MBA-programmer i juss

MBA-programmer

En MBA i juss er en mastergrad i bedriftsøkonomi og ledelse (Master of Business Administration) med spesielt fokus på juss. MBA-graden i juss blir en stadig mer betydningsfull utdanning, ettersom det er viktig for bedriftsledere å ha grunnleggende forståelse for loven.

På et MBA-program i juss, skal studentene drøfte problemstillinger på fagområder som corporate finance, organisatorisk atferd, strategisk ledelse, skatt, statsrett, og lovgivning, samt i en rekke andre fag. De fleste MBA-programmer i juss krever at studenten leverer en omfattende akademisk avhandling eller avsluttende prosjekt.

De mange ulike MBA-programmene i juss kan virke overveldende - ikke la det stoppe deg! Start søket ved å se på de mest populære MBA-programmene i juss som er nevnt nedenfor.

Nye MBA'er i juss

Universiteter i Norge

Endre lokasjon

Hva er en MBA i juss?

Hva er en MBA i juss?
En MBA i juss er en mastergrad i bedriftsøkonomi og ledelse (Master of Business Administration), med spesialisering i juss. Mange juridiske fakulteter tilbyr kombinerte MBA/Doctor Juris-programmer. Denne kombinerte graden kvalifiserer studenten til å ta sin juridiske yrkeseksamen ("the bar exam") og praktisere som jurist, samtidig som man oppnår et faglig konkurransefortrinn gjennom MBA-studiet. MBA-programmene i juss er ideelle for studenter som er interesserte i selskapsrett, entreprenørskap, management consulting eller bedriftsøkonomi.

Hva er fordelene ved å ta en MBA i juss?
Å ta en MBA i juss eller et kombinert MBA/Doctor Juris-program har en rekke fordeler. En særlig fordel for jobbsøkende med en MBA i juss, er at studiets doble fokus kan gi dem dobbelt så mange karrièremuligheter. Det tar vanligvis bare tre år å fullføre en MBA i juss. Mange juridiske fakultetene tilbyr også MBA på deltid eller som nettstudium, slik at studentene får muligheten til å arbeide mens de studerer.

Hva studerer man på en MBA i juss?
Obligatoriske fag og kursarbeid kan variere, avhengig av om du velger den kombinerte MBA/Doctor Juris-varianten, eller en MBA i juss. MBA-programmer i juss kan omfatte kurs i regnskap og finans, markedsføring, strategi, HR, informasjonssystemer, drift og bærekraft, med valgfag i økonomi og forretningsjuss, sammenlignende kommersiell voldgidt, handelsrett and bankrett. MBA/Doctor Juris-programmene vil også fokusere på moduler som kreves på "the bar exam", for eksempel kontraktsrett, strafferett og erstatningsrett.

Hvor mye koster det å ta en MBA i juss?
Kostnadene ved å ta en MBA i juss varierer avhengig av den aktuelle juridiske institusjonen, studieform og land. Potensielle studenter bør ta undervisningskostnader, studieavgift, studiemateriale og levekostnader med i beregningen. Noen juridiske fagskoler og fakulteter støtter kvalifiserte studenter med ulike stipender. Det er viktig å ta direkte kontakt med universitetene for å få mer informasjon om kostnadene ved å ta en MBA i juss.

Hvilke opptakskrav er det på en MBA i juss?
Søkere til et MBA-program i juss bør ha gode karakterer fra et relevant bachelorprogram. Noen universiteter krever også at søkerne har hatt minst to års relevant arbeidserfaring før de får opptak til en MBA i juss. På noen MBA-programmer i juss kreves det at studentene gjør et selvstendig forskningsarbeid og leverer en avhandling. Andre MBA-programmer i juss består av kun obligatorisk kursarbeid alle tre studieårene. Hvorfor ta en nettbasert MBA i juss?
Studenter som ikke har mulighet til å pendle til campus, eller har tenkt å fortsette i jobb gjennom jusstudiene, kan søke på en nettbasert MBA i juss. Topprangerte universiteter over hele verden tilbyr nettbaserte MBA-programmer i juss, som gir de samme kvalifikasjonene som et campus-basert program. Kontakt skolen direkte fra denne nettsiden for å få mer informasjon om nettbaserte MBA-grader i juss og andre emner. Hva er det dobbelgraden MBA/Doctor Juris?
Det kombinerte MBA/ Doctor Juris-programmer kan ta fire år å fullføre, men det byr på mange fordeler. Noen universiteter krever at søkeren sender inn to søknader: en til det juridiske fakultetet og en til handelshøyskolen. I de fleste tilfeller vil MBA-forelesningene bli undervist på handelshøyskolen, mens jusskursene vil bli gitt på det juridiske fakultetet.

Hvor kan du ta en MBA i juss?
MBA-programmer i juss tilbys ved topprangerte universiteter rundt om i verden. Noen studenter bruker en MBA-grad i juss som en mulighet til å studere i utlandet. Det finnes svært gode jusstudier i Canada, Frankrike, Jordan, Libanon, Saudi-Arabia, Storbritannia, USA og mange flere land i Europa og rundt om i verden. Les mer om MBA-programmer i juss, og kombinerte MBA/Doctor Juris-grader nedenfor!