Olje- og gasslov og politikk LLM

Generelt

Les mer om dette programmet på skolens hjemmeside

Programbeskrivelse

Verdens langsiktige økonomiske utvikling er avhengig av eksistensen av effektive, innovative og kreative energi- og ressursindustrier. Disse på sin side stole på personer som har en god forståelse av deres juridiske, økonomiske, tekniske og politiske bakgrunn.

CEPMLP er kjernen i disse problemene og gir det beste innen avansert utdanning på sitt felt, og forbereder sine kandidater for å møte utfordringene som følge av den globale økonomien.

Gjennom sin historie har CEPMLP oppnådd kontinuerlig vekst og har etablert internasjonal pre-eminence i sine kjerneaktiviteter: vitenskapelig ytelse, høyt faglig forskning, strategisk rådgivning og toppkvalitets utdannelse. Foreløpig har vi over 500 registrerte studenter fra over 50 land over hele verden.

Vår tverrfaglige tilnærming til undervisning, forskning og rådgivning gir oss et unikt perspektiv på hvordan myndigheter og bedrifter opererer. Vi tilbyr fleksible kurs levert av de beste i feltet, utformet og kontinuerlig oppdatert i tråd med Senterets unike kombinasjon av faglig kompetanse og faglig ekspertise.

Dette gir streng opplæring for hovedfagsstudenter og yrkesaktive fagpersoner. Heltids- og fjernundervisningsgrader, intensive treningsprogrammer skreddersydd for enkeltpersoner eller selskaper og kortsiktige profesjonelle seminarer er alle som tilbys.

Vi vil lære deg de praktiske og faglige ferdighetene du trenger for å mestre komplekse kommersielle og finansielle transaksjoner på den internasjonale arbeidsplassen, og vi vil utsette deg for mange varierte og spennende muligheter. Hvorfor ikke ta noen minutter å fullføre vårt søknadsskjema - det kan være den mest vidtrekkende karriereflyten du noensinne vil gjøre!

Senter for energi, petroleum og minerallov og politikk

Senter for energi, petroleum og mineralvitenskap og politikk ved Universitetet i Dundee er den internasjonalt anerkjente forskerskolen innen internasjonale forretningstransaksjoner og naturressurser og energilov og -politikk.

Stimulert av olje- og gassutviklingen i Nordsjøen ble senteret etablert i mai 1977.

Vår tverrfaglige tilnærming til undervisning, forskning og rådgivning gir et unikt perspektiv på hvordan regjeringer, næringsliv og samfunn opererer, og gir dagens fagfolk muligheten til å møte morgendagens utfordringer.

Å vinne dronningens pris for foretak i internasjonal handel i 2004 var en anerkjennelse av at vi i nesten tre tiår hadde levert profesjonell opplæring og utdanning av høy kvalitet over hele verden.

Denne forpliktelsen til kvalitet er fortsatt til i dag og vil fortsette og forbedre seg i fremtiden.

57384_ksenia-kudelkina-531.jpg

Hvordan vil du bli undervist

Kunnskap og forståelse

 • av hovedtyper av internasjonale (globale og regionale) og nasjonale reguleringsrammer og instrumenter mellom og i enkelte stater, samt mellom selskaper og regjeringer, og kontraktsforhold mellom selskaper i de internasjonale energi- og naturressursene.
 • av sentrale politiske spørsmål knyttet til lov, regulering og kontrakter i de internasjonale energi- og naturressursene.
 • av rettsvesenet og domstolsretten og domstolene og andre tvisteløsningsmekanismer.

ferdigheter

 • Foreta en evaluering av juridiske (eller skattemessige) regimer for de internasjonale energi- og naturressursene.
 • Delta i utarbeidelse av internasjonale avtaler og nasjonale forskrifter eller i forhandlinger om en avtale mellom regjeringen og selskapet eller mellom selskaper, i de internasjonale energi- og naturressursene.
 • Gjennomgå kritisk informasjonen og analyser kritisk spørsmål knyttet til den internasjonale energi- og naturressurssektoren, informert om utviklingen i forkant av emnet.

Hvordan vil du bli vurdert

LLM består av obligatoriske og valgfrie moduler. Den lærte komponenten blir fulgt av enten:

 • en avhandling på opptil 15 000 ord på et emne godkjent av en faglig veileder, eller
 • en internship rapport - studenter som velger dette alternativet kreves for å kildre en organisasjon villig til å tilby en 3 måneders arbeidsplass, godkjent av en faglig veileder.

