Keystone logo
Belgia

Studer Juss i Belgia 2024

Studer i Belgia

Tjene en Law Degree i Belgia Tjene en juridisk embetseksamen i Belgia krever ikke elevene passere en pre-opptaksprøver som er nødvendig for noen andre grader. Selv om blanding av nederlandsk, fransk og noen tyske høyere utdanningsinstitusjoner i Belgia kan være forvirrende, de har alle vedtatte forskrifter gitt av Bologna-prosessen, som innebærer samme type Bachelor 's, Master ' s og Doktorgrad gradssystemet fulgt med andre europeiske land. Opptak til den belgiske Bar er tillatt etter fem år med å studere jus, eller ved å tjene en Master of Law (LLM). Skolepenger Regjeringen i Belgia regulerer høyere utdanning skolepenger for alle offentlige universiteter eller høyskoler. Disse avgiftene er basert på evnen til studenten (eller studenten 's familie) til å betale et beløp uttrykke med inntekt. For eksempel, lav inntekt (Bursary) studenter får fullt økonomisk støtte pakker og vanligvis betale en opplæring rate på 100 euro ($ 135 USD).Studentene vurderte "non-stipend " betale fulle skolepenger € 600 ($ 800 USD). Igjen, disse prisene kan variere fra en lov skolen til den andre. Jobbmuligheter Nylig ledigheten i Belgia falt betydelig som den økonomiske nedgangen i USA og Europa har endelig begynt å forbedre, en oppmuntrende tegn på at også har bedt om Bank of England for å vurdere å øke rentene. Derfor bør jobbmuligheter for jusstudenter som ønsker å praktisere loven i Belgia ligge fast på raskt bedres økonomien og arbeidsmarkedet.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  414
 • Andel av verktøy

  64
 • Internett-abonnement

  49
 • Lokal transport

  49

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  10
 • Kinobillett

  12
 • Litt lokalt øl

  4

Om Belgia

EU 's grunnleggende medlem Belgia (The Kingdom of Belgium) ligger i Vest-Europa og arrangerer viktige internasjonale organisasjoner som EU-hovedkvarteret og NATO. Representerer en distinkt kulturell grensen skille latin europeiske land og germanske landene er Belgia hjem til fransktalende belgiere, nederlandsk-talende flamske belgiere, og til en tysktalende samfunnet også. Språket mangfold og lang historie med politiske konflikter i løpet av de siste fem århundrer har kombineres for å gi Belgia en kompleks regjering sammensatt av føderale parlamentariske demokratiske og konstitusjonelle monarki prinsipper. Bestående av Chamber of Representatives og Senatet, Belgia 's føderale parlamentet inneholder oppnevnte representanter, valgte politikere og kongen ' s barn, som anses "Senators av Høyre ".Belgia er også en av de få landene i verden som har obligatorisk stemmegivning, som naturligvis gir det med eksepsjonelt høy valgdeltakelse priser. Belgia 's statsoverhode er Kongen, selv om hans makt er begrenset til å utnevne statsministeren (med en tillitserklæring fra Chamber of Representatives) sammen med flere andre privilegier. Stammer fra grunnsetningene i Napoleons Code, Belgia 's rettssystemet er støttet av sivilrett, med Court of Cassation og lagmannsretten som representerer landet ' s høyeste domstoler. Belgia 's Legal System Fire nivåer av ordinære domstoler eksistere i Belgia: den "Tribunal de Première Instance " (lavere nivå juvenile kriminell og sivil domstol), "Tribunal des Juges de Paix " og "Tribunal de Police " --civil og straffedomstolen, henholdsvis.Nylig lagt til regjeringen en skatt domstol eller kammer til Tribunal de Première Instance som bestemmer rettssaker om forretnings- og personlige skattespørsmål. Bare én belgisk domstol har en jury - Cour d 'Assises --which hører alvorlige lovbrudd som drap, kidnapping og drap. Straff for alvorlige lovbrudd omfatter passende fengselsstraffer som bestemmes av en jury, siden dødsstraffen er avskaffet siden 1996. Selv om belgisk lov følger tett Frankrike 's lov system, språk som brukes under rettsforhandlingene, enten det er fransk eller nederlandsk, avhenger på hvor retten ligger i Belgia. Men begge språk som brukes i Brussel domstoler.

Visumkrav

For ikke-EU/EØS/Sveitsiske statsborgere som ønsker å studere i Belgia i en periode på over 90 dager.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Visa D (nasjonalt visum for lengre opphold)

Pris og valuta

USD 200

Du kan forvente å betale $200 eller mer for å behandle visumsøknaden din. Gebyrene kan endres.

