LLM i Norge

Beste studieprogrammer LLMs i Norge 2018

LLM

En spesialisert LL.M. grad gjør det mulig for advokater til å forsterke eller endre sin kompetanse i et bestemt område av loven. Har en spesiell konsentrasjon i et bestemt område kan åpne nye muligheter.

En LLM er et praktisk program for jusstudenter som ønsker videregående opplæring og kunnskap i et bestemt område. Spesialisering områder kan omfatte forretningsjuss, økonomi, menneskerettigheter, skatterett og internasjonal forretningsjuss.

Norge, offisielt Kongeriket Norge er et skandinavisk enhetlig konstitusjonelt monarki hvis territorium omfatter den vestlige delen av den skandinaviske halvøya, Jan Mayen, den arktiske øygruppen Svalbard og subantarctic Bouvetøya. Høyere utdanning i Norge tilbys ved en rekke av syv universiteter.

LLMs i Norge

Les mer

Master of Laws (LL.M.) i havretten

UIT The Arctic University of Norway
Campus Heltidsstudier 3 semestre August 2018 Norge Tromsø

Havene dekker 70 prosent av jordas overflate. Det er viktig for kommunikasjon, militære og strategiske bruksområder og for sin levende og ikke-levende naturressurser. De siste årene har det vært økende vekt på det marine biologiske mangfoldet. LL.M. Programmet tar sikte på å utvide den tradisjonelle tilnærmingen til havrettskonvensjon fra rettslige problemstillinger til også å omfatte betydelige lov som bevaring og bærekraftig bruk av biologiske ressurser og bevaring av biologisk mangfold og miljø. [+]

Havene dekker 70 prosent av jordas overflate. Det er viktig for kommunikasjon, militære og strategiske bruksområder og for sin levende og ikke-levende naturressurser. De siste årene har det vært økende vekt på det marine biologiske mangfoldet. LL.M. Programmet tar sikte på å utvide den tradisjonelle tilnærmingen til havrettskonvensjon fra rettslige problemstillinger til også å omfatte betydelige lov som bevaring og bærekraftig bruk av biologiske ressurser og bevaring av biologisk mangfold og miljø. Selv om studiet har en klar global profil, vil det også ha en tydelig arktisk dimensjon. Mye av Arktis består av havområder. Globale klimaendringer vil i økende grad underlagt disse områdene til ulike bruksområder som for eksempel navigasjon, olje- og gassutvinning, fiskeri og forskning. De arktiske områdene gir unike muligheter for å studere både globale og regionale juridiske tilnærminger for å beskytte og bevare det marine miljø. Forskningsmiljøet i Tromsø er en av verdens ledende marine arktiske spørsmål, blant annet naturfag, historie, statsvitenskap og jus. I tillegg til Universitetet i Tromsø, er Norsk Polarinstitutt som ligger i Tromsø. Målet med LL.M. programmet er å introdusere studentene til slike perspektiver gjør dem i stand til å forbedre sin evne til å forstå funksjonen av loven og lære å tolke den.... [-]