Keystone logo
Sverige

Studer Juss i Sverige 2024

Studer i Sverige

Den svenske Law Degree For å praktisere loven i Sverige, må akademikere hold enten Bachelor of Laws (LLB) grad eller Master of Laws (LLM). Den LLM er typisk for en supplerende natur og tilbyr ekstra kvalifikasjoner til mottakere, alt fra internasjonale corporate skatterett til sjørett til europeisk lov. Kombinert disse to grader vanligvis span en 4-5 års periode av studien. Law høyere utdanning i Sverige Svenske universiteter er internasjonalt kjent for sin dedikasjon til selvstendig tenkning, undersøkende forskning og krevende kvalitetskontroll. I tillegg til sin verdensklasse rykte, er Sverige anerkjent for sitt engasjement til å ønske seg studenter fra hele verden. Disse egenskapene gjør det til et attraktivt reisemål for studenter på jakt etter en internasjonal jurist, så vel som i andre deler av studiet.For å praktisere loven i Sverige, må graden mottakere gjennomføre ytterligere fem år med juridisk arbeid i et advokatfirma eller i privat praksis. De må også demonstrere verdig karakter og bestå en streng faglig test. Til syvende og sist bare sine egne innbyggere, i tillegg til kandidater fra andre EU-land samt Sveits, er kvalifisert til å bli advokater i Sverige. Undergraduate skolepenger og kostnader avhenger av institusjonen. Tallrike stipend finansieringsmuligheter er tilgjengelig for internasjonale studenter å bidra til å dekke kostnadene. Det er ikke lenger noen offentlige advokatkontorer i Sverige; advokater opererer utelukkende i privat praksis. Generelt, jurister i Sverige gir juridisk rådgivning, men advokatfirmaer også dekke et spekter av juridiske oppgaver, inkludert corporate governance, finansiell restrukturering, fast eiendom, skatt, investeringer, økonomisk utvikling og mer.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  428
 • Andel av verktøy

  30
 • Internett-abonnement

  28
 • Lokal transport

  74

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  8
 • Kinobillett

  13
 • Litt lokalt øl

  6

Om Sverige

Sverige ligger i Nord-Europa og grenser til Finland, Norge og Østersjøen og Nordsjøen. Fra teknologi til politikk til handel, det skandinaviske landet, kjent for sin innovasjon og teknologi, er varslet for sine mange viktige globale bidrag, alt fra Nobelprisen til Ikea. Store svenske næringer omfatter tømmer, jernmalm, telekommunikasjon, biler, og legemidler. Sverige er kjent for litteratur, film, mote, og en universell helsevesenet. Det er ingen overraskelse, derfor, at Sverige skinner også i området for høyere utdanning. Kast i det faktum at engelsk er mye brukt - og er faktisk en akseptert modus for universitetspedagogikk, samt den offisielle arbeidsspråket til en rekke svenske selskaper - og Sverige blir en veritabel knutepunkt for internasjonal studie for studenter fra hele kloden.Den svenske rettssystemet Sveriges lover er skapt av landets parlamentet og opprettholdt av en rekke offentlige etater med ansvar for alt fra politi til kriminalomsorgen. Landet har både straffe og sivilrett, samt en omfattende forvaltningsrettslige systemet.

Visumkrav

 1. Korttidsvisum - hvis du kommer til Sverige for mindre enn tre måneder.
 2. Langtidsvisum type D (oppholdstillatelse for studier) - hvis du planlegger å bli i Sverige i mer enn tre måneder.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Visum for kort opphold; Visum for lengre opphold type D

Pris og valuta

SEK 1000

Gebyret for søknad om studentvisum er for tiden 1000 SEK.

Hvem kan søke om visum?

Statsborgere fra EU/EØS/Nordens fylker kan bo og studere i Sverige uten oppholdstillatelse eller visum.

Statsborgere i Sveits må søke om visum hvis studiet varer lenger enn tre måneder. De kan imidlertid begynne på studiene umiddelbart etter ankomst til Sverige eller søke før universitetsopptaket kunngjøres.

Studenter som er statsborgere i land utenfor EU eller EØS og ønsker å studere i Sverige vil kreve studentvisum eller oppholdstillatelse. Hvis du har tenkt å bli i Sverige i mindre enn tre måneder, trenger du visum i tilfelle du ikke er statsborger i et av de landene som er unntatt fra visumplikt i Sverige. Hvis studiet ditt vil vare i mer enn tre måneder, må du ha oppholdstillatelse for å reise inn og studere i Sverige.

For å være kvalifisert for oppholdstillatelse må du ha tatt opp til fulltidsstudier på et program eller emne som krever at du er tilstede ved universitetet eller høgskolen.

Hvor kan du søke?

Online / svensk ambassade eller konsulat

Etter å ha fullført visumsøknadsprosessen på nettet, må du avtale med den svenske ambassaden eller konsulatet for et intervju, for å bli fotografert og tatt fingeravtrykk, og for å motta oppholdstillatelseskortet ditt.

Nettsted:https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden.html

Hvordan lage søknaden?

For å søke om oppholdstillatelse for studier, må du:

 • Betal ditt første avdrag på studieavgiften.
 • Forbered din støttedokumentasjon. Dette inkluderer kopier av pass og opptaksbrev samt bevis på at du kan forsørge deg selv økonomisk i løpet av din tid som student i Sverige. Hvis du skal bo i Sverige i mindre enn ett år, trenger du også bevis på omfattende helseforsikring.
 • Send inn nettsøknaden.
 • Betal søknadsgebyret.

Du finner full oversikt over nødvendig dokumentasjon her: https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden/Universities-and-university-college.html

Når bør du søke?

Siden søknadsprosessen for oppholdstillatelse kan være lang, bør du søke så snart du har mottatt varsel om opptak. Gjeldende ventetid for oppholdstillatelse for studier er tre måneder eller mer, så sørg for å sende inn søknaden så raskt som mulig etter at du har betalt ditt første studieavgiftstermin. En papirsøknad tar mye lengre tid enn en elektronisk søknad, så søk på nett hvis mulig.

Visum og oppholdstillatelser for internasjonale studenter i Sverige avhenger av varigheten av studiet ditt.

Behandlingstid

3 Months

Arbeidsmuligheter

Som EU-borger har du rett til å jobbe i Sverige uten arbeidstillatelse.

Ikke-EU/EØS-borgere trenger arbeidstillatelse. Arbeidsgiveren i Sverige vil søke om arbeidstillatelse på dine vegne.

Du har lov til å jobbe uten timebegrensninger, men det anbefales ikke å forsømme studiene. Du må bevise at du har gjort studiefremgang og vise tilfredsstillende faglige resultater.

Timer per uke

0

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du ikke kan vise bevis på de nødvendige midlene, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.

Programmer