Keystone logo
Kina

Studer Juss i Kina 2024

Studer i Kina

Juridisk utdanning i Kina universiteter tilbyr tre år lov programmer i Kina. Etter eksamen, må studenten to eller flere års erfaring i det juridiske feltet før de er kvalifisert til å ta en eksamen som tilbys bare to ganger i året. Ved fullført disse kravene, kan det søkes om en advokat 's lisens og praktisere loven i Kina. Imidlertid kan alle som arbeider som en prokurator eller dommer i minst tre år ta baren eksamen og bli en kvalifisert advokat. Med andre ord, å bli en advokat i Kina ikke nødvendigvis krever en høyere utdanning grad. Skolepenger Mange internasjonale studenter velger å tjene en grad i Kina på grunn av de lave undervisning kostnader. Skolepenger for en tre eller fire år universitet er mellom 11.000 og 40.000 yuan ($ 2000 til $ 6000 USD). Post graduate-programmer er ikke mye høyere og har en gjennomsnittlig kostnad på 25.000 til 30.000 yuan.Nok en gang kan det variere fra en skole til den andre.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  325
 • Andel av verktøy

  17
 • Internett-abonnement

  11
 • Lokal transport

  26

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  5
 • Kinobillett

  6
 • Litt lokalt øl

  0.9

Om Kina

The People 's Republikken Kina arrangerer flere mennesker enn noe land i verden, med en anslått befolkning på 1,4 milliarder. I tillegg til å være verdens 's nest største økonomi, er Kina også den største eksportør / importør av varer og har vært medlem av FN siden 1971. Selv om Kina har fokusert på mer kapitalistiske, markedsorienterte reformer siden 1980-tallet studenter som velger å studere jus i Kina bør ikke møte problemer som mange kinesiske borgere regelmessig håndtere som et resultat av statlig kontroll. Kina 's Legal System Rettssystemet av People ' s Republic of China er kompleks og består i utgangspunktet av Høyesterett People 's "Procuratorate ", folk ' s Procuratorates, folk 's domstolene og Høyesterett People ' s Court. Ifølge artikkel 129 av den kinesiske grunnloven, er en påtale den "state organ for juridisk veiledning " og synes ligner på stillingen representert ved en U.S. aktor. Imidlertid har en kinesisk påtalemyndighet som strekker seg utover bare undersøke og initiere søksmål og gir mulighet for tilsyn og gjennomføring av domstoler og dommer samt drift av kinesiske fengsler. På grunn av Kina 's store landlige områder, er deres rettsvesen hierarkisk i at Grunn People ' s Courts inneholde over 3000 domstoler i hvert fylke, som er inndelt i mer enn 15.000 mindre enheter kalt "folk 's domstoler " . Disse domstolene kan bli funnet i landsbyer og byer punktere den kinesiske landsbygda. I tillegg er antall spesialiserte domstoler i hundrevis, med hver av disse domstolene arbeider med skogspørsmål, maritime problemer, jernbane og PLA (People 's Liberation Army). Kina 's juridiske systemet skiller mest fremtredende i det faktum at de ikke holder seg til begrepet rettspraksis.I stedet er de fleste søksmål tilfeller ikke er bundet til andre domstoler 'beslutninger og kan presentere sine egne unike resolusjoner. Noen mennesker 's domstol dommere kan prøve å følge tidligere etablerte juridiske tolkninger, men dette er helt avhengig av dommeren ' s oppfatninger om rettspraksis. Kinesiske kriminelle lover tilsier at reformere heller fengsel for gjengangerne er å foretrekke, og inkluderer straffeutmålingen dømt kriminelle til ferdigheter, utdanning og arbeid trening som beskrevet av den endrede Criminal Law Code of 1997.

