Keystone logo
Japan

Studer Juss i Japan 2024

Studer i Japan

Tjene en Law Degree i Japan i 2004, Japan implementert en ny lov skolesystem basert mer på formell skolegang enn bare omfattende og vanskelige årlige undersøkelser. Inntil for få år siden, den japanske bar eksamen hadde bestått rate på bare tre prosent; de fleste studenter måtte ta eksamen flere ganger før med hell oppnå ønsket grad. Faktisk, bar eksamen var så notorisk strenge at mange såkalte "pugge skoler " dukket opp i Japan som spesialiserte seg på å bistå potensielle advokater som planla å ta bar eksamen. Den japanske regjeringen også vedtatt en lov i 2004 som tillater utvikling av høgare nivå lover skoler som tilbyr Juris Doctor grader. Tjene en juridisk embetseksamen i Japan tar nå mellom fem og syv år. Siden 2006, japansk bar undersøkelser krever studenter besitter en lov skole grad før du tar eksamen. I tillegg, siden revidere den gamle bar eksamen, har passerings prisene steget til nesten 50 prosent.Imidlertid kan studenter ikke ta eksamen mer enn tre ganger på fem år. Skolepenger Semester skolepenger for å tjene en juridisk embetseksamen i Japan er høyere enn i USA og Europa. Gjennomsnittlig avgiftene et japansk universitet er rundt ¥ 600 000 (4500 euro, $ 6000 USD). Internasjonale studenter som velger å tjene en lov grad i Japan bør forvente å betale $ 60 000 USD (45.000 euro) bare i skoleutgifter (opptak, "utstyr " og anlegg avgifter). Videre levekostnader er også høyere i Japan enn andre vestlige land, spesielt i Tokyo og andre større byer. Stipender er tilgjengelige fra universiteter, men konkurransen er hard, og bare de beste studentene kvalifisere seg for å få hjelp med undervisning.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  344
 • Andel av verktøy

  45
 • Internett-abonnement

  30
 • Lokal transport

  33

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  5
 • Kinobillett

  11
 • Litt lokalt øl

  2

Om Japan

Japan er en asiatisk øynasjonen liggende øst for Nord- og Sør-Korea, Kina og Japanhavet. Teknisk sett en "skjærgården " (stor klynge av øyene), er nasjonen Japan består av nesten 7000 øyer, med de største fire øyer blir Hokkaido, Shikoku, Honshu (hjem til Tokyo, Japan 's største by) og Kyushu . Tokyo er i dag verdens 'største storbyområdet, hjem til 35 millioner mennesker og en blomstrende økonomi basert på produksjon av høyteknologiske produkter og eksport Raske fakta om Japan -. Japan har en av de høyeste levealderen i world-- 80 for menn og 83 for kvinner. - Buddhismen, shintoismen og ulike former for kristendom er Japan 's primære religioner. - Japan er et fjell, skogkledd land som er berømt for den majestetiske Mt. Fuji, en semi aktiv vulkan stiger nesten 12 500 fot (3800 meter), men ofte avkortet av dyp snø. - Japan 's valuta er yen. En yen tilsvarer 100 sen.Yen mynter er tilgjengelig i ett, fem, ti, 50, 100 og 500 kirkesamfunn. - Studenter som planlegger å studere jus i Japan bør være klar over at de fleste minibanker er stengt i helgene. I tillegg bare minibanken funnet i postkontorer og noen praktiske butikker tar utenlandske ATM-kort. - Japan har tre separate skriftsystemer som er integrert i ett: hiragana, Kanji og Katakana. Barn lære Hiragana og Katakana system i utgangspunktet, så blir undervist Kanji gjennom midten og videregående skole. - Japan 's leder er statsministeren, som er oppnevnt av Emperor og med "tillit " av Japan ' s House of Representatives Japan 's Legal System Japan vedtok i 1945 en grunnlov som inneholder 31 artikler som beskriver. menneskerettigheter og sørge for fordeling av juridiske, lovgivende og utøvende makt.Den japanske regjeringen består av to parlamenter - den "Shuugi-In " (nedre diett) og "Sangi-In " (den øvre diett), mens rettssystemet er støttet av én Høyesterett, åtte høyere domstoler og 50 familie- og tingrettene. Sivile søksmål og små forbrytelser avgjøres av en av nesten 500 sammendrags domstoler som har jurisdiksjon i bestemte prefekturer. Med den raske utviklingen av Japan 's økonomi de siste 30 årene, nasjonen ' s kontrakt lover, som hovedsakelig er basert på Civil Code, har vært gjenstand for revurdering og revisjoner. Faktisk er Japan opplever en mangel på advokater som spesialiserer seg på kontrakt og sivilrett på grunn av økonomisk vekst og vekt på internasjonale forretningstransaksjoner. Strafferett i Japan er kategorisert under forbrytelser mot enkeltpersoner, forbrytelser mot staten og forbrytelser mot samfunnet. Forbrytelser mot borgere og deres friheter inkluderer drap, personskade, voldtekt, kidnapping og overgrep.Eiendom forbrytelser involvere ran, underslag, tyveri, utpressing og bedrageri. Brannstiftelse og uanstendig offentlig atferd anses forbrytelser mot samfunnet. I Japan er noen under 20 år gamle fortsatt juridisk vurdert en juvenil og underlagt lover som avviker fra lover som dekker voksne.Familie domstol bestemmer juvenile saker og initierer

