Keystone logo
Hellas

Studer Juss i Hellas 2024

Studer i Hellas

Tjene en Law Degree i Hellas The Master of Law grad (LLM) er en avansert grad som kan oppnås etter å tjene en bachelor 's av juridisk embetseksamen (LLB). Selv om en LLM er ikke nødvendig å ha for å praktisere loven i Hellas, er det ønskelig med advokatfirmaer når ansette studenter frisk ut av en lov program og kan gi spesialisert kunnskap for studenter som ønsker å praktisere et bestemt område i lov. De fleste studenter tar mellom fem og seks år å fullføre sine LLB og LLM grader. Etter eksamen fra en lov program, blir elevene lov til å ta eksamen bar etter gjennomføring av en 18-måneders internship med et advokatfirma eller uavhengig advokat. Den greske bar eksamen består av muntlige og skriftlige seksjoner om kriminelle, sivile og forretningsjuss. Studenter som ønsker å praktisere loven i Hellas bør være oppmerksom på at baren eksamen er gitt i det greske språk.Skolepenger EØS og EU-studenter slipper å betale skolepenger ved å delta på offentlige skoler og universiteter i Hellas. Imidlertid kan undervisningen bli belastet for enkelte masterprogram. Ikke-europeiske studenter må betale en avgift hver år, som inkluderer lærebøker, lab avgifter, etc. Jobbmuligheter Kvalifisert greske advokater nyter høy sosial og forretnings status, spesielt når man øver i Thessaloniki og Athen. Foreløpig er det økende etterspørsel etter offentlige og private selskap advokater i stedet for advokatfirmaer som spesialiserer seg på bare én type lov.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  248
 • Andel av verktøy

  69
 • Internett-abonnement

  30
 • Lokal transport

  30

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  8
 • Kinobillett

  8
 • Litt lokalt øl

  4

Om Hellas

Deling landegrensene med Tyrkia, Makedonia og Bulgaria, Hellas ligger i krysningen av Afrika, Europa og Vest-Asia og er en av de mest besøkte landene i verden. Med sine pittoreske kystlinjer, fjellandskap og gamle historiske steder som dateres tilbake til det 6. århundre f.Kr.. En demokratisk og høyt utviklet land som tilhører den europeiske union og FN, Hellas priser høyt på Human Development Index og har den største økonomien i Balkan. Hellas er ledet av en statsminister som er oppnevnt av et greske parlamentet velges av greske borgere. Hellas 's grunnlov garanterer borgerrettigheter og andre rettigheter som ligner på de som er inkludert i andre demokratiske konstitusjoner. . Politiske prosesser blir introdusert og implementert av statsministeren, gresk Legal System gresk har presidenten (som er begrenset til noen lovgivende funksjoner) og kabinettet tre forskjellige baner: administrative, sivile og strafferettslige domstoler.Kalt "Areios Pagos", er i statsråd den øverste domstol i forvaltningsrett og lagmanns Cassation er øverste domstol i straffe og sivilretten. Sivile saker er i utgangspunktet hørt av domstolene i første instans, og deretter kan gå videre til lagmannsrettene. Kjennelser avsagt av domstolen i Cassation er ugjenkallelig. Strafferett innebærer grove forbrytelser, forseelser og overtredelser (hørt i en magistrat 's domstol). Forseelser og forbrytelser blir hørt i første instans domstolene og, om nødvendig, lagmannsrettene. Dommere dommen over greske domstoler er stillingen på livstid etter en to års prøvetid. De har ikke tilgang til advokat funksjonærer og utføre alle rettssaker arbeidet selv. Kun de mest dedikerte og erfarne greske advokater er valgt for rettslige stillinger som krever bestått eksamen skapt av "Areios Pagos " (Supreme Court of Greece).Nye dommere må også ta kurs ved School of Judicial Utdanning ligger i Thessaloniki for ett år. Etterpå blir de utnevnt til en gresk tingrett hvor de har muligheten til å gjelde andre domstoler etter å få flere års erfaring i det aktuelle domstol.

Visumkrav

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum (nasjonalt visum – type D)

Pris og valuta

EUR 150

Studentvisumavgiften avhenger av landet og kan være rundt 150 EUR. Prisen kan endres.

Hvem kan søke om visum?

Statsborgere i EU/EØS trenger ikke visum for å studere i Hellas. Men hvis du kommer fra et land utenfor EU, må du få et studentvisum. En liste over land som krever eller ikke krever visum, finner du her: https://www.mfa.gr/en/visas/visas-for-foreigners-traveling-to-greece/countries-requiring-or-not-requiring -visa.html

Hvor kan du søke?

Gresk konsulat

Du må søke om studentvisum gjennom det greske konsulatet som har jurisdiksjon over din faste bostedsstat. De fleste konsulater krever at du sender inn søknaden personlig.

Nettsted:https://www.mfa.gr/en/appendix/greece-bilateral-relations/a.html

Hvordan lage søknaden?

Vanligvis trenger du følgende dokumenter:

 • Søknadsskjema for visum for et lengre opphold i Hellas fullt utfylt og signert
 • Ett ferskt fargefotografi i passstørrelse
 • Pass som skal:

• være gyldig som overskrider med tre måneder sluttdatoen for visumlengden
• ha minst to blanke sider
• har blitt utstedt i løpet av de siste ti årene

 • Strafferegisterattest, nyere og behørig attestert
 • Medisinsk skikkethetsattest
 • Reisesykeforsikring

Ytterligere dokumenter som kreves:

 • Registreringsbrev og gebyrbetaling\
 • Attest fra Kunnskapsdepartementet på at utdanningsinstitusjonen har gyldig lisens og er registrert i relevante registre
 • Bevis på tilstrekkelig kunnskap om det engelske språket
 • Bevis på tilstrekkelige midler til å dekke levekostnader, studiekostnader og repatriering (inkludert eventuelt stipend)

Innen 40 dager etter ankomst til Hellas bør du søke om oppholdstillatelse hos Migrasjonsavdelingen. Følgende dokumenter kreves normalt:

 • Søknadsskjema for oppholdstillatelse
 • Medisinsk forsikringssertifikat, utstedt av et gresk medisinsk forsikringsselskap
 • Medisinsk attest, utstedt av et gresk offentlig sykehus (CXR, Mantoux-test)
 • Kvittering for betaling av oppholdstillatelse (betaling skjer i rådhuset)
 • Fotokopi av pass
 • Studentens registreringsbrev som bekrefter at studenten er registrert ved Mediterranean College
 • Kontoutskrift som bekrefter at studenten har et tilstrekkelig beløp på bankkontoen til å dekke levekostnadene

Når bør du søke?

Du bør sende inn søknaden 8-12 uker før din planlagte ankomst til Hellas.

Lengden på studentvisumet ditt avhenger av lengden på studieprogrammet ditt. Fornyelsen av oppholdstillatelsen er årlig.

Behandlingstid

12 Weeks

Arbeidsmuligheter

Er du fra EU/EØS har du lov til å jobbe.

Er du fra utenfor EU/EØS, kan du søke om tillatelse som gjør at du kan jobbe deltid mens du studerer, for å forsørge deg selv økonomisk. Når du er ferdig med studiene, kan imidlertid ikke denne deltidsarbeidstillatelsen gjøres om til den vanlige, selv om du finner en arbeidsgiver som kan ansette deg på heltid. Du må fortsatt søke separat om arbeidsvisum.

Timer per uke

0

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du ikke kan vise bevis på de nødvendige midlene, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.