Keystone logo
Nederland

Studer Juss i Nederland 2024

Studer i Nederland

Den nederlandske Law Degree Studerer lov i Nederland krever en innsats av tid, men fordelen av å være i stand til å tjene en lov grad i et land som følger en privatrettslig tilnærming og er kjent som den juridiske sentrum av Europa gjør studium verdt . Tjene en juridisk embetseksamen i Nederland begynner med en lavere juridisk embetseksamen (bachelor med lov eller LLB), som krever tre års studier, etterfulgt av en mester i lov grad (LLM), som krever ett studieår. Å lære et Law Degree i Nederland Juridisk studien foregår på loven skoler, hvorav de fleste er knyttet til store universiteter i Nederland. Internasjonale studenter kan søke til en internasjonal Law program, som fokuserer sin utdannelse både på det juridiske feltet og også på de unike pedagogiske behovene til internasjonale studenter som kanskje ikke er fullt ut informert om den nederlandske sivilrettslig perspektiv.Den nederlandske studieåret begynner på den første september og går gjennom 31. august året etter, med 42 ukers studie. Modellen er basert på European Credit Transfer System og er lett sammenlignes med de andre europeiske juridiske programmer. Å bli akseptert i en internasjonal juss program i Nederland, må du være i stand til å snakke og skrive engelsk godt. Gjelder for den skolen du ønsker, og bruke din aksept brev for å søke om studentvisum. Dette gir deg en forberedende år for å bruke til å forberede seg til studiene, slik at du kan finne arbeid, om nødvendig, finne et sted å bo og fullføre noen nødvendig opplæring for inngang inn i programmet. Studere jus i Nederland gir et utmerket grunnlag for å praktisere hele verden. Law professorer i Nederland er anerkjent internasjonalt for sin forståelse av sivilrett, og dette betyr større jobbmuligheter for internasjonale studenter.Studenter som ønsker å bo i Nederland vil finne gode jobbmuligheter. Mange store selskaper kommer til Nederland for å ha sine tvister avgjort. En grad fra Nederland gjør praktisere loven i andre sivilrettslige land lettere på grunn av det gode omdømmet av disse lov programmer.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  611
 • Andel av verktøy

  70
 • Internett-abonnement

  40
 • Lokal transport

  79

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  10
 • Kinobillett

  12
 • Litt lokalt øl

  5

Om Nederland

Med Belgia til sør, Tyskland i øst og Nordsjøen i nord, er Nederland et nordvestlige Europa landet består av tolv provinser og tre karibiske øyene. Kjent for sine vindmøller, tulipaner og glade innbyggere, er landet kjent for sine diker - om lag en femtedel av landet i Nederland er under havflaten, og den omfattende dike systemet holder flom i sjakk. Ledende næringer omfatter skipsfart, fiske, handel og banktjenester. Kjente nederlandske kunstnere inkluderer Vincent van Gogh og MC Escher. Nederland er også kjent som World 's Legal Capital, som Haag er vertskap for den internasjonale straffedomstolen og flere andre internasjonale domstoler og tribunaler inkludert Europol og Eurojust. Rettssystemet i Nederland Nederland følg en sivilrettslig format basert på den franske Civil Code med noen innflytelse fra tradisjonell nederlandsk lov og romersk lov.I 1992 landet sette sivile loven bøker på plass som skissere sin juridiske kode, og som har hjulpet landet vokse til en leder i den juridiske verden. Den nederlandske parlamentet er den viktigste lovgivende forsamling i systemet.

Visumkrav

MVV (Provisional Residence Permit) – et innreisevisum.

VVR (Oppholdstillatelse) - hvis du planlegger å bli i Nederland i mer enn tre måneder, i tillegg til innreisevisumet ditt, må du også søke om oppholdstillatelse (VVR) – et ID-kort som står som et studievisum.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

MVV (foreløpig oppholdstillatelse); VVR (Oppholdstillatelse)

Pris og valuta

EUR 311

Det koster for øyeblikket et ikke-refunderbart gebyr på EUR 311 å behandle en søknad om MVV og oppholdstillatelse med det formål å studere i Nederland. Gebyrene vurderes to ganger årlig, og kan endres midt i året.

Hvem kan søke om visum?

