Keystone logo
Sveits

Studer Juss i Sveits 2024

Studer i Sveits

Juridisk embetseksamen i Sveits for å bli en advokat i Sveits, må studentene fullføre en treårig Bachelor of Law (LLB). Men, for å bli tatt opp til baren og skriv praksis er en påfølgende toårig Master of Laws også nødvendig. En alternativ alternativ som er populært med mange internasjonale studenter er det kortere og spesialiserte LLM, som tilbyr muligheten til å få målrettet kunnskap i ett bestemt område av loven, for eksempel voldgift eller banktjenester lov. Det er også mulig å forfølge en doktorgrad i lov etter gjennomføringen av den LLB, Master of Law og / eller Professional LLM. Nyutdannede må også fullføre en ett til to års læretid med et advokatfirma eller domstol - fortrinnsvis i kantonen hvor de har tenkt å praktisere - og bestå en skriftlig og muntlig eksamen gis ved avslutningen av opplæringen for å bli tatt opp til baren.Law høyere utdanning i Sveits Sveits har ingen private institusjoner for å trene advokater: alle ni lover skoler er tilknyttet landets kantonale universiteter. Disse inkluderer University of Lausanne, Universitetet i Basel, Universitetet i Bern, Université de Fribourg, Universitetet i Genève, Universitetet i Lucerne, Universitetet i Neuchâtel, Universitetet i St. Gallen og Universitetet i Zürich. Fordi Sveits er hjemmet til utallige internasjonale organisasjoner og banktjenester institusjoner, og på grunn av sin status som fødestedet til betydelig fremgang i mange områder av humanitær bekymring samt næringsliv og bank, Sveits gir studenter fra hele verden med en ny og omfattende globalt perspektiv. Videre landet 's satsing på det fremste innen forskning tilbyr internasjonale studenter en dypere forståelse av juridiske global samanheng.Mens levekostnadene i Sveits er notorisk høy, skolepenger er relativt lav - særlig i forhold til USA og Storbritannia I tillegg er det en rekke stipend muligheter tilgjengelig for internasjonale studenter. Igjen, kan skolepenger variere fra en institusjon til en annen. På grunn av sin globale prominens i business og finans, er det nok av karrieremuligheter for advokater i Sveits, særlig innen primær sektorer som bank, finans og immaterielle rettigheter.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  1030
 • Andel av verktøy

  81
 • Internett-abonnement

  52
 • Lokal transport

  84

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  16
 • Kinobillett

  21
 • Litt lokalt øl

  7

Om Sveits

Offisielt kalt den sveitsiske Federation, Sveits ligger i Vest-Europa og grenser til Italia i vest, Tyskland i nord, Liechtenstein og Østerrike i øst og Frankrike i vest. Bern er hovedstaden i Sveits, en innlandsstat som består av 26 kantoner, eller territorielle inndelinger som skiller seg litt i administreringsprosedyrer. Flertallet av Sveits 's befolkning (nesten åtte millioner mennesker) bor på et område referert til som "Plateau ", hvor de tett befolkede byer i Genève og Zürich er plassert. Sveits er kjent for å være et av de rikeste landene i verden. Beboere har den høyeste mengden av ikke-finansielle og monetære eiendeler per individ i forhold til alle andre borgere i verden. I tillegg, Genève og Zürich konsekvent rangerer som to byene stiller de beste levestandard blant alle andre globale byer.Sveits 's stabil økonomi tilskrives sin selvforsyning gjennom oppdrett og effektiv produksjon praksis som tillater det å eksportere store mengder varer. Andre områder som Sveits viser utmerket økonomisk kompetanse inkluderer turisme, internasjonal bank, transport, bioteknologi og forskning og utvikling. Sentralt plassert i hjertet av Europa, er Sveits feiret for sin effektivitet og produktivitet, for ikke å nevne den fantastiske geografi og rik historie av nøytralitet. Med tre morsmål, tysk, fransk og italiensk, sammen med en overflod av engelsktalende studiemuligheter, er Sveits en premiere destinasjon for internasjonale studenter. Sveits lov System Basert på tradisjonen med sivilrett, har Sveits en lov basert rettssystem som er uavhengig av alle andre offentlige grener.Alle lov-making makt ligger hos landets 26 stater, kjent som kantoner, unntatt når uttrykkelig angitt av sin grunnlov som tilhørende de føderale myndighetene. Føderalisme er fortsatt en grunnleggende del av den sveitsiske rettssystemet.

Visumkrav

 1. C-visum – for korte kurs (sommerskoler, språkskoler) som varer i opptil tre måneder.
 2. D-visum – for kurs som varer lenger enn tre måneder.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

C visum; D visum

Pris og valuta

EUR 0

For studentvisum er søknaden gratis; men det kan være noen unntak.

Hvem kan søke om visum?

