Keystone logo
Tsjekkia

Studer Juss i Tsjekkia 2024

Studer i Tsjekkia

Tjene en Law Degree i Tsjekkia Studenter som ønsker å oppnå kvalifikasjoner som trengs for å praktisere loven i Tsjekkia kan velge å delta på offentlige eller private universiteter. Det er også "state " universitetene som tilbyr militær / politi utdanning og trening også. Juridisk embetseksamen består av tre års bachelor 's programmer og fire eller fem årige master ' s programmer som kulminerte i obligatoriske praksisplasser og passering av baren undersøkelse før elevene kan praktisere loven. Konkurranse for å angi en Tsjekkia lov grad programmet er høy, og bare de beste studentene blir tatt opp lovlige programmer på både offentlige og private høyere utdanningsinstitusjoner. Skolepenger Møtende offentlige universiteter i Tsjekkia er gratis. Imidlertid vil alle over 26 år som er fortsatt ta universitetskurs ikke bli tildelt "student status " som kvalifiserer dem for sosiale tjenester som sykeforsikring.Studenter i en lov studium ved et privat universitet vil betale mellom 2500 og € 3500 ($ 3500 til $ 4500 USD) per semester for undergraduate kurs og avgifter så høyt som 10.000 euro ($ 13 500 USD) for herre 's programmer. Igjen kan dette variere fra universitetet til den andre.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  405
 • Andel av verktøy

  94
 • Internett-abonnement

  22
 • Lokal transport

  21

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  7
 • Kinobillett

  8
 • Litt lokalt øl

  2

Om Tsjekkia

Grenser til Polen, Tyskland, Slovakia og Østerrike, er Tsjekkia ligger i Sentral-Europa og hevder de Moravia og Böhmen territorier som en del av sin republikken. Verdensbanken utpekt Tsjekkia som et utviklet land i 2006 og har i dag den høyeste menneskelige utviklingsnivå blant østlige og sentrale europeiske land. En parlamentarisk demokrati holder niende plass på listen over "mest fredelige land " i Europa, er Tsjekkia et medlem av EU, Europarådet og NATO. Lederen for regjeringen i den tsjekkiske republikk er statsministeren, som har oppsyn en tokammer parlamentet og er ledsaget av deputertkammer og Senate.The statsoverhode er presidenten, som er begrenset til å utøve visse fullmakter som involverer retur lovforslag, nominere dommere til den konstitusjonelle domstolen og oppløse parlamentet uvanlige forhold.Rettssystemet i Tsjekkia Tsjekkia 's juridiske systemet kalles "Právní RAD České republiky " (den "rettsorden av Tsjekkia ") som sterkt forbinder med den germanske grenen av sivilrettslig og inkluderer kriminelle , prosessuelle, arbeidskraft og administrative grener som er kodifisert systematisk. Kilder til skriftlig lov vitale å regulere Tsjekkia 's juridiske systemet er handlinger av parlamentet og delegert lovgivning samt ratifisert internasjonale avtaler og funn som er fastsatt av den konstitusjonelle domstolen i Tsjekkia. Siden den betydningsregimeskifte i 1989 har Tsjekkia 's rettferdighet og lov system blitt stadig utvikling for å speile de prinsipper og struktur av en demokratisk regjering.Selv om rettspraksis ikke er teoretisk tilskrives kilden til alt lov, tok avgjørelsene den konstitusjonelle domstolen og Høyesterett holder betydelig innflytelse med retningslinjer som støtter den tsjekkiske rettssystem.

Visumkrav

 1. Korttidsvisum - for opphold inntil 90 dager
 2. Langtidsvisum - for opphold over 90 dager.
 3. Langsiktig oppholdstillatelse i studieøyemed - for studenter som ankommer for lengre tid enn ett år.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum

Pris og valuta

CZK 2500

Gjeldende visumavgift for et studentvisum til Tsjekkia er CZK 2.500 (rundt 98 EUR). Gebyret kan endres.

Hvem kan søke om visum?

