Keystone logo
Frankrike

Studer Juss i Frankrike 2024

Studer i Frankrike

Den franske Law Degree I Frankrike er en lov grad tjent ved å delta på jusstudiet. Jusstudiet er en skole innenfor et større universitet, ikke en egen enhet. Å kunne praktisere loven i Frankrike krever en Bachelor i lov (LLB) og deretter minst en Master 's grad i feltet (LLM), selv om en doktorgradsnivå program (PhD i rettsvitenskap) er også tilgjengelig. Tjene en Law Degree i Frankrike Fordi franske loven skoler er innenfor offentlige universiteter, er opptak på lavere nivå ikke så selektiv som i private skoler. Men opptak betyr ikke suksess, og mange studenter ikke lykkes i de strenge programmer. Loven Skolen er delt inn i tre programmer. Først studentene delta på en tre-årig Bachelor of lov program (kalt "Licence de Droit"). Dette etterfølges av en to-årig Master of Law program (LLM), og til slutt en treårig eller mer Ph.D. i lov. Også, for å gå inn i baren, må studentene også angi bar skolen.Aksept i bar skole krever minst det første året av Master of lov trening. Mange studenter velger å gå på skole i Frankrike på grunn av sin lave pris. Student restauranter og subsidierte residence halls legge til kostnader i å gå på skole i Frankrike. Den franske studieåret starter i september og løper til mai eller juni, brutt inn i en høst og vårsemesteret. Frankrike er attraktivt for jusstudenter også på grunn av sin høye nivå av akademikere. De som kan snakke fransk godt nok til å gå på skolen kan få en rimelig utdanning fra noen av de beste skolene og lærere i verden av internasjonal utdanning. De som kan lykkes i de strenge fransk lov skoleprogrammer er i stand til å praktisere loven i hele Europa med grunnlaget for den sterke sivilrett opplæring som kommer fra det franske skolesystemet.I tillegg har mange franske lov programmer også studere sedvanerett, slik at deres kandidater er godt rustet til å gjelde til baren eller få faglig inngang til andre land der sivilrett er ikke den viktigste typen loven praktiseres. Denne kombinasjonen gjør Frankrike til et attraktivt land å vurdere når du velger en skole der for å studere jus.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  459
 • Andel av verktøy

  57
 • Internett-abonnement

  30
 • Lokal transport

  61

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  10
 • Kinobillett

  12
 • Litt lokalt øl

  6

Om Frankrike

Frankrike er et av de sentrale aktørene i det europeiske politiske og økonomiske spillet. Visning som grensen mellom den iberiske halvøy og fastlandet i Europa, har Frankrike lenge vært et kulturelt midtpunkt i Europa. Paris, i spesielt, er høyden av moteindustrien, og mange av verdens 's ledende mote påvirkninger kommer fra parisiske motehusene. Landet har også produsert noen av verdens 's mest kjente forfattere, deriblant navn som Rousseau og Voltaire. Med sine forbindelser til Tyskland, Frankrike fungerte som en av lederne i å forene Europa og starter EU. I tillegg til mote og skriving, er Frankrike kjent for sin kulinariske tradisjoner. Over 250 forskjellige varianter av ost kommer fra innenfor sine grenser, og vinelskere vet at de kan slå til Frankrike for sarte, deilige viner.Enten du vurderer Frankrike for sin kulinariske arv, kunstnerisk teft eller rett og slett fordi du ønsker å oppleve kulturen i et nytt sted, vil du finne en rekke faktorer for å trekke deg mot å studere i denne ledende europeisk land. Fordi Frankrike appellerer til så mange utenlandske studenter, er livet på universitetet rik på kulturelt mangfold. Kulturelt opplysende erfaringer er lett å finne i Frankrike. Museer, spesielt de i Paris, la EU-beboere som er studenter under 26 år gratis inngang. Studentkortholdere vil også finne rabatter på transport, mat og underholdning. Sine skoler gjør det bra i internasjonale rangeringer av utdanning, som gjør det attraktivt for studenter som ønsker å reise internasjonalt for sin utdanning. Rettssystemet i Frankrike Som mye av Europa, Frankrike praksis først og fremst sivilrett, selv om strafferetten er også en del av sitt rettssystem .Offentlig rett omfatter også både administrativ og statsrett. Som en helhet, er det franske rettssystemet modellert etter sivilrettslige systemet.