Selv om Sveits ikke er medlem av EU, tillater det EU-borgere å gå på universitet i landet. Studenter som ikke har EU/EØS-borgerskap må kontakte den sveitsiske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet for å søke om visum før de reiser inn i landet.

For kurs på opptil tre måneder – sommerkurs, språkskoler – kan det hende du trenger et kortvarig Schengen C-visum; for kurs lengre enn tre måneder, kan det hende du trenger et langsiktig nasjonalt D-visum.

Du kan ikke komme til Sveits på tre måneders turistvisum og endre det til studentoppholdstillatelse etter at du har ankommet Sveits. Selv om du er unntatt fra å trenge innreisevisum, slik som statsborgere i Australia, Canada, New Zealand, Japan, Malaysia eller Singapore, vil du fortsatt måtte søke om oppholdstillatelse før du ankommer dersom du planlegger å bli lenger enn 90 dager.

Alle internasjonale studenter, inkludert EU/EFTA-borgere, må søke om oppholdstillatelse ved et innbyggerregister innen 14 dager etter ankomst til Sveits.

Hvor kan du søke?

Den sveitsiske ambassaden eller konsulatet

Du må søke om visum gjennom den sveitsiske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet ditt.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Når du har mottatt bekreftelse på aksept fra et sveitsisk universitet eller privatskole, må du kontakte den sveitsiske ambassaden i landet ditt for informasjon om innreiseformaliteter for Sveits. Du må vise bevis på at du har tilstrekkelige økonomiske midler til å forsørge deg selv under studiene.

Du må fylle ut et søknadsskjema og sende inn støttedokumentasjon på fransk, tysk eller engelsk, så du må kanskje oversette dokumentene dine.

For kortsiktige Schengen C-visum inkluderer dokumentasjonen:

 • et gyldig pass/reise-ID;
 • bevis på tilstrekkelige økonomiske ressurser for å dekke kostnadene dine mens du er i Sveits;
 • helsetjenester/ulykkesforsikring;
 • bekreftelse av bestilte kurs inkludert betalte avgifter;

hvis du er under 18 år, fødselsattest og tillatelse til å reise hvis du kommer til Sveits alene, eller kopier av foreldres visum hvis de skal følge med.

For et langsiktig D-visum vil dokumentene inkludere:

 • et gyldig pass/reise-ID;
 • bevis på tilstrekkelige økonomiske ressurser til å dekke kostnadene dine mens du er i Sveits, enten du er deg selv eller en sponsor, for eksempel kopier av kontoutskrifter eller et brev fra banken;
 • bevis på helseforsikring som inkluderer dekning for ulykker;
 • motivasjonsbrev som beskriver hvorfor du ønsker å komme til Sveits for å studere og hvordan dette vil være gunstig for din karriere;
 • bekreftelse på påmelding ved en anerkjent sveitsisk utdanningsinstitusjon;
 • bekreftelse på betalt kursavgift;
 • din CV;
 • kopier av tidligere utdanningsbevis og vitnemål;
 • et signert brev som bekrefter at du vil forlate Sveits ved slutten av kurset.

Du kan også bli bedt om å ta en språktest for å være sikker på at du kan følge leksjonene.

Hvis du ønsker å gjennomføre videregående studier, må du sende inn bevis på at du har blitt tatt opp til et postgradskurs og har de nødvendige kvalifikasjonene, tilstrekkelige økonomiske midler og et sted å bo.

Når bør du søke?

Du bør avtale en avtale ved den sveitsiske ambassaden eller konsulatet i ditt område så snart du får akseptbrevet fra den sveitsiske utdanningsinstitusjonen. Du bør avtale tid for et visumintervju så tidlig som 6 måneder før studiestart, men senest ti uker før avreise.

Behandlingstiden for visumsøknader for kort opphold er 10-15 dager; og åtte til ti uker for visum for lengre opphold.

Lengden på studentvisumet avhenger av lengden på kurset ditt. Oppholdstillatelsen gis for ett år og kan fornyes.

Behandlingstid

10 Weeks

Arbeidsmuligheter

Du kan ta deltidsarbeid inntil 15 timer i uken i termintid og heltid i ferier, men først etter at du har bodd i Sveits i seks måneder.

Hvis du allerede har en mastergrad fra et utenlandsk universitet og du er i Sveits og jobber for ditt sveitsiske universitet eller institutt, trenger du ikke vente seks måneder, men kan begynne å jobbe med en gang. Arbeidsgiveren din må få en arbeidstillatelse for deg. Du må opprettholde studentstatusen din på heltid og vise at du fortsetter å gjøre fremskritt i studiene.

Etter endt utdanning kan utenlandske studenter bli i Sveits i seks måneder for å søke arbeid.

Timer per uke

15

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du ikke kan vise bevis på de nødvendige midlene, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.