Université libre de Bruxelles - ULB

Introduksjon

Velkommen til Université Libre de Bruxelles!

BRUSSELS, EN STAD PÅ MENNESKALASJON

I hjertet av Europa, bare 1h20 med tog fra Paris, 1h30 fra Amsterdam og 1h50 fra London og Köln, Brussels tilbyr alle fordelene av en hovedstad og livskvaliteten til en stor og livlig by. Brussel er hjemsted for alle de store europeiske institusjonene. Det er EUs offisielle sete og mange andre politiske og økonomiske beslutningstakerne og har et økende antall bedrifter, organisasjoner og internasjonale eksperter.

Den lange tradisjonen med gjestfrihet og utveksling i Europas grønneste hovedstad betyr at både besøkende og innbyggere kan nyte en bred blanding av verdensmat og musikk, mens kulturgribber kan velge mellom en rekke museer og forestillinger. Université Libre de Bruxelles eller ULB ligger i hjertet av byen, og tilbyr også mange kulturelle, festlige og sportslige aktiviteter. Universitetsområdet og omgivelsene er svært attraktive, og gir akkurat den rette blandingen av studier og fritid.

MULTIKULTURELL OG INTERNASJONAL

Som et multikulturelt universitet med en tredjedel av studenter og forskere fra utlandet er internasjonale relasjoner en daglig realitet for Université Libre de Bruxelles, akkurat som selve byen Brussel, en av verdens mest kosmopolitiske byer. Samarbeid med universiteter fra hele verden har blitt styrket i både utdanning og forskning, takket i stor grad til de ulike europeiske mobilitetsprogrammene. I tillegg til student mobilitetsprogrammer tilbyr Universitetet ulike integrerte programmer med utenlandske partnere , inkludert felles master- og doktorgrader. Flere av disse programmene har mottatt den prestisjetunge Erasmus Mundus- akkreditering.

Den utadrettede stillingen med hensyn til Europa og verden har resultert i en rekke avtaler, samarbeid og spesielle partnerskap som ble satt opp med noen av verdens beste universiteter. Universitetet har med mange års erfaring på internasjonal scene lansert UNICA, et nettverk av 45 ledende europeiske universiteter som omfatter over en million studenter. Det er også et grunnlegger av International Forum of Public Universities (IFPU).

Institusjonens internasjonalisering er forankret av følgende:

  • Grenseoverskridende samarbeid med Nord-Pas-de-Calais (Lille) -regionen i Frankrike
  • En policy med foretrukne partnere å bygge felles, langsiktige aktiviteter med rundt ti institusjoner (spesielt Oxford, Paris VI, Berkeley, Montreal, UBC i Vancouver, Fudan i Shanghai)
  • Flere spesialiserte institusjoner og sentre, inkludert Institut d'études européennes (Jean Monnet-forskningspolen), Solvay Brussels School of Economics and Management, Skolen for folkehelse, Senter for kanadiske studier, Tsjekkiske studier etc.
  • En transatlantisk dialog og åpning til fremvoksende land

Gjennom årene, og til tross for begrensede ressurser, har ULB vært i stand til å opprettholde sitt dyktighet og oppfylle sitt offentlige og sosiale ansvar. Universitetet mener at det kan hjelpe til med å skape en mer rettferdig og demokratisk verden ved å bidra med et tillitsforhold, en kritisk dimensjon og habiliteten som kreves i en globalisert verden

GRENSBREKKENDE FORSKNING

Fire vitenskapelige Nobelpriser, en feltmedalje, tre Wolf-priser og to Marie Curie-premier er ytterligere bevis på universitetets langvarige tradisjon for ekspertise.
Université Libre de Bruxelles er et aktivt medlem av forskningsområdet og er involvert i nesten 130 prosjekter finansiert av 7. europeiske rammeprogram. I løpet av de siste årene har det fått 7 starttilskudd fra Det europeiske forskningsområdet (ERC) for å finansiere forskning i medisin, økonomi, matematikk, sosiologi eller statsvitenskap, samt 2 avanserte stipend i kunstig intelligens og fysikk. I tillegg er universitetets institutt for europeiske studier anerkjent som et europeisk forskningsenter for Jean Monnet for sitt arbeid med europeisk integrasjon.

