiske praksisplasser i straffe- og sivilretten. Under internship, må studentene også ta klasser undervises av advokater eller dommere. Lønn utbetalt til studenten blir gitt av den tyske regjeringen. Potensielle jurister i Tyskland har to sjanser til å passere State eksamen. Etter å ha passert begge prøvene, skal studenten anses kvalifisert til å søke arbeid som dommer eller advokat.Skolepenger Høyere utdanning kostnader er sterkt subsidiert av den tyske regjeringen og er relativt lav i forhold til amerikanske undervisning kostnader, med mindre en student velger å søke juridisk embetseksamen ved et privat universitet. Jobbmuligheter Tyskland 's arbeidsledigheten er en av de laveste i Den europeiske union. Internasjonale studenter som velger å tjene en lov grad i Tyskland og forfølge sysselsetting er sannsynlig å finne en posisjon snart etter å ha passert den andre eksamen.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  507
 • Andel av verktøy

  91
 • Internett-abonnement

  43
 • Lokal transport

  60

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  9
 • Kinobillett

  12
 • Litt lokalt øl

  4

Om Tyskland

Et stort land i Sentral-Europa med 16 stater og et medlem av EU, er Tyskland offisielt referert til som Forbundsrepublikken Tyskland (Bundesrepublik Deutschland) og har mye politisk og økonomisk innflytelse blant alle andre EU-land. The Chancellor presiderer over Tyskland 's demokratisk regjering som håndhever et rettssystem basert på prinsippene beskrevet i Basic Law for Forbundsrepublikken Tyskland Essential Fakta om Tyskland -. De seksten stater bestående Tyskland kalles Länder, med hver stat inneha sin egen grunnlov. - Bidrag av tyskerne til feltene i naturfag, matematikk og teknologi kan ikke understrekes nok. Strålende enkeltpersoner som Einstein, Max Planck, Herman von Helmholtz, Johannes Gutenberg, Gottfried Leibniz og Carl Gauss er bare noen få tyske forskere som har levert verden med kjente oppfinnelser.- Tyskland er en av verdens 's mest teknologisk avanserte produsenter av kull, jern, sement, stål, maskiner, kjøretøy og kjemikalier. Det har også store investeringer i grønn energi, spesielt solenergi og bruk av vindmøller for elektrisitet. - Mest populære turistattraksjonene i Tyskland inkluderer den bayerske alpene, Schwarzwald, Rhindalen og dens gamle slott og artsy hovedstaden Berlin Tyskland 's Legal System Tre sett med reguleringslover omfatter Tyskland ' s rettssystem: offentlig, privat. og strafferett. Offentlig lov (inkluderer også strafferett) omhandler juridiske forhold mellom en enkeltperson og staten. Privatrettslige medierer relasjonene mellom selskapene og to eller flere personer. Tyskland lov er sterkt påvirket av romersk lov samt Napoleons lov, eller Code Napoleon. Dommere spille en aktiv rolle i Tyskland 's juridisk saksbehandlingssystem.Selv ligner på den typen rettssystemet brukes av andre demokratisk kjøre land, ikke Tyskland har ikke jury prøvelser på grunn krefter avsatt til en dommer som tillater ham å ta en endelig avgjørelse. En dommer eller flere dommere kan omfatte en "tribunal ", som er egentlig en erstatning for en jury. Meddommere, eller borgere som er valgt av en egen komite før en rettssak starter, kan også inngå i en domstol. I Tyskland ordinære domstoler høre saker som gjelder ekteskap, kriminell, familie og sivile tvister. Vekselvis, spesielle administrative domstoler høre saker om offentlige tiltak. Arbeidskraft, økonomiske og sosiale domstolene er andre spesialiserte tyske domstoler som adjudicate saker relatert til arbeid, skatter og sosiale ytelser.

Visumkrav

 1. Språkkursvisum (Visa for språkopplæring) – det perfekte alternativet for de som ønsker å lære det tyske språket i Tyskland.
 2. Studentsøkervisum (Visum Zur Studienbewerbung) – hvis du ønsker å studere i Tyskland, men fortsatt prøver å finne det riktige programmet eller du fortsatt ikke har fått bekreftelsesbrevet fra universitetet ditt.
 3. Studentvisum (Visum Zu Studienzwecken) – hvis du allerede har blitt akseptert på et tysk universitet.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Språkkursvisum; Student søker Visa; Studentvisum

Pris og valuta

EUR 60

Du bør forvente å betale €60 (~US$74) for ditt studentvisum til Tyskland.