Visumkrav

 • X1 Visa - utstedt til de som drar til Kina for å studere i mer enn 6 måneder.
 • X2 Visa - utstedt til de som drar til Kina for å studere i en periode på mindre enn 6 måneder.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum (X1 Visa; X2 Visa)

Pris og valuta

Gebyret for søknad om studentvisum varierer etter nasjonalitet, antall påmeldinger som kreves, landet du søker i, og om du ønsker en ekspresstjeneste. Gebyrene kan være rundt $30 til $150.

Hvem kan søke om visum?

Enhver utenlandsk student som har til hensikt å studere i Kina, må få Kina studentvisum (X visum). Dette visumet gis til de studentene som allerede har blitt akseptert for opptak av et anerkjent utdanningsinstitusjon i Kina.

Hvor kan du søke?

kinesisk ambassade eller konsulat eller ved den kinesiske diplomatiske misjonen

Du kan sende inn visumsøknadsskjemaet ved den kinesiske ambassaden eller konsulatet eller ved den kinesiske diplomatiske stasjonen i hjemlandet ditt. I tilfelle du ikke kan komme personlig for innleveringen, kan du sende den gjennom et reisebyrå eller et visumbyrå for innsending på dine vegne. Husk at søknader som sendes per post ikke aksepteres av de fleste kinesiske ambassader eller konsulater.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Du kan laste ned visumskjemaet her: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Fyll ut visumsøknadsskjemaet nøye og nøyaktig på datamaskinen din. Ta en utskrift av det utfylte søknadsskjemaet og signer det. Husk at en utskrift av søknadsskjemaet er viktig da håndskrevne skjemaer ikke er akseptable. Merk at endring eller retting ikke er tillatt på det trykte skjemaet.

Følgende dokumentasjon skal sendes inn til den kinesiske ambassaden eller konsulatet:

 1. Originalt pass med minst seks måneders gjenværende gyldighet og tomme visumsider, og en kopi av passets dataside og bildesiden hvis den er separat.
 2. Ett utfylt visumsøknadsskjema med et nylig tatt fargepassbilde (bart hode, fullt ansikt) mot en lys bakgrunn.
 3. Bevis på lovlig opphold eller oppholdsstatus (gjelder for de som ikke søker om visum i landet de har statsborgerskap)
 4. Original og fotokopi av opptaksbrevet utstedt av en skole eller andre enheter i Kina.
 5. Original og fotokopi av "Visasøknad for studier i Kina" (skjema JW201 eller skjema JW202).

Etter ankomst: X1-visuminnehavere må registrere seg ved det lokale Public Security Bureau (PSB) innen 30 dager etter ankomst i Kina og søke om en midlertidig Kina-oppholdstillatelse fra den lokale PSB. X2-innehavere skal oppholde seg i Kina innen varigheten som er angitt på visumet, og det er ikke nødvendig for dem å søke om den midlertidige oppholdstillatelsen.

Når bør du søke?

Søk om studentvisum minst et par uker før den planlagte reisedatoen for å gi nok tid til at søknadsprosedyren kan fullføres i tide til at du kan bli med på kurset. Ordinær behandlingstid er 4 virkedager. Hvis du ønsker å hente visumet tidligere, er ekspresstjeneste og rushtjeneste tilgjengelig mot en ekstra kostnad.

X1-visum utstedes normalt for flere innreiser med en gyldighet på opptil 5 år. X2-visum utstedes vanligvis for én innreise med gyldighet i opptil 6 måneder.

Behandlingstid

4 Days

Arbeidsmuligheter

Utenlandske studenter har lov til å gjøre deltidsarbeid i Kina. Universitetet bør utstede et samtykkebrev; ansettende enhet/selskap bør utstede en sertifisering; politistasjonen vil da merke på visumet ditt "Deltidsarbeid; Deltidsstudium".

Timer per uke

0

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Her er noen viktige ting du ikke bør gjøre når du søker om studentvisum til Kina:

 • Ikke prøv å sende inn søknadsskjemaet for studentvisum ved å sende det via posten, da det ikke vil bli akseptert.
 • Ikke fremvis falske dokumenter for studentvisumet ditt.
 • Ikke skjul eller misforstå fakta i visumsøknaden din.