LL.M. i internasjonal forretningslov

Generelt

Programbeskrivelse

130710_LLM_6.jpg

foto med tillatelse av Université libre de Bruxelles

LL.M. er et heltidsprogram som går fra oktober til juni. Kursene er delt inn i to semestre, med eksamener holdt i januar og juni. Studentene har rett til å sitte på en annen eksamenseksamen i slutten av august - begynnelsen av september. LL.M. kandidater som fullfører programmet får en LL.M. I International Business Law fra Université Libre de Bruxelles, Universitetet i Brussel, ULB), som anerkjennes av de kompetente belgiske akademiske myndighetene (Communauté française) innenfor rammen av programmet for kontinuerlig utdanning.

LL.M. er designet for studenter som ønsker å dra full nytte av det ekstraordinære spekteret av muligheter som tilbys i Brussel, Europas hovedstad. Programmet inkluderer besøk til EU-institusjonene (European Commission, Council and Parliament), med hovedkontor i Brussel. LL.M. er en del av tilbudet fra Universitetet i Brussel (Université libre de Bruxelles, eller "ULB"), et av de ledende universitetene i Europa, med 25.000 studenter, hvorav 32% kommer fra utenfor Belgia.

LL.M. Kurs er undervist på Solbosch Campus, som er universitetets største og største campus, som ligger i hovedstadsregionen Brussel. Campus ligger i nærheten av de europeiske institusjonene. ULB tilbyr ekstraordinære ekstra-curricular og co-curricular aktiviteter, inkludert forelesninger, workshops, praksisplasser, karriere arrangementer og sosiale aktiviteter. Noen av disse aktivitetene er integrert i vårt akademiske program. LL.M. er åpen for studenter fra hele verden som har en primær grad i loven eller som har oppnådd juridisk erfaring på kandidatnivå.

130711_fpctWT67OgRpcty15FybmzoOWw.jpg

foto med tillatelse av Université libre de Bruxelles

Generell struktur

 • Programmet inneholder 8 kjerne LL.M. kurs, 1 valgfag og en LL.M. avhandling
 • LL.M. er strukturert på det europeiske kredittsystemet. Hvert kurs (obligatorisk og valgfritt) er verdt 5 studiepoeng, for totalt 45 studiepoeng. De resterende 15 studiepoengene er opptjent ved å skrive masteroppgaven
 • Den 8 Core LL.M. Kursene er reservert for LL.M. studenter. De gir den primære kursbelastningen, som dekker hovedområdene i internasjonal forretningslov. Studentene vil dra nytte av små klasser, nært samspill med ULB-undervisere og gruppekammeratier blant LL.M. studenter
 • 1 valgfag kan velges fra noen av kursene som er undervist i ULBs juridiske fakultet (på engelsk eller fransk). LL.M. Studentene kan kapitalisere på den virkelig bemerkelsesverdige læreplanen og metodologiske mangfoldet som tilbys på ULB
 • LL.M. Avhandlingen innebærer utarbeidelse av et skriftlig arbeid om et tema i internasjonal forretningslov av studentens eget valg, under en-til-en veiledning av et lærermedlem


Kjerne LL.M. kurs

 • Internasjonal selskapsrett og selskapsstyring
 • Internasjonale kommersielle transaksjoner
 • Internasjonal og europeisk konkurranserett
 • Internasjonal forskrifts- og skattelov
 • Internasjonal handel og investeringskonvensjon
 • Internasjonal rettssak og voldgift
 • International Banking and Finance Law
 • Internasjonal lov om IP, IT og databeskyttelse

Valgfag

Studentene må velge et valgfag fra blant kursene som tilbys ved ULBs fakultet. Valgfaget kan også tilfredsstilles ved å gjennomføre en internship (oppnådd av studenten).

Listen over kurs er veldig rik. Eksempler fra tidligere år inkluderer:

 • Lov, økonomi og økonomi (prof. Marco Becht)
 • Fri bevegelse av varer (prof. Peter Oliver)
 • European Private and Comparative Law (prof. Erik Van den Haute)
 • Økonomi og WTOs lov (Prof. Petros Mavroidis og André Sapir)
 • Interessegrupper og lobbyer i EU (Prof. Pascaline Winand)
 • Global Governance (Prof. Luk Van Langenhove)
 • EU og utviklingslandene (prof. Nicolas Schrijver)

130716_GroupPhoto18.jpg

foto med tillatelse av Université libre de Bruxelles

Stipend

Vi tilbyr ett stipend per år som innebærer et frafall av gebyrer. Stipendiet tar sikte på å utvide tilgangen til programmet for en fortjent student med gode akademiske legitimasjonskrav.

Søknaden om stipendiet må være mottatt innen 1. juni.

40129_ulb_3.jpg

Betingelser for opptak

Primær grad: LL.M. er åpen for studenter som har (i) en primær lovgrad eller (ii) en hovedgrad på Universitetsnivå i et annet fag med faglig eller annen juridisk erfaring.

Bevis for engelsk ferdighet: Kandidatene må etablere engelsk ferdighet på en av følgende måter: (i) TOEFL-test med en poengsum på minimum 90, (ii) IELTS-test med en samlet score på minimum 6,5, (iii) grunnskole på engelsk, (iv) annet skriftlig bevis på engelskkunnskap (underlagt godkjenning av opptaksforvalter).

"Denne LL.M er virkelig en merverdi til CVen din og en opplevelse som vil berike din juridiske tenkning, samt hjelpe deg med å vokse som person. Jeg oppdaget meg selv og min favorittområde i loven i dette programmet."

"Jeg vil anbefale dette programmet for alle som ønsker å studere et sammensatt og diversifisert lovverk som er svært relevant og raskt bevegende i hjertet av Europa. Mange av mine tidligere klassekamerater fant jobbmuligheter i Belgia og noen andre er tilknyttet andre land i Europa. "

“Jeg trengte et program skreddersydd for å utstyre meg med de nødvendige verktøyene for å være relevante i et internasjonalt advokatfirma og gi verdi. Denne LL.M. brakte meg kunnskapen og tilliten jeg trengte for å virkelig starte karrieren i det juridiske markedet. "

Jerome Jacques

Besøk vår side her for å lese mer!

130718__MMQ9979.jpg

foto med tillatelse av Université libre de Bruxelles

Sist oppdatert mars 2020

Om skolen

In the heart of Europe, just 1h20 by train from Paris, 1h30 from Amsterdam, and 1h50 from London and Cologne, Brussels offers all the advantages of a capital city and the quality of life of a large an ... Les mer

In the heart of Europe, just 1h20 by train from Paris, 1h30 from Amsterdam, and 1h50 from London and Cologne, Brussels offers all the advantages of a capital city and the quality of life of a large and lively town. Brussels is home to all the major European institutions. It is the official seat of the EU and many other political and economic decision-making entities, and boasts a growing number of businesses, organisations and international experts. Minimér