Visumkrav

Det finnes ulike typer studentvisum, avhengig av hvor lenge du planlegger å studere i Frankrike:

 1. Visa de court séjour pour etudes ('Schengen' korttidsstudentvisum) - Hvis studiene dine varer mindre enn tre måneder, bør du søke om det såkalte Schengen-studentvisumet. Den utstedes gratis og kan ikke fornyes. 41 land trenger kanskje ikke visum for et opphold på mindre enn tre måneder.
 2. Etudient concours (visum for opptaksprøver) - På dette visumet kan du komme til Frankrike for å ta en opptaksprøve ved et institutt for høyere utdanning. Hvis du består, kan du søke direkte til din lokale prefektur (den franske lokale myndigheten/administrasjonskontoret) i Frankrike om en ettårig, fornybar, oppholdstillatelse.
 3. Visa de long séjour temporaire pour etudes (midlertidig visum for lengre opphold) – Dette visumet lar deg studere i Frankrike i mellom tre og seks måneder uten behov for oppholdstillatelse. Den er ikke-fornybar.
 4. Visa de long séjour etudes (visum for langvarig opphold) - Hvis du ønsker å studere i mer enn seks måneder, må du søke om langtidsstudentvisum i Frankrike. Fra 2013 varer denne typen studievisum nå for varigheten av kurset ditt i Frankrike. Visum for lengre opphold fungerer som oppholdstillatelse og kalles VLT-TS.
 5. Forlenget opphold forskningsstipendiatvisum - Hvis du har en mastergrad eller høyere og ønsker å komme til Frankrike for å delta i forskning eller undervise på universitetsnivå, kan institusjonen ta deg over på et utvidet opphold forskningsstipendiatvisum VLS-TS.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum

Pris og valuta

EUR 50

Studentvisumavgiftene varierer veldig, avhengig av visumtype og landet du kommer fra. For studenter fra Schengen-området varierer kostnadene fra 50 til 99 EUR. Det kortsiktige Shengen-studentvisumet er gratis.

Hvem kan søke om visum?

Hvis du er EU-borger, eller statsborger fra EØS, Sveits, Norge, Island eller Liechtenstein, trenger du ikke fransk studentvisum.

Hvis du er statsborger fra et annet sted i verden, må du få et studentvisum for Frankrike. Du må ha sikret deg plass på et kurs ved en fransk utdanningsinstitusjon før du søker om visum.

Hvor kan du søke?

Fransk ambassade/konsulat

Noen land krever at du først registrerer deg hos CampusFrance, det franske nasjonale byrået for høyere utdanning, og internasjonale studenter, for å søke om opptak og få studentvisum gjennom CEF-prosedyren. Ellers bør du få visum på den franske ambassaden/konsulatet i hjemlandet ditt.

Nettsted:https://france-visas.gouv.fr/

Hvordan lage søknaden?

For å søke om visum, trenger du følgende:

 1. Et offisielt akseptbrev på et akkreditert program ved en fransk institusjon. Dette bør være på offisielt ført papir, og angi dine fulle detaljer, detaljer om den franske institusjonen, og spesifisere start- og sluttdatoene for det akademiske programmet.
 2. Bevis på at du har tilstrekkelige midler (for øyeblikket 615 EUR per måned), for eksempel kontoutskrift, garantibrev eller varsel om tilskudd eller finansiering fra en offisiell kilde.
 3. Bevis på returbillett hjem. Ofte er dette i form av selve billetten eller reservasjonen som viser avreisedatoen, men kan være en håndskrevet intensjonserklæring, inkludert planlagte avreisedatoer.
 4. Bevis på medisinsk forsikring (minimumsdekning EUR 30 000).
 5. Bevis på overnatting. Kan vises i form av studentboligbekreftelse eller sertifikat for kost og losji eller 'attestation d'accueil' (hvis du bor hos venner eller slektninger).
 6. Bevis på ferdigheter i fransk, hvis du studerer et franskspråklig kurs.

Det er et gebyr for Visa-søknaden, og du må også ha et pass som er gyldig i en periode på tre måneder etter utløpsdatoen til den forespurte parten. Du må fylle ut en søknad som du signerer og må sende inn tre bilder sammen med søknaden.

Når bør du søke?

Det kan ta opptil to måneder før en visumsøknad blir godkjent, så du bør sende inn all nødvendig informasjon så raskt som mulig før du planlegger å reise. 'Schengen' studentvisum for kort opphold varer i 90 dager, et midlertidig visum for lengre opphold i tre til seks måneder, og et visum for lengre opphold for varigheten av kurset: tre år for bachelorer, to år for master, og fire år for en Ph.D.

Behandlingstid

2 Months

Arbeidsmuligheter

Som internasjonal student med studievisum i Frankrike kan du jobbe opptil 964 timer i løpet av et enkelt år (ca. 60 prosent av heltidsarbeidet i et år) – mens du er på kurset, og så lenge du har en gyldig oppholdstillatelse.

Timer per uke

0

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Når du fyller ut søknaden om et Frankrike-visum, er det viktig at du fullfører søknaden i sin helhet. Du bør ikke la noe stå tomt, da dette kan forsinke søknadsprosessen betydelig. Du må også sørge for at du har alle nødvendige dokumenter og sende dem sammen med søknaden.