Visumkrav

Hvilket visum du trenger avhenger av hvor lenge du skal studere i Japan:

 1. Korttidskurs opptil 90 dager: mange nasjonaliteter kan besøke Japan i opptil 90 dager på visumfritak. Når du ankommer Japan får du et klistremerke i passet ditt, som viser at du kan bli i Japan i 90 dager. Reiser du på visumfritak må du ha en returbillett innen 90 dager.
 2. Langtidskurs lengre enn 90 dager: For kurs som er 20 uker (to kvartaler) eller lengre bør du søke om studentvisum. Det japanske studentvisumet er også kjent som Ryugaku."

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum

Pris og valuta

JPY 3000

Gebyret for visumsøknad er omtrent 3000 yen for enkeltinnreise, og 6000 yen for dobbelt- eller flerinnreise.

Vær oppmerksom på at visumsøknadsgebyret ikke er fast, og avhenger av nasjonaliteten til studenten og kurset som følges. Den beste måten er å kontakte den konsulære seksjonen ved ambassaden eller generalkonsulatet i Japan som er nærmest deg.

Hvem kan søke om visum?

Alle utenlandske studenter som kommer for å studere på heltid i Japan i mer enn 3 måneder må ha visum.

Hvor kan du søke?

Japansk ambassade

Den første delen av søknadsprosessen gjøres gjennom universitetet ditt. Du får visum fra den japanske ambassaden i hjemlandet ditt.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Å søke om studentvisum til Japan er en prosess i flere trinn.

1. Først fyller du ut ulike visumsøknadsdokumenter og sender dem til skolen din. Når du søker på en skole vil de sende deg følgende dokumenter som du må fylle ut og sende inn til skolen:

 • Et søknadsskjema hvor du fyller ut data om deg selv og kurset.
 • Et personlig historieskjema hvor du fyller ut din utdannings- og yrkeshistorie.
 • Søknadsessay - motiver hvorfor du vil studere i Japan.
 • Vitnemål og karakterutskrift fra den siste skolen du ble uteksaminert fra, oversatt til engelsk eller japansk.
 • Sertifikat for tidligere japanske studier hvis aktuelt.
 • En kopi av passet ditt
 • Passbilder
 • Medisinsk historie - noen skoler ber om din medisinske historie eller tuberkulosesjekk, men mange skoler gjør det ikke.
 • Du må også bevise at du kan betale for kurset ditt og forsørge deg selv i Japan.

2. Skolen sjekker at søknaden din er fullstendig før de skriver den om og sender den til immigrasjonsmyndighetene i Japan. Omtrent en måned før kurset starter vil de utstede et Certificate of Enrollment (CoE). Skolen vil sende deg CoE så snart den er utstedt og du har betalt for dine første semestre.

3. Det siste trinnet for å få studentvisum til Japan er å søke om visum ved den japanske ambassaden i hjemlandet ditt. For å gjøre dette må du sende inn:

 • Din CoE
 • Passet ditt
 • Et passbilde
 • Et visumsøknadsskjema fylt ut digitalt eller for hånd med blokkbokstaver.

Når bør du søke?

Universitetets frist for visumsøknader er ofte rundt fem måneder før kurset starter, så sørg for å søke tidligere. Høytstående språkskoler og universiteter kan noen ganger også ta senere søknader.

Det tar minimum 5 virkedager å behandle visumet inkludert dato for innlevering. Du bør heller ikke søke før 90 dager fra planlagt reisedato.

Behandlingstid

5 Days

Arbeidsmuligheter

Det japanske studentvisumet tillater deltidsarbeid i opptil 28 timer per uke.

Alle med studentvisum som oppholder seg lenger enn 6 måneder og ønsker å jobbe, må sende inn en søknad om "Tillatelse til å delta i annen aktivitet enn det som er tillatt av statusen til bosted tidligere gitt." Dette kan gjøres umiddelbart ved ankomst til flyplassen eller senere ved et lokalt immigrasjonsbyrå. Det er ingen avgift, så sørg for å gjøre det hvis du planlegger å jobbe.

Timer per uke

28

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Hvis du sender inn en fullstendig søknad vil du nesten alltid få visum fra den japanske ambassaden. De kan imidlertid nekte deg dersom opplysningene er ufullstendige eller hvis du for eksempel har et alvorlig kriminelt rulleblad.

Her er noen ting du bør huske på for å unngå å nekte et japansk studentvisum:

 • Den kanskje største risikoen for avslag skyldes utilstrekkelige sponsorkrav.
 • Kun én skole kan søke på dine vegne om studentvisum! Hvis du prøver å sikre innsatsene dine ved å søke gjennom flere skoler, vil du sannsynligvis bli avvist.
 • Husk å ikke stifte dokumentene dine.
 • En ufullstendig fil vil bli avvist, husk å sjekke søknaden din grundig.