Hvem kan søke om visum?

Hvis du er statsborger i EU/EØS/Sveits, trenger du ikke visum for å studere i Belgia. Du bør imidlertid være registrert ved et anerkjent universitet eller institusjon for høyere utdanning som hovedbeskjeftigelse i Belgia, ha tilstrekkelige midler til å dekke utgifter mens du studerer i Belgia, og ha tilstrekkelig helseforsikringsdekning.

Hvis du er statsborger fra et land utenfor EU/EØS/Sveits, må du mest sannsynlig søke om det for å melde deg opp som student med høyere utdanning der for en periode på mer enn tre måneder. Studenter fra enkelte land (som USA) er ikke pålagt å få visum til Belgia hvis oppholdet ikke er lengre enn 90 dager.

Før du kan søke om å få et belgisk studentvisum, må du vanligvis bli akseptert på et kurs eller studieprogram av et anerkjent belgisk universitet eller utdanningsinstitusjon.

Studenter fra Folkerepublikken Kina må få et akademisk evalueringsbevis utstedt av Academic Assessment Center (APS) før de får tillatelse til å melde seg på en høyere utdanningsinstitusjon i Belgia. Dette APS-sertifikatet kreves for å få studentvisum til Belgia. Eksamen består av en teknisk vurdering av vitnemålet ditt og et intervju.

Hvor kan du søke?

Belgia ambassade eller konsulat

Du bør søke om studentvisum ved den belgiske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet ditt.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Før du søker om studentvisum for Belgia, må du først bli akseptert på et kurs ved en akkreditert utdanningsinstitusjon og betale registreringsavgiftene (dette vil bli refundert hvis visumsøknaden din blir avvist). Hvis du er en internasjonal student, må du kontakte din nærmeste belgiske ambassade eller konsulat i ditt land. Ambassaden hjelper deg med å avgjøre om du trenger studentvisum og veileder deg gjennom visumsøknaden.

For din søknad om studentvisum kan du bli bedt om å oppgi følgende:

 • et gyldig pass/reise-ID;
 • bevis på at du har plass ved en anerkjent institusjon;
 • kopier av utdanningsbevis;
 • detaljer om kurset;
 • bevis på tilstrekkelige midler til å dekke levekostnader, studier, helsetjenester og hjemtransportkostnader (EUR 617 per måned for studieåret 2015-2016);
 • en legeerklæring;
 • bevis på at du ikke har kriminelt rulleblad hvis du er eldre enn 21 år.

For å bevise at du er akseptert ved en anerkjent institusjon, kan du oppgi ett av følgende:

 • den offisielle bekreftelsen på registrering for programmet;
 • en attestasjon som indikerer at du har tilgang til de forventede studiene;
 • bevis på at du har registrert deg for opptaksprøvene.

Du kan også bli bedt om å gi et brev som beskriver hvorfor du har valgt akkurat ditt kurs, hvorfor du ønsker å studere i Belgia og hvordan dette vil være til nytte for deg. I tillegg kan du også bli bedt om å vise noen språkkunnskaper i språket kurset skal undervises på.

Innen åtte dager etter ankomst til Belgia må du besøke ditt lokale kommunale administrasjonskontor/rådhus (maison communale/gemeentehuis) for å be om oppholdstillatelse og bli registrert i utlendingens folkeregister.

Når bør du søke?

For et studievisum for lengre opphold anbefales det at du bestiller time ved ambassaden minst to måneder før avreise. For et korttidsvisum, bestill time minst 3 uker før avreise.

Lengden på studentvisumet avhenger av kurslengden. Du kan søke om å fornye oppholdstillatelsen årlig, omtrent 30 til 45 dager før utløpsdatoen.

Behandlingstid

2 Months

Arbeidsmuligheter

Hvis du er en utenlandsk student som er registrert ved en belgisk utdanningsinstitusjon og har en gyldig oppholdstillatelse, kan du jobbe opptil 20 timer i uken i løpet av semesteret, så lenge det ikke forstyrrer studiene dine. Du må få en skriftlig tidsbestemt kontrakt fra arbeidsgiveren din, som er kjent som en "studentarbeidskontrakt", og en arbeidstillatelse type C. Ellers kan du jobbe under offisielle universitetsferier uten behov for belgisk arbeidstillatelse.

Timer per uke

20

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du har tidligere kriminell historie eller hvis du har blitt utvist fra EU. En annen grunn til avvisning er hvis dokumentene dine som beviser at du vil bli student mangler eller ikke er fullstendige.

Programmer