HØY TEACHING STANDARDS

Université Libre de Bruxelles har 13 fakulteter, skoler og spesialiserte institutter som dekker alle fagområder, tett kombinere faglig innsats og forskning. Det tilbyr nesten 40 bachelorprogrammer og 235 kandidatprogrammer . Det samarbeider også 20 doktorgrader , med nærmere 1600 PhD pågår. Noen av våre masterprogrammer fokuserer på tverrfaglighet, mens andre legger større vekt på internasjonale relasjoner gjennom europeiske mastergrad eller flerspråklighet. Vi har også arbeidet i nært samarbeid med VUB (Vrije Universiteit Brussel - Brussel flamsktalende universitet) i en årrekke.

Humanisme, individuelt ansvar ...

"Université Libre de Bruxelles baserer sin undervisning og forskning på prinsippet om fri forespørsel. Dette postulerer på alle domener, uavhengighet av dommen og avvisning av en autoritetsbasert oppfatning av kunnskap." (1. artikkel i vedtektene til ULB). Et spesifikt trekk ved ULBs undervisning er å tilby studentene sin personlige frihet samtidig som de gir dem den nødvendige støtten. Det er opp til elevene selv å utnytte mulighetene og de mange former for støtte som er tilgjengelige for dem: Universitetet er dermed en skole med ansvar.

... og innovasjon

De mest slående innovasjonene har blitt innført på høyere nivå. Disse programmene, hvorav noen læres om kvelden og i helgene, er spesielt rettet mot arbeidende voksne , og baserer seg enten på nyskapende sosiale og økonomiske behov (euro markedsføring, bedriftsstyring osv.) Eller på avansert forskning (estetikk og kunstfilosofien, vitenskapens filosofi, bioinformatikk, etc.). Nye og nyskapende kurs av denne typen bygger seg på ULBs langvarige tradisjon for ULB, mens den utvikles videre i nye retninger.

ET FOKUS PÅ LINGUISTISK OG KULTURELL MANGfold

Som fransktalende universitet leveres de fleste kursene på Université Libre de Bruxelles på fransk. Imidlertid er et økende antall master-grader delvis eller helt utelukkende på engelsk. Universitetet tilbyr et bredt spekter av franske kurs , før og i løpet av studieåret, for å hjelpe sine internasjonale studenter å forbedre sine språkkunnskaper.

EN KOMMITTENT UNIVERSITET

Université Libre de Bruxelles er fast bestemt på å gi alle muligheten til å fortsette sine høyere utdanningsstudier og har utviklet en rekke studentstøtteinitiativer : for eksempel økonomisk og psykologisk støtte, veiledning, fransk klasser, etc. Universitetet gir også off-campus akademisk Brukerstøtte. Et bemerkelsesverdig eksempel er et støtteprogram for undervisende videregående skoleelever (Schola) som ble tildelt UNESCO Comenius-prisen .

Université Libre de Bruxelles har siden grunnleggelsen i 1834 vært nært involvert i den pågående debatten om kritisk tenkning og frihet . Dette har medført utpreget motstand mot diktaturer og andre nasjonalistiske overgrep, fremme av like muligheter og en rekke andre sosiale problemer. Etter å ha grunnlagt en av de første NGOene (CEMUBAC), har universitetet fortsatt å spille en aktiv rolle i utviklingshjelp og internasjonalt samarbeid.

Europeisk og internasjonal, velkommen en uavhengig, engasjert og dynamisk, Université Libre de Bruxelles kan også regne med det store globale alumni-nettverket (UAE), universitetets beste ambassadører. Basert på prinsippet om gratis henvendelse som postulerer uavhengig begrunnelse og avvisning av all dogme, har universitetet beholdt sine opprinnelige ideer som en fri institusjon som er fast engasjert i forsvaret av demokratiske og menneskelige verdier.

Undersøkelsesfrihet og deltakelse

Université Libre de Bruxelles baserer sin undervisning og forskning på prinsippet om gratis forespørsel og har alltid gitt studentene muligheten til å spille en aktiv og deltakende rolle i universitetslivet og i evalueringen av undervisningen de mottar. Faktisk er prinsippet om fri forespørsel, som er basert på uavhengig dom og en avvisning av et autoritetsbasert kunnskapssyn, fastsatt i universitetets vedtekter.

Som et resultat er ULB en av de få belgiske eller europeiske universitetene hvor studentene er representert på alle beslutningstakerorganer. I samme ånd har en systematisk lærervurderingsprosedyre vært i drift i over tjue år og er basert på studentenes egen vurdering av lærernes pedagogiske evner.

Steder

  • Avenue Franklin Roosevelt 50 1050 Bruxelles, 1050, Brussels

Spørsmål