LLB-programmer

LLB-programmer

En LLB, eller bachelorgrad i juss, er den akademiske graden som tildeles etter gjennomførte jusstudier på bachelornivå eller tilsvarende. I de fleste land vil en LLB med ekstra meritter være tilstrekkelig for å kunne arbeide som jurist. LLB-programmene gir studentene en solid forståelse av loven, samt de kritiske, analytiske og strategiske ferdighetene som trengs for å kunne arbeide på det juridiske fagområdet.

Noen eksempler på LLB-programmer er i juridiske sektorer som forretningsjuss, Europarett, folkeretten, og strafferett. Noen universiteter lar også studentene få utforme sine egne spesialiserte LLB-programmer, sentrert om deres egne faglige interesser. LLB-programmer gjennomføres vanligvis på 3 eller 4 år.

De mange ulike LLB-programmene kan virke overveldende - ikke la det stoppe deg! Start søket ved å se på de mest populære LLB- og bachelorprogrammene i juss på listen nedenfor.

Nye LLB'er

Kaplan Singapore

Bachelor of Laws (Honours) (Top-up)

November 27, 2018
Dette LLB Law programmet er perfekt for å jobbe voksne som ønsker å studere for en Law Degree med praktisk real-world søknadskunnskap.

UWL University of West London

LLB (Hons)

November 5, 2018
Loven er et stadig skiftende, komplekst fagområde, og en karriere i loven er blant de mest utfordrende og givende. Vi vil forberede deg på din karriere i loven ved å gi deg informasjon, verktøy, teknikker og erfaring som trengs for å tilnærme juridiske problemer med tillit og kunnskap.

University of Leeds, Faculty of Education, Social Sciences, and Law

LLB Law (graduate program)

Oktober 15, 2018
Dette toårige kurset er for deg hvis du allerede har en lavere grad i et ikke-lov fag. Kurset gir deg muligheten til å lære om loven, både i den tradisjonelle forstanden om å tenke som en advokat og i bredere sans for lov som en sosial institusjon.

Universiteter i Norge

Endre lokasjon

Hva er LLB?

Jusstudiet står sentralt i universitetsutdanningens historie, ettersom det var en av de aller første akademiske gradene man kunne studere til ved et universitet. I dag tilbys det en rekke bachelorprogrammer i juss (Bachelor of Law).

Hva er forskjellen mellom en LLB, en BA i juss, og en BSc i juss?

Forkortelsen LLB kommer fra det latinske Legum Baccalaureus, og er en bachelorgrad i juss som tilbys i de fleste land med engelsk rettsordning, som den første akademiske graden i juss. En Bachelor of Arts (BA) i juss er en grad på lavere nivå som gir studenten fleksibilitet til å kombinere sine jusstudier med en annen disiplin, for eksempel statsvitenskap, kommunikasjon eller bedriftsøkonomi. En Bachelor of Science (BSc) i juss kombinerer vanligvis et annet emneområde med det juridiske, for eksempel økonomi, bedriftsøkonomi, kriminologi eller ledelse.

Hva er fordelene med å ta en LLB?

Med en tre- til fireårig bachelorgrad i juss, enten det er fra et LLB-, BA- eller BSc-program, er man godt kvalifisert til å gå ut i arbeidslivet, eller fortsette videre studier på høyere nivå. For å få fortsette på videre jusstudier, for eksempel på et masterprogram eller Doctor Juris, kan det være en forutsetning at du har en bachelorgrad fra et LLB-, BA- eller BSc-program i juss. Noen universiteter tilbyr nettbaserte studieprogrammer i juss, som et fleksibelt alternativ for dem som ønsker en karriereforandring eller å forbedre sine faglige kvalifikasjoner.

Hvilke typer kurs inngår i en bachelorgrad i juss?

LLB-programmenes hovedfokus er på å forberede studenten på et yrkesliv som sakfører, advokat eller jurist, og dermed fokuserer de ofte på de samme kjernemodulene (f.eks: kontraktsrett, statsrett, strafferett, etc.), uavhengig av universitetet. En Bachelor of Arts (BA) i juss og en Bachelor of Science (BSc) i juss kan også omfatte andre emneområder, som de kombinerer med kurs som gir god juridisk forståelse. For eksempel kan Bachelor of Law-studenter ta kurs i selskapsrett, utlendingsrett, immaterialrett, menneskerettigheter, internasjonal politikk, media, næringsliv og mer.

Hvilke opptakskrav er det på en LLB?

En sentral forutsetning for ethvert Bachelor of Law-program, er at man har fullført videregående opplæring. Innenfor rammene av et LLB eller Bachelor of Law-program, vil studentene bli pålagt å gjennomføre praksisorienterte kjernemoduler fastsatt av Bar Council eller Law Society. Dette er de samme organer som senere vil administrere eksamenene en kandidat må bestå for å få praktisere juss. Studenter på BSc- og BA-programmer i juss har også muligheten til å melde seg opp til kurs som forbereder dem på juridisk yrkeseksamen (ofte kalt "the Bar exam").

Hvor mye koster det å ta en bachelorgrad i juss?

Kostnadene ved å ta et LLB-, BA- eller BSc-program i juss kan variere mye fra ett universitet til et annet. Prisen for en tre- eller fireårig bachelorgrad i juss vil også avhenge av landet eller området hvor studenten studerer. Studiemåten - om studiet er nettbasert, har fjernundervisning eller undervisning på campus - kan ha noe å si for om studenten er i stand til å jobbe og studere samtidig.

Hvorfor ta en nettbasert LLB?

Nettbaserte bachelorgrader i juss gir potensielle studenter muligheten til å studere mot en lavere grad i juss, samtidig de opprettholder en travel hverdag. Nettbaserte bachelorgrader i juss tilbys ved en rekke akademiske institusjoner og kan tas hvor som helst og når som helst. Du finner en mengde universiteter i Asia, Europa, Nord-Amerika og Oseania som tilbyr nettbaserte bachelorprogrammer i juss.

Hvor kan man ta en bachelorgrad i juss?

LLB-programmer tilbys ved universiteter i de fleste land med engelsk rettsordning, som Australia, Bangladesh, Canada, India, Malaysia, Pakistan, Singapore, Sør-Afrika og Storbritannia. BA- og BSc-programmer i juss tilbys ved universiteter over hele verden, som Brasil, Tyskland, Italia, Litauen, Norge, USA og mange flere. Bla nedover og les mer om bachelorprogrammer i juss. Det tar kun et par minutter å be om mer informasjon fra universitetene du er interessert i.