Studenter fra EU/EØS-land og Sveits trenger ikke visum for å studere i Tsjekkia. EU-studenter har imidlertid meldeplikt etter ankomst dersom det tiltenkte oppholdet i Tsjekkia er lengre enn 30 dager. I denne situasjonen, innen 30 dager etter innreise i Tsjekkia, må du erklære din tilstedeværelse til utenrikspolitiet.

Studenter fra land utenfor EU må søke om studentvisum.

Hvor kan du søke?

Tsjekkias ambassade/konsulat

Du søker om studentvisum ved ambassaden/konsulatet i Tsjekkia i ditt bostedsland.

Nettsted:https://www.mzv.cz/jnp/en/diplomatic_missions/czech_missions_abroad/index.html

Hvordan lage søknaden?

Du må først bli akseptert til en utdanningsinstitusjon i Tsjekkia. Skolen/programmet må være akkreditert av departementet for utdanning, ungdom og idrett i Tsjekkia. Hvis det ikke er akkreditert, må du søke om visum for andre formål.

Førstegangsvisum må søkes om (og innhentes) før ankomst til Tsjekkia – det er forbudt å reise til Tsjekkia uten det

Følgende dokumenter kreves hovedsakelig for å motta studentvisum eller oppholdstillatelse:

 • applikasjonsform
 • akseptbrev for studier
 • gyldig pass og passbilder
 • bevis på økonomiske ressurser for oppholdet (f.eks. i form av en kontoutskrift eller bekreftelse på å være mottaker av tilskudd)
 • bekreftelse på garantert overnatting
 • gyldig internasjonal helseforsikring
 • utdrag fra strafferegisteret

Alle dokumenter (unntatt reisedokumentet og kontoutskriften) må være på tsjekkisk. Oversettelser til det tsjekkiske språket må være offisielt bekreftet.

Mens søknaden sendes inn, kan det gjennomføres et intervju med søkeren. En skriftlig referat fra intervjuet kan være en del av søknaden. En journal vil bli skrevet ned på det tsjekkiske språket og vil bli signert av søkeren og offiseren på konsulatet som skal gjennomføre intervjuet. Hvis du ikke forstår tsjekkisk kan du ta med deg en tolk for å oversette den skriftlige posten.

Når bør du søke?

Hele prosedyren for å få visum for studieformål kan ta opptil 60–90 dager, så det anbefales å søke om visum i god tid.

Langtidsvisumet varer inntil 6 måneder. Forlengelser kan gjøres. Langtidsoppholdstillatelsen for studiets formål er gyldig i ett år.

Behandlingstid

90 Days

Arbeidsmuligheter

Det er ingen restriksjoner på ansettelse av studenter som kommer fra EU- eller EØS-land. Det er ingen arbeidstillatelse nødvendig, og disse arbeiderne har samme juridiske status som borgere i Tsjekkia.

Studenter fra utenfor EU/EØS er forpliktet til å få arbeidstillatelse. Det er imidlertid noen unntak:

 • de trenger ikke ansettelsestillatelse i tilfelle de driver aktiviteter i den tsjekkiske republikkens territorium som en del av utvekslingsopphold for studenter og unge nyutdannede fra høyere utdanningsinstitusjoner
 • de trenger ikke arbeidstillatelse hvis de er studenter opp til 26 år og de ikke jobber i mer enn 7 sammenhengende kalenderdager eller totalt 30 dager i løpet av et kalenderår
 • de trenger ikke ansettelsestillatelse hvis de har oppnådd videregående eller høyere profesjonsutdanning eller høyere profesjonsutdanning i et konservatorium under den tsjekkiske utdanningsloven.

I andre tilfeller må du søke om arbeidstillatelse. Den kan sendes personlig eller av en annen person på grunnlag av en skriftlig fullmakt ved et hvilket som helst lokalt passende regionkontor i Arbeidsformidlingen. Den utstedte tillatelsen er underlagt et administrasjonsgebyr på 500 CZK.

Timer per uke

0

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du ikke kan vise bevis på de nødvendige midlene, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.