LLM i Norge

Beste studieprogrammer LLMs i Norge 2018/2019

LLM

En spesialisert LL.M. grad gjør det mulig for advokater til å forsterke eller endre sin kompetanse i et bestemt område av loven. Har en spesiell konsentrasjon i et bestemt område kan åpne nye muligheter.

En LLM er et praktisk program for jusstudenter som ønsker videregående opplæring og kunnskap i et bestemt område. Spesialisering områder kan omfatte forretningsjuss, økonomi, menneskerettigheter, skatterett og internasjonal forretningsjuss.

Norge, offisielt Kongeriket Norge er et skandinavisk enhetlig konstitusjonelt monarki hvis territorium omfatter den vestlige delen av den skandinaviske halvøya, Jan Mayen, den arktiske øygruppen Svalbard og subantarctic Bouvetøya. Høyere utdanning i Norge tilbys ved en rekke av syv universiteter.

LLMs i Norge

Les mer

Master of Laws (LL.M.) i havretten

UIT The Arctic University of Norway
Campus Heltidsstudier 3 semestre January 2019 Norge Tromsø

Havene dekker over 70 prosent av jordens overflate. Det er avgjørende for kommunikasjon, militær og strategisk bruk og for sine levende og ikke-levende naturressurser. I de senere år har det vært økende betydning for den marine biologiske mangfoldet. LL.M. Programmet tar sikte på å utvide den tradisjonelle tilnærmingen til havsretten fra jurisdiksjonelle problemstillinger for å også omfatte vesentlig lov som bevaring og bærekraftig bruk av biologiske ressurser og beskyttelse av biologisk mangfold og miljø. [+]

Havene dekker over 70 prosent av jordens overflate. Det er viktig for kommunikasjon, militær og strategisk bruk og for sine levende og ikke-levende naturressurser. I de senere år har det vært økende betydning for den marine biologiske mangfoldet. LL.M. Programmet tar sikte på å utvide den tradisjonelle tilnærmingen til havsretten fra jurisdiksjonelle problemstillinger for å også omfatte vesentlig lov som bevaring og bærekraftig bruk av biologiske ressurser og beskyttelse av biologisk mangfold og miljø. Selv om studiet studiet har en klar global profil, vil den også ha en tydelig arktisk dimensjon. Mye av Arktis består av havområder. Globale klimaendringer vil i økende grad utsette disse områdene for ulike bruksområder som navigasjon, olje- og gassutnyttelse, fiskeri og forskning. De arktiske områdene gir unike muligheter for å studere både globale og regionale juridiske tilnærminger for å beskytte og bevare havmiljøet. Forskningsmiljøet i Tromsø er verdensledende innen marine arktiske problemstillinger, inkludert naturvitenskap, historie, statsvitenskap og lov. I tillegg til Universitetet i Tromsø ligger Polarinstituttet i Tromsø. Målet med LL.M. Programmet er å introdusere studentene til slike perspektiver slik at de kan forbedre sin evne til å forstå lovens funksjon og lære å tolke den.... [-]