Hva du vil studere

Vår LLM består av totalt 180 studiepoeng.

Kjernemoduler

Følgende moduler må fullføres (40 studiepoeng):

 • CP51005 - Internasjonal petroleumslov og -politikk
 • CP51039 - Nasjonal og sammenlignende olje- og gasslov

Kjernespesialist

Minimum 40 studiepoeng fra:

 • CP51009 - Oljepolitikk og økonomi
 • CP52059 - Olje- og gasslov - Matriser for kommersielle kontrakter
 • CP52064 - Transatlantisk forhandlingssimuleringsøvelse
 • CP52066 - Internasjonal lov: Transnasjonale juridiske problemer som vender mot utvinningsindustrien
 • LW52005 - Konkurranserett
 • LW52135 - Internasjonal skattelov

Obligatoriske valgmoduler

40 studiepoeng fra:

 • CP50003 - Avhandling (for heltid og fjernundervisning)
 • CP51013 - Internship Report (for heltid og fjernundervisning)

Valgfrie moduler

Tilstrekkelig moduler fra den faglige tidsplanen for å få totalt antall studiepoeng til 180.

Til felles med andre CEPMLP LLM grader, kan en godkjent modul inngå i valgfagene.

Karriere

Hva slags jobb jobber alumni i CEPMLP?

Svaret er et bredt spekter av varierte roller. Det er viktig å være klar over at som med hvilken som helst jobb det avhenger av nivået på erfaring og ferdigheter angående om rollen vil være egnet for deg, er det ingen størrelse som passer alle.

Tidligere alumni har funnet jobb med en rekke organisasjoner, inkludert Nasjonale oljeselskaper, utforsknings- og produksjonsbedrifter, regjerings- og departementer og kommersielle organisasjoner, inkludert banker, advokatfirmaer og globale konsulentfirmaer.

Inntakskrav

Du bør ha en god 4-årig grad, tilsvarende en Storbritannias honours degree, helst på øvre 2. klassetrinn eller over. Kandidater som tilsvarer en god 2. klasse lavere grad kan også søke. Du må gi graden attester og akademiske avskrifter med søknaden din. Foretrukne studieretninger er jus, økonomi, geologi, petroleums- eller gruveteknikk, finans, virksomhet, ledelse. Arbeidserfaring i energi- / naturressursindustrien er en fordel, selv om det ikke er et strengt krav for opptak til MSc.

Engelsk språkkrav

IELTS Totalt 6,5

 • Lytting 6.0
 • Lesing 6,0
 • Skrive 6.0
 • Snakker 6.0

Engelsk språk programmer

Vi tilbyr Pre-Sessional og Foundation Program (s) gjennom hele året. Disse er utformet for å forberede deg til universitetsstudiet i Storbritannia når du ennå ikke har møtt språkkravene for direkte oppføring på et studieprogram.

Om Dundee

Fantastisk kultur, vakre landskap og berømte vennlige mennesker, Skottland har lidenskap og innovasjon i hjertet, og dette er bare noen av grunnene til at det er et fantastisk sted å bo og studere.

Dundee ligger på bredden av elven Tay på østkysten av Skottland. Det vises jevnlig på toppen av "livskvalitet" -undersøkelser i Storbritannia - som tilbyr alt som er bra om bylivet, men å være vennlig, kompakt og lett å navigere.

Wall Street Journal heter Dundee som en av sine ti varme destinasjoner for 2018.

Dundees befolkning er rundt 150.000. Med studenter som utgjør 1 av 5 av befolkningen, er byen vår rettet mot studentlivet.

Vår campus ligger midt i hjertet av Dundees pulserende og morsomme West End, med butikker, kafeer og restauranter alt på dørstokken.


“Skotske mennesker er hyggelige og vennlige. Jeg husker den første dagen jeg ankom, stipendiaten som skulle møte meg, ikke var der ennå. Drosjesjåføren la meg av, jeg banket på døra og han var ikke der, så jeg ventet utenfor. Noen kom og spurte om jeg hadde det bra og inviterte meg inn mens jeg ventet. Han ønsket meg velkommen og ga meg mat og drikke, så jeg begynte å elske folket i Dundee og Skottland fra den første dagen jeg kom. ”
Willy William Mrema er fra Tanzania og studerer MSc Geotechnical Engineering.

Sist oppdatert mars 2020

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss

Om skolen

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Les mer

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Minimér