Hvis du er statsborger i et EU- eller EØS-medlemsland eller Sveits, trenger du ikke studentvisum eller oppholdstillatelse for å bli i Nederland.

Ikke-EU-, EØS- eller sveitsiske statsborgere trenger oppholdstillatelse for å oppholde seg i Nederland i mer enn 90 dager – for en kortere periode trenger du kun turistvisum. Det er to dokumenter du trenger. I de fleste tilfeller vil du trenge en midlertidig oppholdstillatelse (machtiging tot voorlopig verblijf, MVV) for å reise til Nederland. I tillegg må du ha oppholdstillatelse (VVR) for å bli i landet.

Statsborgere fra noen få land eller personer under visse omstendigheter er unntatt fra å måtte søke om en VVR. Du kan lese mer om dette her: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html

Hvor kan du søke?

utdanningsinstitusjon

Utdanningsinstitusjonen må søke på dine vegne, så du må kontakte dem for detaljer om prosedyren. Hvis ikke, be om hjelp ved å kontakte det internasjonale kontoret (eller hvis du er forsker, HR-avdelingen) til vertsinstitusjonen din.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Visumsøknadsprosedyren igangsettes av universitetet så snart studenten er offisielt tatt opp på studiet.

Dokumenter som kreves for visumsøknaden er oppført i brevet som er sendt av universitetet til potensielle studenter. Vanligvis er følgende dokumenter nødvendig:

 • en kopi av den første siden (identitetssiden) av et gyldig pass;
 • bevis på at du kan forsørge deg selv økonomisk;
 • flere bilder i passstørrelse (størrelse: 35 mm x 45 mm, se IND-krav i.pdf);
 • bevis på studieavgift og betaling av visumsøknad;
 • bevis på innkvartering arrangert i minst 1 akademisk år (10 måneder);
 • for kinesiske studenter kan et NESO-sertifikat være nødvendig.

Gyldig bevis på en kandidats økonomiske selvforsyning kan demonstreres som følger:

 • Et brev fra den nederlandske vertsinstitusjonen som nevner din praksisavgift eller traineestipend.
 • Et opptaksbrev fra det nederlandske universitetet som gir detaljer om ditt studiestipend, undervisningsfritak eller stipend.
 • Kontoutskriften din hos en internasjonal bank, som indikerer nok midler til å betale for dine foreslåtte utgifter i Nederland.

Når bør du søke?

Behandlingstiden for din søknad om studentvisum til Nederland er vanligvis en måned, men noen ganger kan det ta opptil 3 måneder.

Oppholdstillatelsen gis for varigheten av studentens studieprogram pluss 3 måneder, inntil maksimalt 5 år. Dersom studenten ønsker å fullføre et forberedende kurs, vil varigheten legges til visumets varighet. Dersom lengden på utdanningen vil ta mer enn 5 år, kan oppholdstillatelsen forlenges med ett år i tillegg.

Det er en annen betingelse knyttet til gyldigheten av VVR. Den forblir gyldig forutsatt at studenten scorer 50 % av studiepoenget gjennom hele kursets varighet.

Nyutdannede fra høyere utdanning eller universitetsstudier (bachelor-, master- eller Ph.D.-grader) kan søke om et orienteringsår for kandidaters tillatelse innen tre år etter endt utdanning. Dette gir deg ett år på deg til å søke arbeid, og i løpet av denne tiden kan du jobbe uten begrensninger eller behov for at en arbeidsgiver har arbeidstillatelse for deg.

Behandlingstid

1 Month

Arbeidsmuligheter

Alle internasjonale studenter har lov til å jobbe ved siden av studiene.

For studenter utenfor EU og ikke-EØS kreves det arbeidstillatelse for å jobbe. Denne tillatelsen må innhentes av den potensielle arbeidsgiveren på dine vegne. Selv med denne arbeidstillatelsen kan studentene kun jobbe i et begrenset antall timer, dvs. 10 timer i uken. De har lov til å jobbe heltid i månedene juni, juli og august.

Studenter fra EU, EØS (unntatt Kroatia) og Sveits trenger ikke arbeidstillatelse.

Timer per uke

10

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du ikke kan vise bevis på de nødvendige midlene, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.