Hvem kan søke om visum?

For statsborgere fra EU eller fra Island, Norge, Sveits eller Liechtenstein er det kun nødvendig å ha et identitetskort for å reise inn i Tyskland. Det er ikke nødvendig å ha visum.

Statsborgere fra Australia, Israel, Japan, Canada, New Zealand, Sør-Korea og USA kan søke om visum selv etter at de ankom Tyskland.

For statsborgere fra andre land er det nødvendig å søke om visum før de kommer til Tyskland.

Hvis du bor mindre enn 90 dager i Tyskland, er det enda flere regler. Statsborgere fra visse land kan reise inn i Tyskland for denne tiden uten visum. Disse er Venezuela, Vatikanstaten, Uruguay, Singapore, Seychellene, Paraguay, Panama, Nicaragua, Mexico, Mauritius, Malaysia, Macau, Kroatia, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Chile, Brunei, Brasil, Bolivia, Bermuda, Barbados, Bahamas , og Argentina.

Besøk nettstedet til det tyske utenriksdepartementet for de siste visumkravene for alle land: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/visabestimmungen-node

Hvor kan du søke?

Tysk ambassade eller konsulat

Du må søke om visum fra den tyske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet ditt.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Først må du avtale en avtale for et visumintervju. På dagen for intervjuet bør du tilby visumsøknadsdokumentene dine.

Dokumentene du vanligvis trenger er:

 • Utfylt søknadsskjema
 • Gyldig pass
 • To fotografier
 • Brev som viser at du har blitt akseptert av et tysk universitet
 • Utskrift av akademisk rekord
 • Sertifikat for tysk språkferdighet eller bevis på at du har tenkt å delta på et språkkurs i Tyskland (hvis du studerer på tysk)
 • Bevis på at du har nok midler til å forsørge deg selv mens du bor i Tyskland (€8 700 per år, som er omtrent $9 390)
 • Sertifikat som viser at du har kjøpt helseforsikring
 • Erklæring om ektheten av innsendte dokumenter

Avhengig av ambassaden, kan det hende du også må vise bevis på at du ikke har et kriminelt rulleblad.

Alle må registrere seg hos de lokale registreringsmyndighetene (Einwohnermeldeamt) den første uken etter ankomst til Tyskland. Du må ta med pass/nasjonal ID (og visum hvis det er aktuelt), bevis på adressen din i Tyskland (f.eks. en leieavtale fra utleier) og muligens registreringsbeviset fra kurset ditt. Du vil få en bekreftelse på registreringen.

Når bør du søke?

Undersøkelse av visumsøknaden tar vanligvis rundt 6 til 8 uker for et språkkurs. Men dersom språkkurset er lengre enn tre måneder, kan behandlingstiden for søknaden strekke seg inntil 8 til 10 uker. Og i høysesongen kan søknader sendes under ventetiden. Derfor bør studenter som trenger studentvisum for Tyskland sende inn søknadene sine i god tid før kursstart. Du bør søke så snart som mulig, og minst tre måneder før du flytter til landet.

Studievisum er kun gyldig for lengden på kurset eller programmet. Oppholdstillatelsene gis vanligvis for ett år, men kan forlenges.

Behandlingstid

8 Weeks

Arbeidsmuligheter

Statsborgere fra EU/EØS-land og Sveits kan jobbe fritt i Tyskland, men ikke mer enn 20 timer i uken i løpet av semesteret.

EU/EØS/Sveitsiske statsborgere (nå inkludert kroater fra og med juli 2015) har lov til å jobbe opptil 120 hele eller 240 halve dager i året (inkludert frivillig arbeid) uten tillatelse. Du kan jobbe flere timer hvis du er ansatt ved universitetet som student eller utdannet assistent; for andre typer ansettelse trenger du tillatelse fra Agentur für Arbeit (Federal Employment Agency) og Aliens' Authority for å overskride grensen på 120/240. Studienkolleg og språkstudenter trenger tillatelse fra disse myndighetene for å kunne påta seg noe arbeid. Studenter kan ikke være frilansere eller selvstendig næringsdrivende.

Timer per uke

20

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Dette er hovedårsakene til at visumsøknaden din om tysk studentvisum kan bli avvist:

 • Dårlig økonomisk status
 • Dårlig akademisk profil
 • Mangel på forberedelse til intervjuet
 • Utilstrekkelig språknivå (tysk eller engelsk)
 • Uoverensstemmelse med ditt valg av studieprogram